• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Pompoen Quiche met spinazie

Pompoen Quiche met spinazie

27 november 2020 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Het najaar is natuurlijk het seizoen van de pompoen en ik kan er geen genoegen van krijgen! Vandaag heb ik dan ook een lekker recept met video van een pompoen quiche maken. Lekker met spinazie, geitenkaas en Italiaanse kruiden!

Quiche met pompoen maken

Een quiche, of hartige taart, maken is echt de ideale manier om restjes groenten op te maken. Hardere soorten kook je even voor, bak je ingredienten kort aan in de koekenpan en vul er een taartje met bladerdeeg mee. De vulling van ei en room is zo’n goede basis dat je dit recept voor vrijwel al je quiche recepten kunt gebruiken! Vandaag vier ik dus even de herfst en het pompoenen seizoen met een overheerlijke hartige quiche met de oranje bolpompoen, spinazie, geitenkaas en Italiaanse kruiden uit eigen tuin. Die krijgt nog een extra bite door heerlijke pijnboompitjes. Probeer het zelf eens uit en ik verwacht dat jij ook een echte fan van quiche maken wordt!

Voor veel pompoen recepten ga je natuurlijk zelf aan de slag met pompoen schillen, snijden en roosteren. Gelukkig heb ik handig filmpje gemaakt om je hierbij te helpen!

recept voor pompoen quiche met spinazie © bettyskitchen.nl
recept voor pompoen quiche met spinazie © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten met pompoen

Nu is deze pompoen quiche met spinazie echt verrukkelijk! Maar ik heb nog meer lekkere recepten met pompoen om van te genieten! Onze Nanda maakte laatst ook een heerlijk bijgerecht van kokos-notenrijst met pompoen! En wat dacht je van een pompoen risotto met spek en geitenkaas? Deze Tex Mex Quesadilla met pompoen is ook een echte aanrader! Voor de lekkere trek maak je deze pumpkin pie brownies van Judith! Dat wordt smullen! Check hier sowieso nog eens 20 recepten met pompoen op een rijtje!


Recept video: Pompoen Quiche met spinazie

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Pompoen Quiche met spinazie

recept voor pompoen quiche met spinazie © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Het najaar is natuurlijk het seizoen van de pompoen en ik kan er geen genoegen van krijgen! Vandaag heb ik dan ook een lekker recept met video van een pompoen quiche maken. Lekker met spinazie, geitenkaas en Italiaanse kruiden!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur en 5 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarische gerechten
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 6 plakjes diepvries  ‘hartige taart deeg’
  • 1 oranje bol pompoen ‘Hokkaido’
  • 2 (rode) uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram spinazie
  • 10 blaadjes basilicum *
  • 4–5 blaadjes salie *
  • 4 eieren
  • 200 gr creme fraiche
  • 100 gram geitenkaas
  • 30 gr pijnboompitten
  • zout & peper
  • olijfolie

Extra:

  • Oven
  • springvorm 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • hapjes- of koekenpan

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet de springvorm lichtjes in met olie en bekleed de bodem en opstaande rand met bakpapier. 
  2. Snijd de pompoen doormidden en lepel de zaadjes er uit. Check hier alle tips en trucs voor snijden van pompoen. Snijd elke helft in 4 parten en stop in een ruime kookpan. Vul de pan met water en breng aan de kook. Na 10 minuten koken giet je de pompoen af en laat iets uitdampen. 
  3. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm en opstaande rand.  Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
  4. Pel en snipper de (rode) uien. Pel de knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olie in de hapjes pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg nu de spinazie, basilicum en salie toe en laat slinken. Breng op smaak met de zout en een flinke snuf peper. Draai het vuur uit en laat een beetje afkoelen. 
  5. Trek de schillen van de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x1 cm. Verdeel deze over de deegbodem. Schep vervolgens het spinaziemengsel hier overheen.
  6. Klop in een kom de eieren los. Voeg hier de creme fraiche aan toe en klop nogmaals licht door. Giet de eieren over de groenten in de vorm. Verkruimel tot slot de geitenkaas over de bovenkant en bestrooi met de pijnboompitten. Plaats de bakvorm in de oven en bak de quiche gedurende 40-45 minuten gaar.
  7. Laat 10 minuten in de vorm koelen alvorens de rand te verwijderen. Serveer er hooguit nog een kleine groene salade bij.

Bon Appétit!

Notes

Wist je dat je hartige taart deeg ook zelf kunt maken standaard ingrediënten zoals bloem, roomboter en een ei? Volg hiervoor dit recept en trek 40 minuten extra uit voor het kneden en rusten van het quiche deeg. 

Keywords: quiche, hartige taart, pompoen, spinazie, geitenkaas, vegetarisch

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor pompoen quiche met spinazie © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pompoen quiche met spinazie wilt gaan maken!

Category: Lunch recepten Tags: basilicum, bladerdeeg, creme fraiche, eieren, geitenkaas, Italiaanse keuken, knoflook, kookvideo, pijnboompitten, pompoen, quiche, salie, spinazie, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hartige Pancakes met aardappel
Volgend bericht: Bloemkool curry met halloumi »

Lees Interacties

Reacties

  1. eline

    13 maart 2021 om 8:19 pm

    Heerlijk recept!
    Had nog venkel in de koelkast en heb die ook in kleine stukjes erbij gedaan. Heerlijk!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in