• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Salade recepten / Spinaziesalade met gorgonzola en wortel

Spinaziesalade met gorgonzola en wortel

17 april 2017 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Jump to Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik dit gezonde vitaminebommetje: een spinaziesalade met gorgonzola en geroosterde worteltjes, linzen, quinoa en walnoten. Het is een hoop, maar geloof mij: het is een topcombinatie met elkaar. Boordevol eiwitten en vezels en ideaal op een warme zomeravond.

Spinaziesalade met geroosterde wortels

Maak vooral een beetje meer en bewaar voor een werklunch to-go, de dag erna! Ik vind die verschillende kleuren worteltjes er altijd zo vrolijk uitzien in een gerecht. Maar wist je trouwens ook dat alle verschillende kleuren wortel andere voedingsstoffen bevatten? De gele wortel bevat namelijk luteïne, die je ogen beschermt tegen zonlicht. Witte wortels zijn daarentegen weer heel goed voor de spijsvertering. De rode wortel bevat extra veel bèta-caroteen dat in het lichaam omgezet wordt tot vitamine A en de paarse wortels bevatten anthocyanen die preventief werken tegen hart- en vaatziekten. Natuurlijk zijn er ook de welbekende oranje wortels die vol carotenen zitten: goed voor huid, haar en zicht. Ik moet deze healthy groente echt vaker op het menu zetten realiseer ik me…

Spinaziesalade met gorgonzola en wortel


Nog meer recepten met linzen

Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond om veelal vegetarische gerechten mee te maken. Krijg je geen genoegen van deze spinaziesalade met linzen? Probeer dan ook zeker nog een van onze andere recepten met linzen in de hoofdrol:

  • Gele curry met jackfruit en gele linzen
  • Gepofte knoflooksoep met beluga linzen
  • Gevulde puntpaprika met feta uit de oven
  • Griekse salade met linzen
  • Indiase linzenkoekjes (Dahl)
  • Pompoencurry met kokosmelk en linzen
  • Rode linzen pasta met tomaten-groentensaus
  • Turkse Linzensoep ((mercimek çorbası)
  • Hollandse Spinaziesalade met rode bietjes en blauwe kaas
  • Zalm en Asperge salade

Print

Recept: Spinaziesalade met gorgonzola en wortel

Spinaziesalade met geroosterde worteltjes en gorgonzola
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik dit gezonde vitaminebommetje: een spinaziesalade met gorgonzola en geroosterde worteltjes, linzen, quinoa en walnoten.

  • Author: Nanda Appelman
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram verse spinazie
  • 150 gram worteltjes (ik gebruikte regenboogwortels)
  • 150 gram linzen uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram gorgonzola
  • 12 walnoten
  • 1 tl. sesamzaadjes
  • 75 gram quinoa
  • ¼ van een groentebouillonblokje
  • 1 ½ el. gembersiroop
  • 1 ½ el. olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Schrap de wortels en spoel ze schoon. Verwijder de boven- en onderkant van de wortels en snij ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter. 
  3. Meng in een kom de olijfolie met de gembersiroop, een snuf zout en peper en pers het teentje knoflook erin uit. Roer de plakjes wortel en linzen erdoorheen.
  4. Bedek een ovenrooster met een stuk bakpapier en spreid de wortel en linzen erover uit. Plaats het rooster voor 25 minuten in het midden van de oven. 
  5. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de walnoten en sesamzaadjes op laag vuur. Schud regelmatig zodat de noten niet aanbranden. 
  6. Breng de quinoa samen met 150 ml. water en het kwart groentebouillonblokje aan de kook. Laat 8 minuten zachtjes doorkoken en roer tussendoor zodat het bouillonblokje goed oplost. Na de 8 minuten zet je het vuur uit en laat je de quinoa nog 10 minuten staan.
  7. Verkruimel de gorgonzola alvast in blokjes. 
  8. Zodra de wortels en linzen klaar zijn haal je ze uit de oven. Laat ze een beetje afkoelen. 
  9. Verdeel de verse spinazie over twee borden, vervolgens de quinoa, wortels en linzen. Verdeel de gorgonzola eroverheen en als laatste de geroosterde walnoten en sesamzaadjes. Hallo gezonde maaltijd!  

Bewaartip: Je kunt deze spinaziesalade met gorgonzola en wortel lauwwarm of koud eten. In geval van het laatste geval, adviseer ik je de quinoa, wortels, linzen en noten af te laten koelen, voordat je ze toevoegt aan de overige ingrediënten. Dit voorkomt verleppen van de spinazie en smelten van de kaas. Uiteraard pas je dit ook toe als je een gedeelte alvast opzij wilt leggen voor morgen. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Spinaziesalade met gorgonzola en wortel

Category: Lunch recepten, Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: gembersiroop, Glutenvrij, gorgonzola, hoofdgerechten, linzen, Nanda Appelman, peulvruchten, Quinoa, sesamzaad, spinazie, vegetarisch, walnoten, wortels

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Filodeegtaartjes voor de Paasbrunch (zoete en hartige variant)
Volgend bericht: Griekse Yoghurt met honing en walnoten »

Lees Interacties

Reacties

  1. Joseph

    18 april 2017 om 5:20 pm

    Dat klinkt goed, leuke combi met de linzen en wortels 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee