De komende twee weken staan de recepten in het teken van Halloween! En omdat de pompoen hier onlosmakend mee is verbonden, deel ik vandaag een recept voor een eenvoudige pompoencake met roomkaas crème met jullie!
In het najaar kunnen we niet om de herfst en Halloween recepten heen. En deze pompoencake is heerlijk voor bij een kopje thee, op een druilerige herfstdag. Hij is dan niet super griezelig of zo, maar misstaat zeker niet op je Halloweenfeestje.
Zelf pompoencake maken
Voor dit recept gebruik ik pompoenpuree uit blik. Deze kun je tegenwoordig bij de grotere supermarkten gewoon kopen. Kijk anders ook eens bij Xenos in het etenswarenschap. Maar je kunt natuurlijk ook zelf pompoenpuree maken. Hiervoor schil je een kleine oranje bol pompoen, snijd in grove blokken en rooster 25 minuten in de oven (180 graden/165 hete lucht). Laat de pompoen afkoelen en prak tot een puree. Gebruik zoveel je nodig hebt om zelf pompoen cakes te maken en vries de rest (in porties) in.
Nog meer recepten met pompoen
Want je kan met restjes pompoen puree nog veel meer lekkers maken! Maak er dan bijvoorbeeld een Pumpkin Spice Latte koffie mee. Of verwerk deze in een (kleine portie) pittige pompoensoep. Je kunt ze ook gebruiken om deze halloween pompoencakejes te maken. Heb je veel pompoenpuree over? Maak er dan deze deze no-bake pompoen cheesecake van! Maar check hier nog meer recepten met pompoen!
PrintRecept: Pompoencake met roomkaas crème

- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 45 minutes
- Total Time: 55 minutes
- Yield: 12 personen 1x
Ingredients
- 4 grote eieren (L) *,
- 3 eetlepels olijfolie,
- 1 blik gecondenseerde melk (400 gram),
- 1 blik pompoenpuree (450 gram),
- snufje zout,
- 2 theelepels kaneel,
- 1/2 theelepel gember
- 1/4 theelepel kruidnagel,
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel baking soda,
- 250 gram bloem,
Voor de topping:
- 2 pakjes koude monchou kaas (á 100 gram),
- 50 gram koude roomboter
- 250 gram poedersuiker,
- 12 stuks mini pompoen suikerdecoratie.
(* of gebruik 5 medium eieren M)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en bekleed een springvorm (22-24 cm diameter) met bakpapier.
- Klop de eieren, met de olijfolie en gecondenseerde melk dik gedurende 3-4 minuten.
- Voeg de pompoenpuree, snufje zout, kaneel, gember en kruidnagel toe en klop kort en rustig door om alles de vermengen.
- Zeef de bloem, roer hier de bakpoeder en baking soda doorheen. Spatel dit in delen door het pompoenmengsel.
- Giet het pompoencake beslag in de springvorm en bak gedurende 45 minuten in het midden van de oven. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm, alvorens de rand te verwijderen. Laat daarna geheel afkoelen op het aanrecht.
- Voor de roomkaas topping: mix (bischopspatel) de monchou kaas, en boter smeuïg gedurende een paar minuten. Voeg de poedersuiker in delen toe en blijf door mixen. zo’n 5 minuten in totaal. Spatel de roomkaas over de bovenkant en zijkanten van de afgekoelde taart en stop de pompoencake minstens 1 uur in de koeling om op te stijven. Verdeel de pompoendecoratie voor het serveren over de cake.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
BEWAARTIP: Je kunt deze pompoencake ook gerust 2 dagen in de koeling bewaren ivm de roomkaas. Hij is dus ook makkelijk een dag eerder te bereiden voor je Halloween feestje. Haal de cake na zo lang koelen alleen wel 20 minuten van tevoren uit de koelkast. Voeg het suikergoed echter pas op het laatste moment, voor het serveren dus toe.
Geef een reactie