• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Tapas van aubergines met kaas

Tapas van aubergines met kaas

12 augustus 2019 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Het zijn de Tapas weken op Betty’s Kitchen en daar horen ook heerlijke tapas van groenten bij zoals deze gebakken aubergines met kaas! Vandaag een ode aan de aubergine, want die is erg lekker met kaas en natuurlijk knoflook.

Gebakken aubergines met kaas

Wij eten op maandag geregeld vegetarisch en vind het zo leuk om een stuk groente de hoofdrol te geven tijdens zo een maaltijd. Ook al zijn tapas kleinere bitesize gerechten, dit is de manier om je groente als vegetarisch borrelhapje in de spotlight op tafel te zetten. En gebakken augergines met kaas zijn nou eenmaal van mijn favoriet voor tapas! Beleg ze dus met lekker wat kaas, knoflook en pocheer ze in een jasje van ei! Zo lekker!

recept gebakken aubergines met kaas tapas © bettyskitchen.nl

Nog meer tapas recepten

Dus ik hoop dat je smaakpapillen bij deze zijn aangewakkerd, want naast de gebakken aubergines met kaas heb ik nog meer lekkere tapas recepten in petto voor jullie! Bijvoorbeeld gemarineerde knoflook, of maak ook eens gegrilde courgette. Deze mini tortilla’s met champignons zijn ook een aanrader! En voor een beetje afwisseling maak je er zoet-zoute gevulde dadels met blauwe kaas en walnoten bij. Jaaaaah vegetarische tapas zijn verrukkelijk!


Print

Tapas van aubergine en kaas

recept gebakken aubergines met kaas tapas © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★★★★

4 from 1 reviews

Deze gebakken aubergines met kaas zijn een geweldige vegetarische tapas of borrelhap. Je bakt plakken aubergines gevuld me kaas en knoflook lekker zacht in een jasje van ei! Op en top Spaanse genieten van groenten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Tapas
  • Cuisine: Spaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 2 aubergines,
  • 100 gram kaas in plakken,
  • 3 teentjes knoflook,
  • 3 eieren,
  • scheutje slagroom,
  • 2 eetlepels fijngehakte (gedroogde) kruiden zoals peterselie of oregano,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Instructions

  1. Was de aubergines en verwijder het groen. Snijd elke aubergine in 12 ronde plakken (totaal 24 dus). Leg ze naast elkaar op het aanrecht in in een rijtje van 2x 12 stuks. 
  2. Snijd de kaas in kleinere stukken en beleg hier de onderste rij plakken augergine mee. 
  3. Pel de knoflook en pers deze uit. Verdeel de knoflook over de kaas. Leg vervolgende de bovenste rij aubergines plakken op de onderste rij en druk goed aan. Je hebt nu 12 ‘sandwiches’. 
  4. Kluts in een kommetje de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout & peper en de peterselie.
  5. Verhit een klein laagje olie in een ruime koekenpan. Hou deze op middelmatig vuur. Pak een aubergine ‘sandwich’ en wentel deze door het geklutste ei en plaats daarna in de pan. Als het goed is kun je 3-4 stuks tegelijkertijd bakken. En houd ca 2 minuten baktijd per kant aan, halverwege keren dus.
  6. Schep daarna uit de pan en laat een beetje uitlekken op keukenpapier. Je kunt deze gebakken aubergines met kaas zowel warm als koud serveren.

Buon Apetito!

Groetjes, Betty

Keywords: tapas, vegetarisch, aubergines, kaas, knoflook, eieren

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept gebakken aubergines met kaas tapas © bettyskitchen.nl

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: aubergines, Kaas, knoflook, peterselie, slagroom, Spaanse keuken, tapas

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Empanadas met chorizo en cheddar (Video)
Volgend bericht: Broodje Pulled Mushroom »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sandra

    17 juni 2021 om 7:19 pm

    Wat een heerlijk echt Spaans geurend en smakend hapje op deze bloedhete dag! Mmm met een glas koude witte wijn! Dit ga ik zeker vaker maken met een kleine aanpassing. Niet alle plakjes aubergine waren namelijk gaar, hoewel ik ze 3 ipv 2 minuten baktijd per kant gunde. Ik zou de plakjes wat dunner maken en de ronde uiteinden van de aubergines weglaten. Verder een absolute aanrader!

    ★★★★

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in