Print

Marokkaanse couscous met pulled chicken maken

recept marokkaanse couscous met pulled chicken © Bettyskitchen - recept met Al'fez
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Marokkaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de Marokkaanse couscous:

Voor de pulled chicken:

  • 4 kippendij filets,
  • 1 pot Al’Fez Apricot & Coriander Tagine Cooking Sauce (350 gram)

Voor erbij:

  • 1 pak Al’Fez Tear & Share Flatbreads,
  • 2 tomaten,
  • verse koriander,
  • olijfolie,
  • half potje Al’Fez Natural Tahini.

Instructions

  1. Pel de ui en snijd deze vervolgens in zeer fijne blokjes. Houd 1 eetlepel gesneden ui apart. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd het vruchtvlees ook in piepkleine blokjes. Was de courgette, verwijder het harde uiteinde en snijd de courgette overlangs in plakken, repen en vervolgens ook piepkleine blokjes van 0.5 cm. Pel de knoflook en pers deze uit.
  2. Stop de kippendijen in een pan, voeg genoeg water toe tot ze onder staan en breng aan de kook. Laat 12-15 minuten zachtjes doorkoken. 
  3. Verwarm nu ook vast de grill van je oven voor.
  4. Verhit vervolgens een scheutje olie in een pan en bak de groenten, met het kaneelstokje, aan gedurende 3-4 minuten. Draai het vuur uit, doe de deksel op de pan en zet apart. Laat de Al’Fez Moroccan Spiced couscous 5 minuten wellen, in 300 ml gekookt water.  Overgiet daarna met een scheutje olie en roer de couscous los met een vork. Serveer de couscous op een grote schaal met de gebakken groenten er bovenop.recept marokkaanse couscous met pulled chicken © Bettyskitchen - recept met Al'fez
  5. Schep de gekookte kippendij filets uit het water en plaats op een bord. Trek met twee vorken de kippendijen filets uit elkaar. Dit is letterlijk de ‘Pulled Chicken‘ maken. Het kookvocht heb je niet meer benodigd, dus giet de pan af. Vervolgens giet je de Al’Fez Apricot & Coriander Tagine Cooking Sauce in het pannetje en breng aan de kook. Voeg de pulled chicken toe, roer goed om en verwarm het geheel gedurende 5 minuten op middelmatig vuur.
  6. Was de tomaten, snijd door, verwijder de zaadjes en snijd in parten. Stop in een kommetje, met de overgebleven eetlepel gesneden rode ui, wat verse koriander en breng op smaak met olie, peper & zout.
  7. Grill de Al’Fez Tear & Share Flatbreads in de voorverwarmde oven, volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de Al’Fez Natural Tahini in een klein kommetje.
  8. Serveer de Marokkaanse couscous met pulled chicken, de tomatensalade en hierbij ook de flatbreads en tahini. Bestek is geen vereiste overigens, maar lekker oppakken en dippen met je platbrood!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty