• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Broodje pulled aubergine (vegetarisch)

Broodje pulled aubergine (vegetarisch)

8 oktober 2018 Door Nanda Appelman Reageer

De Meatless Monday van vandaag is deze pulled aubergine. Vergelijkbaar met pulled pork, maar dan dus vegetarisch! Serveer op een broodje naar wens, zoals ik ook heb gedaan, of lekker met frietjes en salade ernaast.

Zelf vegetarische pulled aubergine maken

Volgens mij is het nog niet zo heel lang geleden dat de pulled pork-trend naar Nederland kwam. Toen ik dat voor het eerst proefde was ik eigenlijk meteen overstag: wat een fijne bereiding van vlees is dat zeg! Het heeft meestal ook zo’n heerlijke marinade. Maarja: natuurlijk absoluut niet vegetarisch… Dus ik wilde de uitdaging aangaan om hier een vegetarische variant van te maken. En dat is deze pulled aubergine geworden.

recept vegetarisch broodje pulled aubergine © bettys kitchen

Geloof mij, dit gerecht is er echt weer één uit de categorie ‘het is absoluut niet nodig om altijd vlees te eten’. De smaak is heerlijk en structuur vergelijkbaar met de variant van varkensvlees.

Fan van all things ‘pulled’

Bij Betty’s Kitchen houden we wel van deze ‘pulled’ bereidingswijze 😉 Eerder maakte Betty bijvoorbeeld ook deze Pulled Pork van de barbecue en Pulled chicken met BBQ saus. Smaakvolle aanraders voor als je juist  niet vegetarisch wilt eten. Wist je dat je dit recept voor broodje pulled aubergine ook op de barbecue kunt bereiden? Daarnaast kun je ook jackfruit gebruiken om een vegan variant van all things ‘pulled’ maken. Ga bijvoorbeeld aan de slag met deze BBQ Pizza met pulled jackfruit! Check hier overigens 10x Vegetarische barbecue recepten op een rijtje!


Print

Recept: Broodje pulled aubergine (vegetarisch)

recept vegetarisch broodje pulled aubergine © bettys kitchen
Print Recipe

De Meatless Monday van vandaag is deze pulled aubergine. Vergelijkbaar met pulled pork, maar dan dus vegetarisch! Serveer op een broodje naar wens, zoals ik ook heb gedaan, of lekker met frietjes en salade ernaast.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 porties 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 broodjes naar eigen keuze
  • 1 aubergine
  • 1 flinke witte ui
  • 2 ½ el. ketchup
  • 1 el. ketjap
  • 1 tl. bruine bastersuiker
  • 1 tl. mosterd
  • Evt. veldsla en cherrytomaten voor de garnering
  • 1 el. olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg het ovenrooster alvast klaar op het aanrecht met een stuk bakpapier erop. 
  2. Was de aubergine en verwijder de steel. Snij de aubergine in de lengte in vieren en leg deze repen op het bakpapier en ovenrooster. Plaats voor 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 
  3. Ondertussen kun je alvast de ui in dunne halve ringen snijden. Bereid ook alvast de sla en cherrytomaten (halveren) voor als je die gebruikt voor de garnering. 
  4. Voor de marinade roer je de ketchup, ketjap, bruine suiker en mosterd goed door elkaar in een ruime kom.
  5. Zodra de oventijd voorbij is laat je de aubergine licht afkoelen zodat je je vingers er niet aan brandt. Vervolgens schraap (‘pull’) je met een vork in de lengte over het vruchtvlees van de aubergine. Dit is zo zacht geworden door de oventijd dat je het vrij gemakkelijk mee trekt. De schil is iets harder en kun je eventueel nog met je handen in grove repen trekken.  
  6. Schep de repen pulled aubergine door de marinade. 
  7. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halve uienringen eerst kort mee en schep vervolgens de pulled aubergine erdoorheen. Voor zo’n 5 minuten bak je de groenten op middelhoog vuur. Schep tussendoor af en toe om. 
  8. Halveer de broodjes en schep de groenten erin. Serveer de broodjes pulled aubergine eventueel met de tomaten en veldsla. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Keywords: pulled, aubergine, vegan, ketuchup, mosterd, bbq

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept vegetarisch broodje pulled aubergine © bettys kitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aubergines, brood, broodje, ketchup, Nanda Appelman, pulled, sla, suiker, tomaten, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Award voor BESTE GERECHT 2018
Volgend bericht: Havermout taartjes met avocado »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in