• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Pompoencake met roomkaas crème

Pompoencake met roomkaas crème

18 oktober 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Gedurende twee weken staan de recepten op de site in het teken van Halloween! En omdat de pompoen hier onlosmakend mee verbonden is, deel ik vandaag een recept voor een eenvoudige pompoencake met roomkaas crème met jullie! Oeh la la!

Zelf pompoencake maken

In het najaar kunnen we niet om de herfst en Halloween recepten heen. En deze pompoencake is heerlijk voor bij een kopje thee, op een druilerige herfstdag. Hij is dan niet super griezelig of zo, maar misstaat zeker niet op je Halloweenfeestje. Voor dit recept gebruik ik pompoenpuree uit blik. Deze kun je tegenwoordig bij de grotere supermarkten gewoon kopen. Kijk anders ook eens bij Xenos in het etenswarenschap. Maar je kunt natuurlijk ook zelf pompoenpuree maken. Check hier mijn video voor het schillen, snijden en roosteren van pompoen in de oven.

recept Pompoencake met roomkaas crème halloweenrecepten betty's kitchen
recept Pompoencake met roomkaas crème halloweenrecepten betty's kitchen

Nog meer recepten met pompoen

Op naar de groenteboer en inslaan die pompoenen! Je kunt er je huis mee versieren of dus deze heerlijke makkelijke pompoencake met roomkaas creme maken. Maar wij hebben nog meer lekkere recepten met pompoen voor je op de site staan, want je kan met (restjes) pompoen puree nog veel meer lekkers maken! Maak er dan bijvoorbeeld een Pumpkin Spice Latte koffie mee. Of verwerk deze in een (kleine portie) pittige pompoensoep. Je kunt pompoenpuree ook gebruiken om deze halloween pompoencakejes te maken. En wat dacht je van deze no-bake pompoen cheesecake ? Check hier nog meer recepten met pompoen en maak er een fantastische herfst van!


Print

Recept: Pompoencake met roomkaas crème

recept Pompoencake met roomkaas crème halloweenrecepten betty's kitchen
Print Recipe

Cake is altijd lekker en speciaal voor herfstachtige dagen ga je aan de slag met een cake met pompoen. Zelf pompoen roosteren en pompoen puree maken is niet moeilijk. Gebruik het dan ook in dit recept voor pompoencake met roomkaas creme. Dit is op en top najaar in een zoete versnapering voor bij de koffie of thee!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes + afkoelen en 1 uur opstijven
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 3 uur
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Halloween

Ingredients

Scale
  • 5 eieren
  • 3 el olijfolie
  • 1 blik gecondenseerde melk (400 gram)
  • 1 blik pompoenpuree (450 gram)
  • snufje zout
  • 2 tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen gember
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda

Voor de topping:

  • 2oo gr KOUDE monchou kaas
  • 50 gr koude roomboter
  • 250 gr poedersuiker

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • springvorm 22–24 cm doorsnede
  • 12 stuks mini pompoen suikerdecoratie.
  • bakspray & bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart.
  2. Klop de eieren met de olijfolie en gecondenseerde melk dik gedurende 3-4 minuten met behulp van de mixer met garde.
  3. Voeg de pompoenpuree, snufje zout, kaneel, gember en kruidnagel toe en klop kort en rustig door om alles de vermengen.
  4. Zeef de bloem, roer hier de bakpoeder en baking soda doorheen. Spatel dit in delen door het pompoenmengsel.
  5. Giet het pompoencake beslag in de springvorm en bak gedurende 45 minuten in het midden van de oven. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm, alvorens de rand te verwijderen. Laat daarna geheel afkoelen op het aanrecht.
  6. Voor de roomkaas topping: mix de monchou kaas samen met de boter smeuïg gedurende een paar minuten. Voeg de poedersuiker in delen toe en blijf door mixen met de garde, zo’n 5 minuten in totaal. Spatel de roomkaas over de bovenkant en zijkanten van de afgekoelde taart en stop de pompoencake minstens 1 uur in de koeling om op te stijven. Verdeel de pompoen suikerdecoratie voor het serveren over de cake. Snijd in punten en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

BEWAARTIP: Je kunt deze pompoencake ook gerust 2 dagen in de koeling bewaren ivm de roomkaas. Hij is dus ook makkelijk een dag eerder te bereiden voor je Halloween feestje. Haal de cake na zo lang koelen alleen wel 20 minuten van tevoren uit de koelkast. Voeg het suikergoed echter pas op het laatste moment, voor het serveren dus toe.

Keywords: cake, pompoen, boter, suiker, eieren, Halloween, herfst, kaneel

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Pompoencake met roomkaas crème halloweenrecepten betty's kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze makkelijke pompoencake met roomkaas topping!

Category: Bakrecepten, Cake recepten Tags: Amerikaanse keuken, baking soda, bakpoeder, bloem, boter, cake, eieren, gecondenseerde melk, gember, Halloween, kaneel, kruidnagel, monchou, olijfolie, poedersuiker, pompoen, pompoenpuree, roomkaas

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pompoen brood met roomkaas
Volgend bericht: Eten in een Fort – Ruigenhoek Utrecht »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee