• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Marmer cake (met cacao)

Marmer cake (met cacao)

15 december 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Een chocolade cake maken klinkt altijd goed in de oren. Maar een marmer cake met cacao is ook heel lekker! Het is een cake van verschillende lagen normaal cakebeslag en chocolade beslag. Doordat deze een gemarmerd effect hebben noem je deze cake een marmercake!

Zelf marmer cake maken

Vorige maand poste ik al de how-to om zelf cakebeslag te kunnen maken. Dit recept is een uitbreiding hierop, want ik laat jullie zien hoe je een marmercake met chocolade kunt maken. In principe volg je hiervoor het standaard recept, maar het beslag wordt opgesplitst in een ‘blanke’ laag en een ‘chocolade’ laag. Dat maakt deze cake dubbel genieten.

Mocht je alleen een cakevorm van 22 cm hebben, volg dan de aanwijzingen in de how-to cakebeslag maken om het recept voor marmer cake hiervoor aan te passen.Fans van chocolade cakes kunnen ook dit recept voor dubbele chocoladecake uitproberen. Maar deze chocolade taart met frambozen is hier ook grote favoriet! En, speciaal voor vaderdag ga je natuurlijk aan de slag met deze chocolade-bier cake! Voor de afwisseling zijn deze brownies ook een aanrader!


Print

Marmer cake (met cacao)

recept marmer cake
Print Recipe

Maak eens zelf marmer cake! Het is een cake van verschillende lagen normaal cakebeslag en chocolade beslag. Doordat deze een gemarmerd effect hebben noem je deze cake een marmercake!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 1 uur en 15 min.
  • Total Time: 1 uur en 35 minuten
  • Yield: 12 plakken 1x
  • Category: Cake
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten:

  • 250 gram boter,
  • 250 gram suiker,
  • 250 zelfrijzend bakmeel,
  • mespunt zout
  • 5 eieren,
  • 3 eetlepels cacao poeder
  • 1 eetlepel melk

Extra:

  • oven,
  • cakevorm van 28 cm,
  • bakpapier,
  • handmixer,
  • spatel.

Instructions

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Verwarm een oven voor op 150 graden / 135 hete lucht.
  3. Beboter de binnenkant van het cakeblik, en bekleed met bakpapier.
  4. Klop de boter, suiker en zout zacht en romig met een handmixer, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  5. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen.
  6. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit door het botermengsel.
  7. Schep ruim de helft (ca 60 %) van het beslag in een separate kom en zet even apart. Klop de cacaopoeder en de melk door de andere helft van het beslag welke nog in de keukenmixer bowl zit.
  8. Vul het cakeblik met de helft van het ‘witte’ beslag. Schep hier het ‘chocoladebeslag’ bovenop. Top vervolgens af met de overgebleven helft van het ‘witte’ beslag. en strijk een beetje glad en duw goed in de hoeken uit.
  9. Trek een paar flinke strepen door het beslag met behulp van een mes (dit geeft dat marmer effect) en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur en 15 minuten.
  10. De cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt.
  11. Laat de cake nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Laat daarna volledig op een rooster afkoelen. Alleen nog even in plakken snijden en lekker van genieten!

Eet smakelijk!
Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: eenmaal afgekoeld verpak je de cake in een stuk zilverfolie. Als je bakpapier hebt gebruik laat je deze ook zitten om de cake. Op het aanrecht blijft deze nog gerust een paar dagen goed.

Keywords: cake, bloem, boter, suiker, eieren, cacao, chocolade

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor marmer cake met cacao © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf marmer cake met cacao wilt maken!

Category: Cake recepten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Carla’s Conditorie in Utrecht
Volgend bericht: Karamelsaus maken »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in