• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Drankjes recepten / Aperol Spritz cocktail

Aperol Spritz cocktail

10 september 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol is een heel bekend Italiaans aperitief gemaakt van o.a zure sinaasappel. De kenmerkende oranje kleur heeft vele terrassen reeds gesierd en is tot op de dag van vandaag nog steeds ontzettend lekker om van te genieten op een zomerse namiddag!

Wat is Aperol Spritz drankje?

Als je ooit in Noord-Italie (Veneto regio) op vakantie bent geweest, dan ben je ongetwijfeld ook deze oranje cocktail op de terrassen tegengekomen. Een spritz is namelijk een heel populair alcoholisch drankje dat als aperitief wordt gedronken. De basis is een likeur zoals Aperol of Campari, waar vervolgens prosecco of witte wijn en bruiswater aan wordt toegevoegd. Het geeft een heerlijke sprankelend drankje waar velen dol op zijn. Hieronder geef ik het recept van mijn favoriete Aperol Spritz cocktail, want zoals met veel dingen: ook dit drankje kent verschillende verhoudingen en voorkeuren per restaurant of streek.

recept aperol spritz cocktail maken © bettyskitchen
recept aperol spritz cocktail maken © bettyskitchen

Nog meer lekkere zomerse cocktails

Zodra de eerste lentezon aanbreekt en de terrassen weer open gaan, duiken velen in een kleurrijk glas met Aperol Spritz! Niet alleen in Italie maar inmiddels ook in ons land. En zeker nu de temperaturen oplopen en we ook weer vaker buiten gaan eten is een zomerse aperitief helemaal in trek. Maar uiteraard heb ik nog meer lekkere zomerse cocktails voor je op de website staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Peruaanse Pisco Sour cocktail met schuimlaagje? Check ook dit artikel met 10x DE klassieke cocktails voor elke gelegenheid zoals de Pina Colada, Mojito en Cosmopolitan. Daarnaast heb ik ook nog 10x zomerse Cocktails van bekende drankmerken online staan! Ga je liever voor alcoholvrij? Dan zijn deze 7x Alcoholvrij Gin Tonic recepten een echte aanrader voor je! Proost!


Print

Recept: Aperol Spritz cocktail

recept aperol spritz cocktail maken © bettyskitchen
Print Recipe

Het zomerdrankje uit Noord Italie welke zeer geliefd is onder de Nederlandse vakantiegangers. Met de knaloranje Aperol aperitief. Je maakt deze Aperol Spritz cocktail door de verhouding 3: 2: 1  aan te houden. Dit houdt in 3 delen prosecco, 2 delen Aperol en 1 deel bruiswater. Ik gebruik hiervoor het liefst mijn grote barmaatje van ca 40 ml. 

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 120 ml Prosecco 
  • 80 ml Aperol
  • 40 ml bruiswater
  • ijsblokjes
  • sinaasappel (of citroen)

Extra:

  • groot, bol cocktail glas (bijv. Gin Tonic)
  • barmaatje (20 – 40 ml)
  • eventueel rietjes

Instructions

  1. Boen de sinaasappel (of citroen) schoon onder stromend water. Snijd vervolgens in dunne plakken.
  2. Vul het glas voor ruim de helft met ijsblokjes en plaats hier een schijfje sinaasappel tussen.
  3. Gebruik de grote kant van je barmaatje (3x 40 ml) om de hoeveelheid Prosecco af te meten en giet op de ijsblokjes. Giet op dezelfde wijze (2x 40 ml) de Aperol af en schenk ook over het ijs. Tot slot nog 1 barmaatje (40ml) met bruiswater toevoegen.
  4. Steek eventueel een rietje in het glas en serveer de Aperol Spritz cocktail direct!

Proost! Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept aperol spritz cocktail maken © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een Aperol Spritz Cocktail wilt gaan maken.

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Drankjes recepten Tags: alcohol, aperol, cocktails, drinken, prosecco, zomer

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pulled chicken uit de slowcooker
Volgend bericht: Risotto met rode bietjes en mozzarella »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
  • 5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl 5x Kidsproof BBQ spiesjes
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept babi kecap restaurant blauw © bettyskitchen.nl

Babi Kecap – uit Restaurant BLAUW kookboek

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in