Deze zomer maken wij het ons vooral lekker gemakkelijk, met heerlijke hartige taarten, zoals deze quiche met zalm en prei. Ik ben grote fan van eenvoudig wat groente aanbakken, eieren erbij en hopla de hartige taart kan de oven in.
Quiche met zalm uit de oven
De bladerdeegbodems kun je tegenwoordig namelijk prima kan en klaar in het koelvak vinden. Dus maak het jezelf vooral gemakkelijk en laat het bereiden ervan aan een ander over. Vul de quiche met je favoriete ingredienten, schuift hem in de oven en je hebt er totaal geen omkijken meer naar!
Nog meer quiche Recepten
Zo zie je maar: een quiche maken is eigenlijk heel eenvoudig. En als je geen genoegen kunt krijgen van deze hartige taarten, check dan ook zeker onze recepten voor de klassieke Quiche Lorraine met spek en ui, deze smaakvolle quiche met asperges en ham en geitenkaas, of de vegetarische quiche met champignons, prei en blauwe kaas!
PrintRecept: Quiche met zalm en prei

- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 45 minutes
- Total Time: 60 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Lunch
- Cuisine: Franse Keuken
Ingredients
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg of ‘hartige taart deeg’, ontdooid,
- 175 gram zalmfilet,
- scheutje olie,
- 150 gram prei,
- 100 gram wortel/winterpeen,
- 1 flinke knoflook teen,
- 2 theelepels Provencaalse kruiden,
- 1/2 theelepel paprikapoeder,
- 4 grote eieren (L),
- 250 ml slagroom,
- 70 gram geraspte kaas,
- zout & peper.
Extra:
- Oven,
- springvorm 24 cm,
- bakpapier,
- hapjes- of koekenpan,
- kom + garde.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
- Ondertussen leg je de plakjes bladerdeeg op elkaar, en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een opstaande rand. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
- Leg de zalmfilet op een stukje bakpapier, vouw hier een pakketje van en laat 10-12 minuten garen in de voorverwarmde oven. Haal hierna uit de oven, open het pakketje en laat uitstomen.
- Snijd de ‘draadjes’ van de prei en snijd vervolgens in ringen. Spoel de prei goed uit onder de koude kraan om zand te verwijderen. Schrap de wortel, spoel af en snijd vervolgens in blokjes van 1 x 1 cm. Pel de knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olie in de hapjes pan en roerbak de prei, wortel en knoflook gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout, peper, Provençaalse kruiden en het paprikapoeder.
- Klop in een kom de eieren met wat peper en zout los. Voeg hier de slagroom aan toe en klop nogmaals licht door. Verdeel de gebakken groente over het bladerdeeg. ‘Verkruimel’ de gebakken zalm over de groente en giet hier het eiermengsel overheen. Top af met de geraspte kaas en schuif de vorm voorzichtig in de oven. Bak de Quiche met zalm en prei af gedurende 40-45 minuten en serveer er hooguit nog een groene salade bij.
Bon Appétit!
Groetjes, Betty
Lijkt mij ook een lekkere combinatie, zelf ook is proberen. Maak regelmatig hartige taart.
Altijd een goed idee, toch ?! 🙂
Altijd lekker! 🙂
Wat een heerlijk recept Maak hem traditioneel nu elke koningsdag ! Heerlijk.
Zelfheb ik er wel een corona twist aangegven, de kleintjes mochten het lijstje en de recepten zoeken en noteren. werkt prima maar houdt het ook even spannend !