• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Pompoen Cheesecake (no-bake) – uit Cheesecake Kookboek

Pompoen Cheesecake (no-bake) – uit Cheesecake Kookboek

6 november 2018 Door Betina Oostveen 2 Reacties

De week van de pompoen op deze blog moet natuurlijk ook gevierd worden met een stukje taart, zoals deze pompoen cheesecake! Eenvoudig te maken met geroosterde pompoen en deze pompoen cheesecake hoeft niet in de oven gebakken te worden!

Het Cheesecake Kookbook

Vorige maand heeft Sabine Koning van OhMyFoodness.nl wederom een tof kookboek uitgebracht, namelijk: Cheesecake ! Ik vind haar echt de Queen of guilty pleasures, want eerder bracht zij ook al het kookboek ‘Guilty Pleasures‘ uit. En nu dus een kookboek geheel gewijd aan Cheesecake!! En speciaal voor deze pompoen week leek het mij dan ook leuk om de no-bake Pompoen Cheesecake uit dit kookboek te bereiden en te delen met jullie.

recept no-bake pompoen cheesecake betty's kitchen

Zelf Pompoen cheesecake maken

In het originele recept van Sabine wordt een flespompoen gebruikt voor deze Pompoen cheesecake. Die is namelijk zoeter en nootachtig vergeleken met bijvoorbeeld de welbekende oranje bol pompoen. Maar omdat ik afgelopen week lekker oranje pompoenen aan het roosteren bent geweest, heb ik deze gebruikt in het recept. Vandaar ook de bijzondere kleur op de foto’s 🙂 Je kunt hier dus zelf ook mee variëren tijdens het zelf pompoen cheesecake maken. Eventuele restjes geroosterde pompoen kun je verwerken in een pittige pompoensoep, of zelfs in pumpkin pancakes. Ook heerlijk met een lekkere kop Pumpkin Spice Latte! Check hier in ieder geval nog veel meer recepten met pompoen!

>> Fan van deze pompoen cheesecake? Probeer ook eens onze no-bake citroen-kwarktaart, of onze no-bake Oreo-Cheesecake !

Print

Pompoen Cheesecake met hazelnootpraline

recept no-bake pompoen cheesecake betty's kitchen

In de herfstperiode kun je niet om de pompoenen heen. En omdat cheesecakes een echte guilty pleasure van mij zijn, maakte ik deze pompoen cheesecake met hazelnoot praline! Het is een no-bake cheesecake met pompoenpuree en roomkaas. Dat wordt genieten!

  • Author: afgeleid van Sabine Koning
  • Yield: 10 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram speculaasjes,
  • 50 gram boter,
  • 300 gram geroosterde (fles)pompoen puree,*
  • 600 gram roomkaas,
  • 100 gram poedersuiker,
  • 200 ml slagroom,
  • 5 blaadjes gelatine,
  • 1 theelepel pumpkin spice kruiden (of gebruik speculaaskruiden),
  • 1 theelepel vanille aroma,
  • 150 gram hazelnoten,
  • 50 gram kristalsuiker.

(* Tip: gebruik hiervoor 1 hele flespompoen en rooster deze 45 minuten op 200 graden. Laat vervolgens afkoelen, verwijder de schil en prak tot puree)

Extra:

  • springvorm, 20 cm doorsnede,
  • bakpapier,
  • keukenmachine,
  • steelpannetje,
  • (staande) keukenmixer, 
  • keukenpapier.

Instructions

  1. Ten eerste: zorg er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Kwast de opstaande rand een beetje in met boter en bekleed deze met een op maat gesneden stuk bakpapier.
  3. Verkruimel de speculaasjes in de keukenmixer. Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje. Voeg de speculaaskruimels toe en roer goed door. Stort uit op de bodem van de springvorm en druk de cheesecake bodem aan met de bolle kant van een lepel. 
  4. Week de blaadje gelatine in ruim koud water gedurende 10 minuten. Knijp daarna goed uit en smelt langzaam in een klein pannetje op laat vuur. Zet het vuur uit en roer hier direct de roomkaas goed doorheen.
  5. Klop vervolgens de pompoenpuree met de roomkaas en poedersuiker romig met behulp van de keukenmixer. Voeg de slagroom, Pumpkin Spice kruiden en vanille aroma toe en klop alles goed door, totdat het mengsel op stijfgeklopte slagroom gaat lijken. Schep het cheesecakebeslag bovenop de speculaasbodem en strijk glad met een spatel. Laat de pompoen cheesecake gedurende de nacht opstijven in de koelkast. 
  6. De volgende dag: Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verspreid de hazelnoten over de bakplaat en rooster deze gedurende 10 minuten in de oven. Wrijf daarna de hazelnoten tussen twee vellen keukenpapier, zodat het bruine velletje loskomt. Deze mag je weggooien. Leg de ontvelde hazelnoten tegen elkaar aan op de bakplaat (op het bakpapier dus).
  7. Verwarm de kristalsuiker in een steelpannetje op medium vuur. Niet roeren of walsen met het pannetje! Gewoon laten smelten. Na een paar minuten gaat de suiker bubbelen en krijgt een karamelkleur. Schenk de karamel dan over de hazelnoten en laat volledig afkoelen en uitharden. Trek de hazelnootpraline van de het bakpapier af en hak daarna grof. Dit is de decoratie voor bovenop de pompoen cheesecake.
  8. Tip: Bewaar de praline in een afsluitbaar bakje op het aanrecht, tot je de pompoen cheesecake daadwerkelijk gaat decoreren en serveren. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

 

 

Notes

Stap 4 is een eigen toevoeging aan dit recept en vind je dus niet in het kookboek recept terug. Maar je krijgt hierdoor wel een lekkere stevige pompoen cheesecake!

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept no-bake pompoen cheesecake betty's kitchen

PS. Mocht je Cheesecake kookboek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Ga voor meer informatie naar onze disclaimer pagina

Category: Kookboeken, Taart Recepten Tags: Amerikaanse keuken, cheesecake, Kaas, no-bake, Ohmyfoodness, pompoen, roomkaas, taart

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pompoen salade met bietjes en uienchutney
Volgend bericht: Pompoenburger met pittige dressing en pitabroodjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Danielle McNamara

    30 oktober 2020 om 9:22 am

    Hoi Betty,

    Ik wil dit vandaag maken maar zie niet in de ingredienten lijst hoeveel klopfix nodig is!
    Zou jij ij hierover kunnen berichten?
    En als ik het verdubbel, welk maat springvorm moet ik gebruiken?
    Dank je wel,
    Danielle McNamara

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 oktober 2020 om 1:02 pm

      Hi Danielle,
      Dat is een foutje! Dit recept stond vroeger met klopfix,
      maar met gelatine lukt deze taart veel beter. Dus zal het meteen even goed aanpassen!
      Bedankt voor het doorgeven

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten
  • recept vegetarische stoofvlees met aubergines en paddestoelen © bettyskitchen.nl Stoofvlees met aubergine en paddenstoelen (vegetar...
  • 10x courgetti recepten © bettyskitchen.nl 10x Keto recepten voor lunch of diner
  • recept chocoladetaartje met havermout en amandel © bettyskitchen.nl Chocoladetaartje met havermout en amandel (video)
  • 3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl 3x Gevulde eieren maken

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨ Ben jij team ✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨

Ben jij team uitgebreid ontbijten of team to-go ontbijt?
Een warme havermoutpap is echt een van mijn favoriete ontbijtjes maar geduld is daarbij vooral een vereiste.
Maar wist je dat je havermout ook eenvoudig een nachtje in de koelkast kunt laten weken? 

De ‘oats’ zuigen zich namelijk helemaal vol met de melk en eventuele smaakmakers, en dit geeft je de volgende ochtend een superromige pap voor het ontbijt. Neem hem koud mee, to go! Niet een lepel vergeten. Of... giet in een pannetje en warm slechts in 1-2 minuten even op voor een warme variant. 

In mijn IGTV vind je een complete tutorial video voor ‘overnight oats’ maken en daarbij is deze variant met chocolade mijn absolute favoriet! 

INGREDIËNTEN

50 gr (grove) havervlokken,
optioneel: 10 gram zonnebloem of pompoenpitten
1 eetlepel (rauwe) cacao poeder,
1 eetlepel maple syrup of agavesiroop
1 eetlepel chiazaad
paar druppeltjes vanille extract of Stevia Vanille
200 ml (amandel)melk
Top hem af met:
0.5 – 1 banaan in plakken
1 tl amandelboter of pindakaas
Chocolade granola of fijngehakte chocolade etc. Het is jouw 🥳!

==> https://bettyskitchen.nl/overnight-oats-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#havermout #havermoutpap #overnightoats #oats #havervlokken #vegan #plantbased #glutenvrij #ontbijt #glutenfree #breakfast #togo #chocolade #cacao #chia #recept
✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨ Omdat e ✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨

Omdat er in ons allemaal een klein kind (of sneeuwbengeltje) zit... 

We konden niet wachten tot de kids wakker werden van hun middagdutje om de tuin in te duiken met een vers pak sneeuw ❤️ 

Nu met bevroren vingers en knalrode wangen een filmpje kijken met de kids. Heb een mooie zaterdagavond! 

Liefs Betty
————————————
#sneeuw #winter #snowtime #family #iloveyou #hearts
✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨ Okee we zitten nog w ✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨

Okee we zitten nog wel even in de lockdown modus, dus even wegdromen naar vakantieoorden en wintersport gebieden doen we nu vaker dan ons lief is. 

Ben jij wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Dan heb je ‘Kaiserschmarren’ ongetwijfeld al eens gegeten :-). Deze bekende Oostenrijkse gescheurde pannenkoek is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt!

Zet hem dus zeker op het menu voor dit weekend! Want met een heel klein beetje geluk valt er misschien nog wel een ❄️ naar beneden, zo koud dat het is... 

==> https://bettyskitchen.nl/kaiserschmarren-oostenrijkse-gescheurde-pannenkoek/

————————-
Bekijk de receptvideo in mijn IGTV of surf naar de website voor het uitgeschreven recept. (link in bio)Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#kaiserschmarren #recept #pannenkoek #pancakes #germanpancake #tirol #wintersport #austria #appelmoes #lunch #diner #igtv #youtube
✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨ ✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨

Vanavond eten we pancakes voor het diner! Ja je leest het goed! Want met nog wat leftover aardappel puree maak je de allerlekkerste hartige pancakes klaar! Afgetopt met een gebakken eitje, een halve avocado in plakken, feta (of geitenkaas)  en wat verse spinazie maak je zo een overheerlijke maaltijd om van te genieten!

Wie lusten er nog meer een portie hartige pancakes?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hartige-pancakes-met-aardappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en tik ‘hartige pancakes’ in in de zoekbalk. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.

——————————————————————
#leftover #aardappels #pancakes #hartigepancakes #pannenkoekjes #aardappelpuree #eieren #eggs #avocado #spinazie #feta #vegetarisch #pannenkoekjes
✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨ Gisteren hield ✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨

Gisteren hielden we een vragenrondje in mijn stories en kwam overduidelijk naar voren dat jullie graag wat meer low carb gerechten terug zien. Hoewel ik echt kan genieten van mijn zoete baksels (niet altijd even gezond) betekent dat wel dat ik ook regelmatig een balans moet zoeken met anderzijds een lekker gezond recept met wat minder koolhydraten maar meer proteïne en vetten. Deze eendenborstsalade is dan ook een heerlijk lunchgerecht om van te smullen! 

Voor de liefhebber kun je er zelfs nog een afgebakken (low carb) broodje bij serveren en serveer je de salade ook daarop. Is het meteen een wat vullende avondmaaltijd. 

Deze salade is lekker hartig door de gegrilde eendenborst en kaas, maar heeft een zoetje en frisje door de sinaasappel en komkommer. Lekker met wat walnoten voor een beetje crunch! 

Jaaaaa ik ben benieuwd of jij deze goedgevulde salade ook eens wil uitproberen? Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/eendenborst-salade-met-sinaasappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#salade #lowcarb #glutenvrij #eendenborst #duck #salad #sinaasappel #komkommer #rodebiet #walnoten #goedevoornemens #lunch #balsamico #genieten #recept
✨PINDAKAAS BROWNIES✨ Wat is dat toch met pind ✨PINDAKAAS BROWNIES✨

Wat is dat toch met pindakaas he? Als chocolade mijn ‘zoete’ guilty pleasure is, dan is pindakaas toch wel mijn ‘hartige’ guilty pleasure 🙂 Echt waar! Het liefst snack ik het zo rechtstreeks van de lepel af hoor! Maar verwerkt in deze pindakaas brownies is ook een brilliant idee. Een mooie zachte smeuige brownie met een tussenlaag van gladde en creamy pindakaas is om van te smullen! Je vind dan ook een korte receptvideo bij mijn Reels terug. En jullie weten dat ik groot fan ben van brownies en Blondies maken, dus check gerust nog veel meer lekkere recepten op de site!

Ben jij meer team chocolade 🍫, pindakaas 🥜 of ga je voor pindakaas brownies 😍?

==> https://bettyskitchen.nl/pindakaas-brownies-recept/

————————————————
#pindakaas #chocolade #chocolate #peanutbutter #brownies #homemade #recept #heelhollandbakt #pindabaas #calve #pinda #chocoholic #foodlovefollow #baking #feedfeedbaking
✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨ Al sinds mijn kinderj ✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨

Al sinds mijn kinderjaren heb ik moeite om sochtends een boterham naar binnen te werken. En een lactose intolerantie zorgde ervoor dat ik de muesli met melk of yoghurt ook liet staan. 

Toen was daar een decenia geleden ineens weer de havermoutpap die perfect te combineren was met fruit en begon plantaardige melk aan zijn opmars. Betty kreeg weer zin in ontbijten en het is nog steeds een van mijn favoriete doordeweekse ontbijtjes. 

De laatste tijd ben ik weer helemaal verslingerd aan cashewpasta en amandelboter. Een lepeltje over de pap mag helemaal niet ontbreken en zorgt meteen voor een beetje extra vetten en mijn dagelijkse portie noten. 

INGREDIËNTEN 
40-50 gr havermout
250-300 ml plantaardige melk
0,5 tl kaneel
0,5 banaan
3 halve walnoten
1 El pompoenpitten
1 tl amandelboter

Wie van jullie kan zich nog meer geen leven zonder havermoutpap meer voorstellen? 

==> https://bettyskitchen.nl/havermoutpap-maken-video/

————————-
Ga snel naar de site en bekijk het basisrecept en vele variaties via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#havermout #havermoutpap #oats #rolledoats #porridge #amandel #walnoten #amandelmelk #plantbased #vegan #glutenvrij #glutenfree
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee