• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Halloween Recepten / Pompoencake met roomkaas crème

Pompoencake met roomkaas crème

18 oktober 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Gedurende twee weken staan de recepten op de site in het teken van Halloween! En omdat de pompoen hier onlosmakend mee verbonden is, deel ik vandaag een recept voor een eenvoudige pompoencake met roomkaas crème met jullie! Oeh la la!

Zelf pompoencake maken

In het najaar kunnen we niet om de herfst en Halloween recepten heen. En deze pompoencake is heerlijk voor bij een kopje thee, op een druilerige herfstdag. Hij is dan niet super griezelig of zo, maar misstaat zeker niet op je Halloweenfeestje. Voor dit recept gebruik ik pompoenpuree uit blik. Deze kun je tegenwoordig bij de grotere supermarkten gewoon kopen. Kijk anders ook eens bij Xenos in het etenswarenschap. Maar je kunt natuurlijk ook zelf pompoenpuree maken. Check hier mijn video voor het schillen, snijden en roosteren van pompoen in de oven.

recept Pompoencake met roomkaas crème halloweenrecepten betty's kitchen
recept Pompoencake met roomkaas crème halloweenrecepten betty's kitchen

Nog meer recepten met pompoen

Op naar de groenteboer en inslaan die pompoenen! Je kunt er je huis mee versieren of dus deze heerlijke makkelijke pompoencake met roomkaas creme maken. Maar wij hebben nog meer lekkere recepten met pompoen voor je op de site staan, want je kan met (restjes) pompoen puree nog veel meer lekkers maken! Maak er dan bijvoorbeeld een Pumpkin Spice Latte koffie mee. Of verwerk deze in een (kleine portie) pittige pompoensoep. Je kunt pompoenpuree ook gebruiken om deze halloween pompoencakejes te maken. En wat dacht je van deze no-bake pompoen cheesecake ? Check hier nog meer recepten met pompoen en maak er een fantastische herfst van!


Print

Recept: Pompoencake met roomkaas crème

recept Pompoencake met roomkaas crème halloweenrecepten betty's kitchen
Print Recipe

Cake is altijd lekker en speciaal voor herfstachtige dagen ga je aan de slag met een cake met pompoen. Zelf pompoen roosteren en pompoen puree maken is niet moeilijk. Gebruik het dan ook in dit recept voor pompoencake met roomkaas creme. Dit is op en top najaar in een zoete versnapering voor bij de koffie of thee!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes + afkoelen en 1 uur opstijven
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 3 uur
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Halloween

Ingredients

Scale
  • 5 eieren
  • 3 el olijfolie
  • 1 blik gecondenseerde melk (400 gram)
  • 1 blik pompoenpuree (450 gram)
  • snufje zout
  • 2 tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen gember
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda

Voor de topping:

  • 2oo gr KOUDE monchou kaas
  • 50 gr koude roomboter
  • 250 gr poedersuiker

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • springvorm 22–24 cm doorsnede
  • 12 stuks mini pompoen suikerdecoratie.
  • bakspray & bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart.
  2. Klop de eieren met de olijfolie en gecondenseerde melk dik gedurende 3-4 minuten met behulp van de mixer met garde.
  3. Voeg de pompoenpuree, snufje zout, kaneel, gember en kruidnagel toe en klop kort en rustig door om alles de vermengen.
  4. Zeef de bloem, roer hier de bakpoeder en baking soda doorheen. Spatel dit in delen door het pompoenmengsel.
  5. Giet het pompoencake beslag in de springvorm en bak gedurende 45 minuten in het midden van de oven. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm, alvorens de rand te verwijderen. Laat daarna geheel afkoelen op het aanrecht.
  6. Voor de roomkaas topping: mix de monchou kaas samen met de boter smeuïg gedurende een paar minuten. Voeg de poedersuiker in delen toe en blijf door mixen met de garde, zo’n 5 minuten in totaal. Spatel de roomkaas over de bovenkant en zijkanten van de afgekoelde taart en stop de pompoencake minstens 1 uur in de koeling om op te stijven. Verdeel de pompoen suikerdecoratie voor het serveren over de cake. Snijd in punten en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

BEWAARTIP: Je kunt deze pompoencake ook gerust 2 dagen in de koeling bewaren ivm de roomkaas. Hij is dus ook makkelijk een dag eerder te bereiden voor je Halloween feestje. Haal de cake na zo lang koelen alleen wel 20 minuten van tevoren uit de koelkast. Voeg het suikergoed echter pas op het laatste moment, voor het serveren dus toe.

Keywords: cake, pompoen, boter, suiker, eieren, Halloween, herfst, kaneel

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept Pompoencake met roomkaas crème halloweenrecepten betty's kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze makkelijke pompoencake met roomkaas topping!

Category: Cake recepten, Halloween Recepten Tags: baking soda, bakpoeder, bloem, boter, cake, eieren, gecondenseerde melk, gember, Halloween, kaneel, kruidnagel, monchou, olijfolie, poedersuiker, pompoen, pompoenpuree, roomkaas

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pompoen brood met roomkaas
Volgend bericht: Eten in een Fort – Ruigenhoek Utrecht »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in