Wij Nederlanders zijn dol op kaas! En met name de blokjes Goudse kaas doen het altijd goed uit het vuisjes, tijdens feestjes, een borrel, of gewoon voor bij de wijn. En dan serveren we deze natuurlijk het liefst met mosterd. In dit geval: zelfgemaakte pittige mosterd.
Foodblogswap: artisjok toast met geitenkaas
Deze maand deed ik weer mee met de Foodblogswap. Hierbij worden foodbloggers ingeloot om eens te koken van het blog van een ander. En tot mijn verbazing kreeg ik deze maand een Belgische blog toegewezen. Blijkbaar is het foodbloggers wereldje zich aan het uitbreiden, en dat vind ik helemaal niet erg. Want onze zuiderburen weten…
Merry Berry Smoothie (met blauwe bessen en chocolade)
Ook tijdens de feestdagen kun je gewoon gezonde smoothies drinken hoor. Deze Merry Berry smoothie zit boordenvol anti-oxidanten van blauwe bessen en gojibessen. Wij noemen hem dan ook een Merry Berry Smoothie!
Crêpes met karamelsaus en noten
Ohh dat wordt even decadent genieten aan tafel! Wij Nederlanders staan er om bekend dat we graag pannenkoeken met zoet beleg eten. Maar deze Franse crêpes met karamelsaus en noten is ook zeer zeker een aanrader
Karamelsaus maken
Zelf karamelsaus maken is heel eenvoudig. Er zijn slechts 4 ingrediënten voor nodig en een klein beetje geduld. Maar dan zet jij deze winter wel zelfgemaakte karamel op tafel. Voor over pannenkoeken, taarten en meer!
Marmer cake (met cacao)
Een chocolade cake maken klinkt altijd goed in de oren. Maar een marmer cake met cacao is ook heel lekker! Het is een cake van verschillende lagen normaal cakebeslag en chocolade beslag. Doordat deze een gemarmerd effect hebben noem je deze cake een marmercake!
Carla’s Conditorie in Utrecht
‘Als ik boven op de Dom sta, kijk ik even naar benee, dan zie ik het het Oude Gragie’, en Carla’s Conditoree.. Utrecht is mijn stadsie, en ik maar er een sport van om hier leuke eettentjes te ontdekken.