• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Drankjes recepten / 10x Klassieke Cocktails

10x Klassieke Cocktails

29 december 2017 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Hebben jullie al dorst? Nog eventjes en we gaan knallend 2018 in! Dus maak Oudjaars avond compleet met (een van) deze recepten voor klassieke cocktails!

Vier Oud & Nieuw met een klassieke cocktail!

Cocktails zijn feestelijke drankjes om elke gelegenheid mee te vieren. Maar het mooiste moment om uit te pakken is natuurlijk tijdens de jaarwisseling. Velen zijn al netjes gekleed en zo sluit je het jaar in stijl af en ga je lekker genieten van bijvoorbeeld een Bellini of Cosmopolitan, of geniet van een mojito terwijl je dansend het nieuwe jaar tegemoet gaat. Er zit ongetwijfeld iets lekkers voor jou tussen en zo vier je heel feestelijk Oud & Nieuw met een klassieke cocktail! Mocht je overigens #teamalcoholvrij zijn? Neem dan een kijkje bij deze 5x alcoholvrije gin tonic recepten!

klassieke cocktails header

Alle onderstaande recepten voor klassieke cocktails zijn overigens afkomstig uit het boek ‘500 Cocktails‘, een klein, handig alles in 1 boekje met wel 500 cocktail variatie recepten. Het formaat en vriendelijk prijsje van het boek maakt het een prima basisboek om in huis te halen, voor in je barkast\plank\trolley 🙂


10x Klassieke Cocktails:

(alle onderstaande recepten zijn voor 1 persoon \ 1 glas)


1. Tom Collins

klassieke cocktails tom collins
  • 50 ml Gin
  • 25 ml vers citroensap
  • 1 eetlepel suikersiroop
  • ijsblokjes
  • spuitwtaer
  • versiering: schijfje citroen

Doe de gin, het citroensap en de suikersiroop in een longdrinkglas. Vul tot driekwart met ijsblokjes en vul het geheel aan met spuitwater. Roer door en versier het glas met een schijfje citroen.


2. Long Island Iced Tea

klassieke cocktails long island iced tea
  • ijsblokjes
  • 12.5 ml witte Rum
  • 12.5 ml Gin
  • 12.5 ml Wodka
  • 12.5 ml Tequila
  • 12.5 ml Cointreau of Triple Sec
  • 1 eetlepel vers limoensap
  • cola (naar smaak)
  • versiering: limoen partje

Vul een longdrinkglas voor de helft met ijsblokjes. De grootte van het glas bepaald hoe sterk de cocktail wordt. Voeg de rum, gin, wodka, tequila, cointreau of triple sec en het limoensap toe. Vul het glas aan met cola, totdat je jouw voorkeur sterkte drank hebt. Versier vervolgens het glas met een partje limoen.


3. Tequila Sunrise

tequila sunrise
  • ijsblokjes
  • 50 ml tequila
  • 1.5 dl vers sinaasappelsap
  • flinke scheut grenadine siroop
  • versiering: schijfje sinaasappel en een verse kers

Doe 4 of 5 ijsblokjes in een longdrinkglas en voeg de tequila en het sinaasappelsap toe. Schenk er een flinke scheut grenadine in en wacht tot die naar de bodem is gezonken. Versier met het schijfje sinaasappel + een verse kers. Servereer met een rietje en een roerstaafje.


4. Negroni  (zomertip!)

klassieke cocktails negroni
  • ijsblokjes
  • 25 ml zoete rode vermout
  • 25 ml gin
  • versiering: sinaasappel schilletje

Vul een cocktailshaker voor de helft met ijsblokjes: voeg vervolgens de campari, vermout en gin toe en schud flink. Schenk door een zeef in een ged gekoeld cocktailglas en serveer met het sinaasappel schilletje.


5. Cosmopolitan

cosmopolitan
  • 37.5 ml Wodka
  • 25 ml triple sec
  • 25 ml cranberrysap
  • 25 ml vers limoensap
  • versiering: partje limoen

Vul een cocktailshaker voor de helft met ijsblokjes: voeg de wodka, triple sec, het cranberrysap en het limoensap toe. Schud  en schenk de cosmopolitan door een zeef in een gekoeld martiniglas. Zet het partje limoen op de rand van het glas en serveer.


6. Classis Martini

klassieke cocktails classic martini bianco
  • 50 ml Gin
  • klein partje citroen
  • 2 druppels extra droge witte vermout
  • versiering: groene olijven

Laat de gin en een martiniglas zeer koud worden in de koelkast of diepvries. Wrijf de rand van het glas in met het partje citroen. Schen de gin er in en voeg de vermout toe. Pers het partje citroen uit boven het glas. Tot slot rijg je 1-3 groene olijven op een prikker en laat deze in het glas glijden. Serveer deze classic martini zo koud mogelijk!


7. Bellini

klassieke cocktails bellini met perzik
  • 1 verse (witte) perzik
  • sap van 1/4 citroen
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 1 dl prosecco

Doe de perzik in een kom en vul aan met kokend heet water. Laat de perzik 1-2 minuten staan, giet vervolgens het water af en laat de perzik schikken in koud water. Ontvel vervolgens de perzik. Snijd doormidden en verwijder de pit. Hak het vruchtvlees fijn en stop in een blender met het citroensap en sinaasappelsap. Maal goed fijn. Vul een gekoelde champagneflute voor een kwart met het perzikmengel en vul aan met de prosecco. (Je kunt het overgebleven perzikmengels invriezen voor een volgende keer.) Deze klassieke cocktails kun je natuurlijk ook maken met champagne ipv prosecco!


8. Pina Colada

pina colada
  • 25 ml witte rum
  • 50 ml dikke kokosmelk
  • 1 dl ananassap
  • gemalen ijs
  • versiering: partje ananas

Doe de witte rum, de kokosmelk en het ananassap in de blender en voeg 2-3 eetlepels gemalen ijs toe. Meng alles glad. Schenk in een cocktailglas en serveer met een rietje. Versier de rand met een partje ananas.


9. Mojito

klassieke_cocktails_mojito_shutterstock_404996938
  • 4 blaadjes of 2 takjes verse munt
  • 1 theelepel zeer fijne suiker of suikersiroop
  • sap van 1 limoen
  • 50 ml witte rum
  • ijsblokjes
  • spuitwater
  • versiering: partjes limoen en extra muntblaadjes

Doe de munt, de suiker of suikersiroop en het limoensap in een mengkan (onderkant cocktailshaker). Stamp met een muddler tot de suiker opgelost is en de olie uit de muntblaadjes is vrijgekomen. Dit ruik je heel goed. Vul een glas met ijsblokjes en voeg de rum toe. Schenk de limoen-mix door een zeef in het glas en vul aan met spuitwater. Versier met partjes limoen en extra (takjes) muntblaadjes.


10. Bloody Mary

bloody mary
  • 1 dl tomatensap
  • 50 ml wodka
  • sap van 1/2 citroen
  • 2-3 scheutjes Worcestersaus
  • 2-3 scheutjes Tabasco
  • snufje zwarte peper
  • ijsblokjes
  • versiering: stengel bleekselderij en snufje zout.

Doe het tomatensap, de wodka, citroensap, worcestersaus, tabasco en zwarte peper in een hoog glas met ijs. Roer tot alle ingredienten gemengd zijn. Of doe alles in een cocktailshaker, schud flink en schenk dan in een glas met ijs. Zet een stengel bleekselderij in het glas als roerstaafje. Bestrooi eventueel met een snufje zout.


Dit zijn mijn favoriete klassieke cocktails. Welk ‘klassiek’  drankje is jouw favoriet? Voor de liefhebber vind je hier ook 10x cocktails van bekende drank merken zoals Bacardi, 43 en meer! Maar voor een alcoholvrij drankje ben je hier ook aan het goede adres: 5X alcoholvrije gin tonic recepten!

Prettige jaarwisseling en tot volgend jaar!

eten op de euromast rotterdam dineren op 100 meter hoogte bettys kitchen

Dit artikel bevat een affiliate link naar Bol.com. Ga voor meer informatie naar de disclaimer pagina

Category: Drankjes recepten, Kookboeken Tags: borrel, cocktails, cosmopolitan, Feest, martini, Mocktails, mojito, negroni, Oud & Nieuw

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Appelflappen maken
Volgend bericht: De beste wensen + Fotodagboek December 2017 »

Lees Interacties

Reacties

  1. rocus

    15 januari 2019 om 9:47 pm

    heel leuke cocktails maar ik zoek iets ZONDER citroen

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 januari 2019 om 1:25 pm

      Hi Rocus,
      die staan er ook tussen natuurlijk.
      Maar naast deze klassieke cocktails staan er nog meer (alcoholische) drank recepten, waarvan een groot deel ook zonder citroen) op deze site.
      https://bettyskitchen.nl/category/recepten/drankjes-recepten/

      Beantwoorden
  2. Roeland kuijpers

    21 april 2020 om 10:29 am

    Voor hoeveel cocktails zijn deze recepten? Erg mooi!!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      23 april 2020 om 11:51 am

      Hi Roeland, de recepten zijn voor 1 cocktailglas.

      Beantwoorden
  3. Esther

    24 augustus 2020 om 2:53 pm

    Ik heb net cocktails gemaakt maar kreeg niet mooie laagjes. Alles ging door elkaar.
    Hoe doen ze dat?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 augustus 2020 om 9:52 am

      Voor echt mooie laagjes kun je het beste een eetlepel gebruiken. Hou die, met de bolle kant naar boven, net boven de laag waar je op wilt schenken.
      En schenk de volgende laag zachtjes op de lepel en die verdeelt het dan rustig over de andere laag. Werkt ook goed bij latte macchiato of cappuccino maken 🙂

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Awamori – Japaninn.nl schreef:
    10 maart 2020 om 4:58 pm

    […] drinken. In een bar kun je het eventueel nuttigen met warm water. Het is ook mogelijk om Awamori in cocktails te verwerken of “on the rocks” te drinken. Traditioneel wordt Awamori geserveerd in een […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee