Deze heerlijke pulled mushrooms met gnocchi en barbecuesaus is typisch zo’n vegetarisch gerecht waardoor je echt geen vlees mist. Zet jij hem ook op het menu voor deze Meatless Monday?
Serveer pulled mushroom met gnocchi en barbecuesaus
Pulled pork is natuurlijk heerlijk vlees van de barbecue, maar met de stijgende vraag naar vegetarische recepten, maakte ik deze vegetarische pulled pork variant, maar dan met kastanje champignons. Die structuur van champignons leent zich namelijk perfect voor deze bereiding. Ik serveerde de pulled mushrooms met gnocchi, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook op een broodje serveren. Toevallig had ik zelf nog een portie pulled mushrooms over, dus die heb ik natuurlijk bewaard en later in de week opgewarmd voor op een waldkornbol met wat sla. Net zo lekker!
Nog meer (vegetarische) ‘pulled’ recepten
Word jij net als wij van Betty’s Kitchen ook heel gelukkig van die ‘pulled’-trend? Probeer dan naast deze pulled mushrooms ook eens één van onze andere ‘pulled’ recepten uit. Eerder maakten we bijvoorbeeld dit vegetarische broodje pulled aubergine. En eet je niet vegetarisch, dan wil je vast ook eens deze pulled pork van de barbecue uitproberen! En de supersnelle-maaltijd-chef zet in een mum van tijd deze nacho’s met pulled chicken op tafel! Check hier al onze ‘pulled’ recepten op een rijtje!
Recept: Pulled mushrooms met barbecuesaus
Deze vegetarische pulled pork maak je met champignons of paddestoelen. Deze pulled mushrooms met gnocchi of op een broodje zijn lekker vegetarisch recept.
- Cook Time: 40 minuten
- Total Time: 1 hour 40 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
Ingredients
- 250 gram champignons (ik gebruikte kastanjechampignons)
- 2 witte uien
- 1 zoete puntpaprika
- Twee handen rucola sla
- 175 gram cannellini bonen (uit pot of blik)
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram gnocchi
- 2 el. zonnebloempitten
- 3 el. ketchup
- 1 el. ketjap
- 1 tl. bruine suiker
- 1 tl. mosterd
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Haal het ovenrooster uit de oven en bekleed deze met een vel bakpapier. Verdeel de champignons hierop. Zodra de oven is voorverwarmd plaats je het rooster voor 25 minuten in het midden van de oven.
- Schil de ui en snij deze alvast fijn. Was de paprika, snij in repen en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. De paprika snij je eveneens in kleine stukjes. Pers de knoflook alvast uit en spoel de cannellini bonen om en laat uitlekken.
- Meng in een kommetje de ketchup, ketjap, mosterd en bruine suiker en roer goed door. Zet nog even apart.
- In een droge pan rooster je de zonnebloempitten op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de pitjes niet aanbranden. Zodra de pitten licht beginnen te kleuren haal je ze van het vuur.
- Zodra de oventijd van de champignons erop zit dep je ze een beetje droog met een stuk keukenpapier. Met 2 vorken trek je de champignons in fijne reepjes.
- Verwarm een scheut olijfolie in 2 koekenpannen op middelhoog vuur. In de ene pan bak je de gnocchi tot deze een goudbruin, knapperig randje heeft. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
- In de andere pan bak je de champignons, ui en paprika een paar minuten. Vervolgens roer je de barbecuesaus, knoflook en naar eigen smaak peper en zout erdoorheen. Schep goed door en verwarm hier tevens ook nog enkele minuten de cannelini bonen mee.
- Serveer de gnocchi met de pulled mushroom, zonnebloempitten en rucola eroverheen verdeeld.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
marianne
Ja, was heerlijk, de bbq-saus geeft genoeg smaak en de groenten genoeg bite zodat je vlees niet mist
Betina Oostveen
Super leuk om te horen, dank je wel!
Anneke
Er wordt niet in vermeld wanneer de cannelini bonen er bij moeten 🫣
Betina Oostveen
hi Anneke,
deze gaan echt pas in de laatste stap erbij want ze hoeven slechts kort meeverwarmd te worden.
Ik pas het even aan voor de duidelijkheid.
Dank je wel voor het doorgeven.