• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pulled mushrooms met gnocchi

Pulled mushrooms met gnocchi

9 december 2019 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Deze heerlijke pulled mushrooms met gnocchi en barbecuesaus is typisch zo’n vegetarisch gerecht waardoor je echt geen vlees mist. Zet jij hem ook op het menu voor de Meatless Monday?

Serveer pulled mushroom met gnocchi en barbecuesaus

Pulled pork is natuurlijk heerlijk vlees van de barbecue, maar met de stijdende vraag naar vegetarische recepten, maakte ik deze vegetarische pulled pork variant, maar dan met kastanje champignons. Die structuur van champignons leent zich namelijk perfect voor deze bereiding. Ik serveerde de pulled mushrooms met gnocchi, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook op een broodje serveren. Toevallig had ik zelf nog een portie pulled mushrooms over, dus die heb ik natuurlijk bewaard en later in de week opgewarmd voor op een waldkornbol met wat sla. Net zo lekker!

pulled mushroom met gnocchi

Nog meer (vegetarische) ‘pulled’ recepten

Word jij net als wij van Betty’s Kitchen ook heel gelukkig van die ‘pulled’-trend? Probeer dan naast deze pulled mushrooms ook eens één van onze andere ‘pulled’ recepten uit. Eerder maakten we bijvoorbeeld dit vegetarische broodje pulled aubergine. En eet je niet vegetarisch, dan wil je vast ook eens deze pulled pork van de barbecue uitproberen! En de supersnelle-maaltijd-chef zet in een mum van tijd deze nacho’s met pulled chicken op tafel!


Print

Recept: Pulled mushrooms met barbecuesaus

pulled mushroom met gnocchi
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

Deze vegetarische pulled pork maak je met champignons of paddestoelen. Deze pulled mushrooms met gnocchi of op een broodje zijn lekker vegetarisch recept.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 minuten
  • Total Time: 1 hour 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 250 gram champignons (ik gebruikte kastanjechampignons)
  • 2 witte uien
  • 1 zoete puntpaprika
  • Twee handen rucola sla
  • 175 gram cannellini bonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram gnocchi
  • 2 el. zonnebloempitten
  • 3 el. ketchup
  • 1 el. ketjap
  • 1 tl. bruine suiker
  • 1 tl. mosterd
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Haal het ovenrooster uit de oven en bekleed deze met een vel bakpapier. Verdeel de champignons hierop. Zodra de oven is voorverwarmd plaats je het rooster voor 25 minuten in het midden van de oven.
  2. Schil de ui en snij deze alvast fijn. Was de paprika, snij in repen en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. De paprika snij je eveneens in kleine stukjes. Pers de knoflook alvast uit en spoel de cannellini bonen om.
  3. Meng in een kommetje de ketchup, ketjap, mosterd en bruine suiker en roer goed door. Zet nog even apart.
  4. In een droge pan rooster je de zonnebloempitten op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de pitjes niet aanbranden. Zodra de pitten licht beginnen te kleuren haal je ze van het vuur.
  5. Zodra de oventijd van de champignons erop zit dep je ze een beetje droog met een stuk keukenpapier. Met 2 vorken trek je de champignons in fijne reepjes. 
  6. Verwarm een scheut olijfolie in 2 koekenpannen op middelhoog vuur. In de ene pan bak je de gnocchi tot deze een goudbruin, knapperig randje heeft. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe. 
  7. In de andere pan bak je de champignons, ui en paprika een paar minuten. Vervolgens roer je de barbecuesaus, knoflook en naar eigen smaak peper en zout erdoorheen. Schep goed door en verwarm nog enkele minuten mee.
  8. Serveer de gnocchi met de pulled mushroom, zonnebloempitten en rucola eroverheen verdeeld. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

pulled mushroom met gnocchi

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: barbecuesaus, cannelini bonen, champignons, gnocchi, Nanda Appelman, pulled, puntpaprika, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Ovenschotel met gehakt en aardappel – Cottage Pie (video)
Volgend bericht: Beef Wellington van Boers & Boers »

Lees Interacties

Reacties

  1. marianne

    15 juli 2019 om 6:27 pm

    Ja, was heerlijk, de bbq-saus geeft genoeg smaak en de groenten genoeg bite zodat je vlees niet mist

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 juli 2019 om 12:50 pm

      Super leuk om te horen, dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in