• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Crêpes met karamelsaus en noten

Crêpes met karamelsaus en noten

16 december 2013 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Ohh dat wordt even decadent genieten aan tafel! Wij Nederlanders staan er om bekend dat we graag pannenkoeken met zoet beleg eten. Maar deze Franse crêpes met karamelsaus en noten is ook zeer zeker een aanrader

Franse crêpes met karamelsaus uit Bretagne

In Bretagne kun je niet alleen flaneren langs de vele stranden. Maar vind je er ook de bekende boekweit crepes en Galettes terug. Deze kun je prima hartig beleggen voor de lunch, met bijvoorbeeld spinazie, ham, kaas en spiegelei. Maar met name de versie met gezouten karamelsaus is heel typerend voor de streek. Je kunt echt overal flesjes ‘Vendee Caramel’ kopen met een rijke karamel van boter, suiker en zeezout. Bij gebrek aan deze kun je ook zelf een karamelsaus maken die altijd geweldig is voor over desserts!

Pannenkoeken met noten en karamelsaus

Nog meer desserts met pannenkoeken of crêpes

Garneer deze Bretonse crêpes met karamelsaus met noten. Denk hierbij aan geroosterde en gehakte hazelnoten, pecannoten, walnoten, net wat jij lekker vindt. Ook lekker: serveer er nog een bolletje ijs bij voor een wel heel decadent dessert om van te smullen. Maar wist je dat wij nog meer lekkere zoete desserts met pannenkoeken of crêpes op de site hebben staan? Probeer bijvoorbeeld ook eens deze crêpes taart met citroen. Of ga voor een pannenkoekentaart met chocolade en pistachenoten!


Print

Recept: Crêpes met karamelsaus en noten

crepes met karamelsaus en hazelnoten dessert © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Boekweit crêpes met karamelsaus zijn heel typerend voor de Bretange streek in frankrijk. Overal kun je flesjes met salted karamel terugvinden om je pannenkoeken en crepes mee te beleggen. Maak er een heerlijk luxe dessert van door de crêpes met karamelsaus en notente serveren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min wachttijd
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: dessert
  • Cuisine: Franse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de Bretonse pannenkoeken (crêpes):

  • 1 ei (M)
  • 300 ml (plantaardige) melk
  • snufje zout
  • 60 gr bloem
  • 75 gr boekweitmeel
  • zonnebloemolie, voor het bakken

Topping:

  • handje noten, zoals hazelnoten of pecannoten
  • 100 gram kristalsuiker
  • 40 ml water
  • 65 ml slagroom, alvast een beetje voorverwarmd
  • 1 afgestreken eetlepel roomboter
  • maldon saltflakes

Extra:

  • koekenpan
  • steelpannetje

Instructions

  1. Maak allereerst het crêpes beslag door eieren, melk, zout, bloem en boekweitmeel goed door elkaar te klusten met een handgarde. Laat 30 minuten rusten (zodat de melk het zetmeel uit de bloem goed kan opnemen).
  2. Verwarm de koekenpan op medium vuur en bak hierin de noten rondom. Doe dit zonder olie of boter, want dit is enkel om meer smaak te krijgen. Strooi de noten daarna op een bord en laat afkoelen.
  3. Maak vervolgens een karamelsaus volgens dit recept. Voeg tot slot een flinke snuf maldon saltflakes toe, roer goed door en zet daarna apart om iets af te koelen. (zo maak je salted caramel!)
  4. Verhit ondertussen de koekenpan met een klontje boter of olijfolie en schep hier 1/8 van het beslag in. Laat het beslag een beetje uitlopen en draai de crêpe om zodra de bovenkant niet meer vloeibaar is (dit duurt minstens 1 minuut).
  5. Bak de pannenkoek aan de andere kant ook gaar, en laat daarna op een warm bord glijden. Houd eventueel warm in de oven (+/- 60 graden) of boven op een pan met kokend water.
  6. Hak als laatste de geroosterde noten grof en serveer aan tafel:  beleg elke pannenkoek met een 2-3 eetlepels karamelsaus en bestrooi met de gehakte noten.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Maak de karamelsaus maximaal 1 dag van tevoren en bewaar in een afgesloten pot. Alvorens het dessert te serveren, warm je de saus even op in een pannetje op middelmatig vuur en serveer deze warm aan tafel.

Keywords: crepes, pannenkoeken, karamel, slagroom, zeezout

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Pannenkoeken met noten en karamelsaus

Category: Nagerechten, Recepten algemeen Tags: dessert, hazelnoten, karamel, pannenkoeken, saus, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Karamelsaus maken
Volgend bericht: Merry Berry Smoothie (met blauwe bessen en chocolade) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Simone -lifeofsimone-

    16 december 2013 om 5:10 pm

    Oooh mmmm, ziet er fantastisch uit! Ik ben gek op pannenkoeken!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 december 2013 om 9:40 am

      Heerlijk he! ik ben ook zo’n pannenkoeken-lover.
      groetjes,
      Betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in