• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Tonijn salade voor op brood maken

Tonijn salade voor op brood maken

3 augustus 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Misschien koop je het wel eens kant-en-klaar voor op toastjes? Maar zelf tonijn salade maken is heel makkelijk. En het maakt ook nog eens een heerlijke voedzame lunch. Beleg bijvoorbeeld een bagel met kaas, sla en tonijnsalade!

Aan de slag met tonijn salade voor op brood maken

In een poging om wat meer vis toe te voegen aan mijn dagelijkse eetpatroon heb ik een flinke voorraad tonijn in blik gekocht. Deze is namelijk al klaar en kun je prima toevoegen aan lunch salades met bladgroenten, pasta gerechten maar ook op brood! Dus ging ik aan de slag met deze tonijn salade voor op brood maken. De basis voor tonijnsalade bestaat simpelweg uit tonijn en mayonaise. Ik voegde echter kleine stukjes uien, augurk en kappertjes toe voor een beetje bite en extra smaak. Het maakt samen in ieder geval een heerlijke romige salade voor op brood en vele malen lekkerder dan de kant-en-klaar salades uit de winkel!

recept tonijnsalade voor op brood © bettyskitchen.nl
recept tonijnsalade voor op brood © bettyskitchen.nl
recept tonijnsalade voor op brood © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere lunch recepten

Nu kun je bijvoorbeeld tijdens de lunch lekker genieten van een bagel met tonijn salade! Maar op deze site vind je nog meer lekkere lunch recepten met brood terug! Wat dacht je bijvoorbeeld van een Clubsandwich met kalkoen en frambozen? Of een lekkere homemade eiersalade met spekreepjes voor op brood? Tijdens een vakantie stuitte onze Nanda op een croissant gevuld met Griekse salade voor de lunch! Maar een heerlijke plak (zuurdesem)brood met paprika spread en burrata is ook een aanrader Deze pita met gegrilde groenten en falafel is overigens ook een lekker en gezond idee voor de lunch!


Print

Recept: Tonijn salade voor op brood maken

recept tonijnsalade voor op brood © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Misschien koop je het wel eens kant-en-klaar voor op toastjes? Maar zelf tonijn salade maken is heel makkelijk. En het maakt ook nog eens een heerlijke voedzame lunch. Beleg bijvoorbeeld een bagel met kaas, sla en tonijnsalade! Met kleine stukjes augurk, rode ui en kappertjes voor extra bite en smaak!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1–2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150–180 gram tonijn, op water (blik)
  • halve rode ui, gesnipperd
  • 1 el fijngehakte augurk
  • 1 el kappertjes
  • 2 el mayonaise (of meer naar wens)
  • 1 el citroensap
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte dille
  • 1 tl mosterd
  • peper & zout
  • optioneel: snuf cayennepeper of crushed chili’s voor extra pit

Extra:

  • 2 bagels
  • optioneel: 2 grote plakken kaas
  • handje sla, bijv. little gem of veldsla

Instructions

  1. Giet het blikje tonijn af en stop in een kom. Voeg de rode ui, augurk en kappertjes toe en roer door elkaar.
  2. Voeg vervolgens de mayonaise, het citroensap, peterselie, dille en mosterd toe en meng het geheel door elkaar. Breng op smaak met zout & peper en evenuteel wat chili’s om het pit te geven.
  3. Bewaar deze tonijnsalade in een afgedekt bakje in de koelkast (max 2 dagen).
  4. Verwarm ondertussen de bagels in de oven volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd ze overlangs door. Beleg de onderste helft met eventueel een plak kaas en sla. Lepel hier de tonijn salade op en dek af met de bovenste helft van het broodje. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Voor een glutenvrij en low carb alternatief kun je deze tonijn salade ook in sla blaadjes oprollen. Je hebt dan low carb en keto proof sla wraps met tonijn.

Keywords: lunch, brood, tonijn, tonijnsalade, mayonaise, kappertjes, uien, augurk, low carb,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept tonijnsalade voor op brood © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze tonijn salade voor op brood wilt gaan maken!

Category: Lunch recepten, Vis Recepten Tags: augurken, bagels, borrel, brood, broodbeleg, citroen, dille, Glutenvrij, Kaas, kappertjes, keto, kwark, Low Carb, mayonaise, mosterd, tonijn, uien, Vis, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus
Volgend bericht: Mango cakejes met kokos »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in