Deze zomer maken wij het ons vooral lekker gemakkelijk, met heerlijke hartige taarten, zoals deze hartige taart met zalm en prei. Ik ben grote fan van eenvoudig wat groente aanbakken, eieren erbij en hopla de taart kan de oven in.
Hartige taart met zalm uit de oven
In het koelvak en vriesvak van de supermarkten kun je kant-en-klare bladerdeeg kopen. Deze zijn ideaal voo rhet maken van hartige taarten en kun je dus ook heel eenvoudig thuis op voorraad houden. Dus maak het jezelf vooral gemakkelijk en laat het bereiden van bladerdeeg aan een ander over. Het scheelt je namelijk wat tijd als je dit recept voor hartige taart met zalm en prei wilt maken, waardoor hij dus eigenlijk ook prima op een doordeweekse avond kan! Vul een bakvorm met het deeg, je favoriete ingredienten, schuif in de oven en je hebt er totaal geen omkijken meer naar! Smullen maar!
Nog meer hartige taart recepten
Zo zie je maar: een hartige taart maken is eigenlijk heel eenvoudig. Maar wist je dat er echt wel een verschil is met het maken van quiches? Ik heb de verschillen, vergezeld van heerlijke recepten, voor jullie op een rijtje gezet! En als je deze hartige taart met zalm en prei net zo geslaagd vindt als wij thuis, dan kan ik je deze gesloten hartige taart met kabeljauw en doperwtjes ook aanraden. Geniet in ieder geval heerlijk van deze hartige taart recepten!
Recept: Hartige taart met zalm en prei
Deze zomer maken wij het ons vooral lekker gemakkelijk, met heerlijke hartige taarten, zoals deze hartige taart met zalm en prei. Ik ben grote fan van eenvoudig wat groente aanbakken, eieren erbij en hopla de taart kan de oven in. Daarom zijn deze en quiches zo ontzettend lekker!
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 45 minutes
- Total Time: 60 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Lunch
- Cuisine: Franse Keuken
Ingredients
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
- 175 gram zalmfilet
- scheutje olie
- 150 gram prei
- 100 gram wortel of winterpeen
- 1 flinke knoflook teen
- 2 theelepels Provencaalse kruiden
- ½ theelepel paprikapoeder
- 5 eieren (M)
- 250 ml slagroom
- 70 gram geraspte kaas
- zout & peper
Extra:
- springvorm 24 cm
- bakpapier
- hapjes- of koekenpan
- kom + garde
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
- Ondertussen leg je de plakjes bladerdeeg op elkaar, en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een opstaande rand. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
- Leg de zalmfilet op een stukje bakpapier, vouw hier een pakketje van en laat 10-12 minuten garen in de voorverwarmde oven. Haal hierna uit de oven, open het pakketje en laat uitstomen.
- Snijd de ‘draadjes’ van de prei en snijd vervolgens in ringen. Spoel de prei goed uit onder de koude kraan om zand te verwijderen. Schrap de wortel, spoel af en snijd vervolgens in blokjes van 1 x 1 cm. Pel de knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olie in de hapjes pan en roerbak de prei, wortel en knoflook gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout, peper, Provençaalse kruiden en het paprikapoeder.
- Klop in een kom de eieren met wat peper en zout los. Voeg hier de slagroom aan toe en klop nogmaals licht door. Verdeel de gebakken groente over het bladerdeeg. ‘Verkruimel’ de gebakken zalm over de groente en giet hier het eiermengsel overheen. Top af met de geraspte kaas en schuif de vorm voorzichtig in de oven. Bak de Quiche met zalm en prei af gedurende 40-45 minuten en serveer er hooguit nog een groene salade bij.
Bon Appétit!
Groetjes, Betty
Kimberly
Lijkt mij ook een lekkere combinatie, zelf ook is proberen. Maak regelmatig hartige taart.
Betina Oostveen
Altijd een goed idee, toch ?! 🙂
Niels Drenth
Altijd lekker! 🙂
James
Wat een heerlijk recept Maak hem traditioneel nu elke koningsdag ! Heerlijk.
Zelfheb ik er wel een corona twist aangegven, de kleintjes mochten het lijstje en de recepten zoeken en noteren. werkt prima maar houdt het ook even spannend !