• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Quiche met zoete aardappel, bloemkool en pompoen

Quiche met zoete aardappel, bloemkool en pompoen

30 augustus 2021 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Het is weer een Meatless Monday en we zetten een overheerlijke quiche met zoete aardappel, bloemkool en pompoen op het menu. Een heerlijk, vegetarisch gerecht bomvol najaarsgroenten, eieren en kaas.

Quiche me zoete aardappel maken

Het bakken van een quiche is ideaal voor het opmaken van kliekjes. De deegbodem zet je in een handomdraai in elkaar. Daarna voeg je aan deze quiche met zoete aardappel vooral nog extra ingrediënten toe die je lekker vindt of nog hebt liggen. Bijvoorbeeld andere of extra kaas, seizoensgroenten of zelfs fijngehakte noten. Je kunt hiermee zelf variëren naar eigen wens. Krijg je de quiche niet in één keer op tijdens het diner? Laat hem goed afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Dan kun je hem tot enkele dagen erna nog lekker serveren als lunch of borrelhap. Je kunt de quiche zowel koud als warm serveren.

recept quiche met zoete aardappel, bloemkool en pompoen © bettyskitchen.nl

Nog meer quiche recepten

Bij Betty’s Kitchen zijn we gek op quiche en we houden er dan ook van om lekker met dit gerecht te variëren. Je vind dan ook tal van quiche recepten op deze website. In het winterseizoen zijn dit onze aanraders: maak eens deze boerenkoolquiche met cranberry! Of ga voor en Italiaanse pompoen quiche met spinazie en salie. Wil je liever een beetje vlees of vis toevoegen? Maak dan deze zalm quiche met prei en wortel! Ook lekker, maar een tikkeltje anders is deze Griekse rijsttaart met olijven en feta kaas! Yummmmmmm!

Print

Recept: Quiche met pompoen, bloemkool en zoete aardappel

recept quiche met zoete aardappel, bloemkool en pompoen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer een Meatless Monday en we zetten een overheerlijke quiche met zoete aardappel, bloemkool en pompoen op het menu. Een heerlijk, vegetarisch gerecht bomvol najaarsgroenten, eieren en kaas. Dat wordt smullen!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 35 min + koelen deeg
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur en 45 minuten
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale

Voor het quiche deeg:

  • 250 gr bloem
  • ½ tl zout
  • 125 gr KOUDE roomboter
  • 1 ei 
  • 2 –3 el KOUD water

Voor de vulling:

  • 250 gram zoete aardappelen
  • 250 gram pompoen
  • 250 gram bloemkool
  • 2 handen verse spinazie
  • 2 tomaten
  • 1 hand alfalfa
  • 5 eieren
  • 125 gram geitenkaas
  • 50 gram pecannoten
  • 3 el. gedroogde peterselie
  • Peper en zout
  • Olie om in te vetten

Benodigdheden:

  • Bakvorm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (165 hetelucht). Vet de bakvorm alvast in met wat olie. Maak als eerste het quiche deeg en bekleed hiermee de bodem en vorm een rand in de springvorm. Zet in de koelkast tot gebruik.
  2. Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Ondertussen snij je de stronken van de bloemkool en schil je de zoete aardappelen. Snij de pompoen, zoete aardappelen en bloemkoolroosjes in blokjes van ongeveer 1.5 cm. 
  3. Voeg de zoete aardappel en pompoen toe aan de pan met water. Breng het water weer aan de kook en kook de groenten voor 15 minuten. De bloemkool voeg je toe na 7 minuten en kook je 8 minuten mee. Zodra de groenten gaar zijn giet je het water af. 
  4. Hak of breek de pecannoten alvast fijn. Snij de verse spinazie grof. Pak een ruime kom en kluts hierin de eieren. Vervolgens schep je de geitenkaas erdoorheen. Voeg flink wat zout en peper toe, de gedroogde peterselie, spinazie en de pecannoten. 
  5. Zodra de gekookte groenten gaar zijn, schep je ze in de bakvorm. Giet het eimengsel over de groenten. Plaats de quiche voor 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 
  6. Snij de tomaten in achten. Zodra de quiche gaar is, haal je hem uit de oven en laat hem kort afkoelen. Vervolgens snij je hem in punten. Serveer met de alfalfa en stukken tomaat eroverheen verdeeld. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Geen tijd om zelf quiche deeg te maken? Vervang deze dan door 8 vierkante plakjes ‘hartige taartdeeg’ uit de diepvries.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept quiche met zoete aardappel, bloemkool en pompoen © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT ARTIKEL OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met dit vegetarische recept voor quiche met zoete aardappel, bloemkool en pompoen!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: alfalfa, bladerdeeg, bloemkool, eieren, geitenkaas, hartige taart, Kaas, najaar, Nanda Appelman, pecannoten, peterselie, pompoen, quiche, spinazie, tomaten, vegetarisch, Winter, zoete aardappel

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Het klassieke broodje hamburger
Volgend bericht: Makkelijke S’mores maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee