• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Groente Recepten / Broodje pulled aubergine (vegetarisch)

Broodje pulled aubergine (vegetarisch)

8 oktober 2018 Door Nanda Appelman Leave a Comment

De Meatless Monday van vandaag is deze pulled aubergine. Vergelijkbaar met pulled pork, maar dan dus vegetarisch! Serveer op een broodje naar wens, zoals ik ook heb gedaan, of lekker met frietjes en salade ernaast.

Zelf vegetarische pulled aubergine maken

Volgens mij is het nog niet zo heel lang geleden dat de pulled pork-trend naar Nederland kwam. Toen ik dat voor het eerst proefde was ik eigenlijk meteen overstag: wat een fijne bereiding van vlees is dat zeg! Het heeft meestal ook zo’n heerlijke marinade. Maarja: natuurlijk absoluut niet vegetarisch… Dus ik wilde de uitdaging aangaan om hier een vegetarische variant van te maken. En dat is deze pulled aubergine geworden.

recept vegetarisch broodje pulled aubergine © bettys kitchen

Geloof mij, dit gerecht is er echt weer één uit de categorie ‘het is absoluut niet nodig om altijd vlees te eten’. De smaak is heerlijk en structuur vergelijkbaar met de variant van varkensvlees.

Fan van all things ‘pulled’

Bij Betty’s Kitchen houden we wel van deze ‘pulled’ bereidingswijze 😉 Eerder maakte Betty bijvoorbeeld ook deze Pulled Pork van de barbecue en Pulled chicken met BBQ saus. Smaakvolle aanraders voor als je juist  niet vegetarisch wilt eten.

Print

Recept: Broodje pulled aubergine (vegetarisch)

recept vegetarisch broodje pulled aubergine © bettys kitchen
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 porties
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

  • 2 broodjes naar eigen keuze
  • 1 aubergine
  • 1 flinke witte ui
  • 2.5 el. ketchup
  • 1 el. ketjap
  • 1 tl. bruine bastersuiker
  • 1 tl. mosterd
  • Evt. veldsla en cherrytomaten voor de garnering
  • 1 el. olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg het ovenrooster alvast klaar op het aanrecht met een stuk bakpapier erop. 
  2. Was de aubergine en verwijder de steel. Snij de aubergine in de lengte in vieren en leg deze repen op het bakpapier en ovenrooster. Plaats voor 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 
  3. Ondertussen kun je alvast de ui in dunne halve ringen snijden. Bereid ook alvast de sla en cherrytomaten (halveren) voor als je die gebruikt voor de garnering. 
  4. Voor de marinade roer je de ketchup, ketjap, bruine suiker en mosterd goed door elkaar in een ruime kom.
  5. Zodra de oventijd voorbij is laat je de aubergine licht afkoelen zodat je je vingers er niet aan brandt. Vervolgens schraap (‘pull’) je met een vork in de lengte over het vruchtvlees van de aubergine. Dit is zo zacht geworden door de oventijd dat je het vrij gemakkelijk mee trekt. De schil is iets harder en kun je eventueel nog met je handen in grove repen trekken.  
  6. Schep de repen pulled aubergine door de marinade. 
  7. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halve uienringen eerst kort mee en schep vervolgens de pulled aubergine erdoorheen. Voor zo’n 5 minuten bak je de groenten op middelhoog vuur. Schep tussendoor af en toe om. 
  8. Halveer de broodjes en schep de groenten erin. Serveer de broodjes pulled aubergine eventueel met de tomaten en veldsla. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

recept vegetarisch broodje pulled aubergine © bettys kitchen

Category: Groente Recepten Tags: aubergine, broodje, Nanda Appelman, pulled, vegetarisch

About Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Previous Post: « Award voor BESTE GERECHT 2018
Next Post: Havermout taartjes met avocado »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • Dutch Baby Pancake Dutch Baby Pancake

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • Terwijl deze dame aan het uitzieken is, MOEST ik natuurlijk nog wel even dit plaatje met jullie delen. Afgelopen wvrijdag kwam namelijk de kookvideo voor deze SHAKSHUKA online en die wil je proeven! Ik kan niet wachten tot ik weer normaal kan eten en hier mijn tanden weer in mag zetten! .
.
#linkinbio #breakfast #lunch #shakshuka #tomaat #chili #eieren #kookvideo #youtube #BettyskitchenNL
http://bit.ly/2DTq75C
  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG
  • #FRIYAY
Deze red Velvet Cookies hadden eigenlijk ook perfect voor Valentijnsdag gekund. Maar met het weekend voor de deur is het ook zeer feestelijk weekend voer 😉 Kneed er lekker op los (wel handschoenen aan, zie video) en geniet! ❤️ Als jij hier ook je tanden in wilt zetten!
Chech het recept via link in @bettyskitchennl 👈 .
.
#redVelvet #rood #kookvideo #wittechocolade #weekend #koekjes #cookies
https://youtu.be/wajROvdhn3M
  • Manlief reageerde verbaasd toen hij deze thuis op tafel zag liggen... Met een kaartje erbij dat niet van hem was... 😂 Misschien moet ik vanmiddag ook even een bosje bloemen voor mezelf kopen want hij is laat thuis, dus wordt enkel samen een kopje thee voor het slapen gaan denk ik. Wel met Merci dan... 😜 bedankt @mercichocolates en aan iedereen: maak er een leuke dag van. Met je liefste, familie, collega's, je kat of alleen💕❤️
#chocoladeisvooriedereen #merci #valentinesday #VALENTIJNSDAG #gekregen #foodpost #love #chocolade #chocolate
  • Goede morgen op deze Valentijnsdag! En kijk eens wat voor lekkers je straks vast in de koelkast kunt zetten. Deze Valentijnsdag ROCKY Road blijf je namelijk van snoepen! Voor het recrpt ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈 of highlights.
.
.
#VALENTIJNSDAG #chocolade #rockyroad #chocolate #valentijn #marshmallows #prettyinpink
http://bit.ly/2DzFfFc
  • #VALENTIJNSDAG
Deze overheerlijke blondies met roze chocolade zijn gevuld met macadamia noten en kersen. Een mooie traktatie voor Valentijnsdag met RUBY chocolade.❤️💕 En zeg nou eerlijk daar wil jij toch ook je tanden in zetten?!? Voor het recept ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
. 
#blondies #rubychocolade #kersen #valentijn #roze #liefdegaatdoordemaag #chocolade #chocolate #cookies #brownies
http://bit.ly/2E7CYmg
  • #VEGETARISCH
Ik heb altijd al eens zelf gnocchi willen maken, maar dan moest het wel een bijzondere worden. Deze variant van pompoen gnocchi is mega lekker en wordt op smaak gebracht met een salie-roomsaus met champignons! Hij is best tof geworden of niet 😉 Wil jij hem ook maken? Zie recept via link in @bettyskitchennl 👈 of via stories
.
.
#pompoen #gnocchi #pasta #potatoes #pumpkin #italianfood #BettyskitchenNL https://bettyskitchen.nl/pompoen-gnocchi/

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee