Print

Recept: Pulled mushrooms met barbecuesaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Deze vegetarische pulled pork maak je met champignons of paddestoelen. Deze pulled mushrooms met gnocchi of op een broodje zijn lekker vegetarisch recept.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 minuten
  • Total Time: 1 hour 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 250 gram champignons (ik gebruikte kastanjechampignons)
  • 2 witte uien
  • 1 zoete puntpaprika
  • Twee handen rucola sla
  • 175 gram cannellini bonen (uit pot of blik)
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram gnocchi
  • 2 el. zonnebloempitten
  • 3 el. ketchup
  • 1 el. ketjap
  • 1 tl. bruine suiker
  • 1 tl. mosterd
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Haal het ovenrooster uit de oven en bekleed deze met een vel bakpapier. Verdeel de champignons hierop. Zodra de oven is voorverwarmd plaats je het rooster voor 25 minuten in het midden van de oven.
  2. Schil de ui en snij deze alvast fijn. Was de paprika, snij in repen en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. De paprika snij je eveneens in kleine stukjes. Pers de knoflook alvast uit en spoel de cannellini bonen om en laat uitlekken.
  3. Meng in een kommetje de ketchup, ketjap, mosterd en bruine suiker en roer goed door. Zet nog even apart.
  4. In een droge pan rooster je de zonnebloempitten op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de pitjes niet aanbranden. Zodra de pitten licht beginnen te kleuren haal je ze van het vuur.
  5. Zodra de oventijd van de champignons erop zit dep je ze een beetje droog met een stuk keukenpapier. Met 2 vorken trek je de champignons in fijne reepjes. 
  6. Verwarm een scheut olijfolie in 2 koekenpannen op middelhoog vuur. In de ene pan bak je de gnocchi tot deze een goudbruin, knapperig randje heeft. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe. 
  7. In de andere pan bak je de champignons, ui en paprika een paar minuten. Vervolgens roer je de barbecuesaus, knoflook en naar eigen smaak peper en zout erdoorheen. Schep goed door en verwarm hier tevens ook nog enkele minuten de cannelini bonen mee.
  8. Serveer de gnocchi met de pulled mushroom, zonnebloempitten en rucola eroverheen verdeeld. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda