• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Broodje pulled aubergine (vegetarisch)

Broodje pulled aubergine (vegetarisch)

8 oktober 2018 Door Nanda Appelman Reageer

De Meatless Monday van vandaag is deze pulled aubergine. Vergelijkbaar met pulled pork, maar dan dus vegetarisch! Serveer op een broodje naar wens, zoals ik ook heb gedaan, of lekker met frietjes en salade ernaast.

Zelf vegetarische pulled aubergine maken

Volgens mij is het nog niet zo heel lang geleden dat de pulled pork-trend naar Nederland kwam. Toen ik dat voor het eerst proefde was ik eigenlijk meteen overstag: wat een fijne bereiding van vlees is dat zeg! Het heeft meestal ook zo’n heerlijke marinade. Maarja: natuurlijk absoluut niet vegetarisch… Dus ik wilde de uitdaging aangaan om hier een vegetarische variant van te maken. En dat is deze pulled aubergine geworden. Geloof mij, dit gerecht is er echt weer één uit de categorie ‘het is absoluut niet nodig om altijd vlees te eten’. De smaak is heerlijk en structuur vergelijkbaar met de variant van varkensvlees.

recept vegetarisch broodje pulled aubergine © bettys kitchen

Fan van all things ‘pulled’

Bij Betty’s Kitchen houden we wel van deze ‘pulled’ bereidingswijze 😉 Eerder maakte Betty bijvoorbeeld ook deze Pulled Pork van de barbecue en Pulled chicken met BBQ saus. Smaakvolle aanraders voor als je juist  niet vegetarisch wilt eten. Wist je dat je dit recept voor broodje pulled aubergine ook op de barbecue kunt bereiden? Daarnaast kun je ook jackfruit gebruiken om een vegan variant van all things ‘pulled’ maken. Ga bijvoorbeeld aan de slag met deze BBQ Pizza met pulled jackfruit! Wij hebben nog veel meer lekkere ‘pulled recepten’ op dat website staan. NIet alleen met groenten, maar ook met vlees en kip zijn enorm populair! Bekijk ze hier allemaal op een rijtje!


Print

Recept: Broodje pulled aubergine (vegetarisch)

recept vegetarisch broodje pulled aubergine © bettys kitchen
Print Recipe

De Meatless Monday van vandaag is deze pulled aubergine. Vergelijkbaar met pulled pork, maar dan dus vegetarisch! Serveer op een broodje naar wens, zoals ik ook heb gedaan, of lekker met frietjes en salade ernaast.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 porties 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 broodjes naar eigen keuze
  • 1 aubergine
  • 1 flinke witte ui
  • 2 ½ el. ketchup
  • 1 el. ketjap
  • 1 tl. bruine bastersuiker
  • 1 tl. mosterd
  • Evt. veldsla en cherrytomaten voor de garnering
  • 1 el. olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg het ovenrooster alvast klaar op het aanrecht met een stuk bakpapier erop. 
  2. Was de aubergine en verwijder de steel. Snij de aubergine in de lengte in vieren en leg deze repen op het bakpapier en ovenrooster. Plaats voor 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 
  3. Ondertussen kun je alvast de ui in dunne halve ringen snijden. Bereid ook alvast de sla en cherrytomaten (halveren) voor als je die gebruikt voor de garnering. 
  4. Voor de marinade roer je de ketchup, ketjap, bruine suiker en mosterd goed door elkaar in een ruime kom.
  5. Zodra de oventijd voorbij is laat je de aubergine licht afkoelen zodat je je vingers er niet aan brandt. Vervolgens schraap (‘pull’) je met een vork in de lengte over het vruchtvlees van de aubergine. Dit is zo zacht geworden door de oventijd dat je het vrij gemakkelijk mee trekt. De schil is iets harder en kun je eventueel nog met je handen in grove repen trekken.  
  6. Schep de repen pulled aubergine door de marinade. 
  7. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halve uienringen eerst kort mee en schep vervolgens de pulled aubergine erdoorheen. Voor zo’n 5 minuten bak je de groenten op middelhoog vuur. Schep tussendoor af en toe om. 
  8. Halveer de broodjes en schep de groenten erin. Serveer de broodjes pulled aubergine eventueel met de tomaten en veldsla. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Keywords: pulled, aubergine, vegan, ketuchup, mosterd, bbq

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegetarisch broodje pulled aubergine © bettys kitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aubergines, brood, ketchup, Nanda Appelman, pulled, sla, suiker, tomaten, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Award voor BESTE GERECHT 2018
Volgend bericht: Havermout taartjes met avocado »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in