Print

Recept: Quiche met pompoen, bloemkool en zoete aardappel

recept quiche met zoete aardappel, bloemkool en pompoen © bettyskitchen.nl

Het is weer een Meatless Monday en we zetten een overheerlijke quiche met zoete aardappel, bloemkool en pompoen op het menu. Een heerlijk, vegetarisch gerecht bomvol najaarsgroenten, eieren en kaas. Dat wordt smullen!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur en 5 minuten
  • Yield: 3-4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale
  • 250 gram zoete aardappelen
  • 250 gram pompoen
  • 250 gram bloemkool
  • 2 handen verse spinazie
  • 2 tomaten
  • 1 hand alfalfa
  • 8 bladeren hartige taartdeeg (diepvries)
  • 5 eieren
  • 125 gram geitenkaas
  • 50 gram pecannoten
  • 3 el. gedroogde peterselie
  • Peper en zout
  • Olie om in te vetten

Benodigdheden:

  • Bakvorm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de bakvorm alvast in met wat olie. Laat de bladeren hartige taartdeeg ontdooien. 
  2. Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Ondertussen snij je de stronken van de bloemkool en schil je de zoete aardappelen. Snij de pompoen, zoete aardappelen en bloemkoolroosjes in blokjes van ongeveer 1.5 cm. 
  3. Voeg de zoete aardappel en pompoen toe aan de pan met water. Breng het water weer aan de kook en kook de groenten voor 15 minuten. De bloemkool voeg je toe na 7 minuten en kook je 8 minuten mee. Zodra de groenten gaar zijn giet je het water af. 
  4. Tijdens het koken van de groenten kun je alvast verder met het bekleden van de bakvorm. Bedek de bakvorm volledig met de ontdooide bladeren hartige taartdeeg. 
  5. Hak of breek de pecannoten alvast fijn. Snij de verse spinazie grof. Pak een ruime kom en kluts hierin de eieren. Vervolgens schep je de geitenkaas erdoorheen. Voeg flink wat zout en peper toe, de gedroogde peterselie, spinazie en de pecannoten. 
  6. Zodra de gekookte groenten gaar zijn, schep je ze in de bakvorm. Giet het eimengsel over de groenten. Plaats de quiche voor 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 
  7. Snij de tomaten in achten. Zodra de quiche gaar is, haal je hem uit de oven en laat hem kort afkoelen. Vervolgens snij je hem in punten. Serveer met de alfalfa en stukken tomaat eroverheen verdeeld. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Laat de quiche met zoete aardappel goed afkoelen en bewaar in een gesloten bak in de koelkast. Eventueel opnieuw opwarmen doe je gedurende 15 minuten, op de bakplaat, in een voorverwarmde oven van 180 graden (165 hetelucht)

Keywords: Quiche, hartige taart, zoete aardappel, pompoen, bladerdeeg, bloemkool, vegetatrisch