• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / How-to en tutorials / How-to: Pompoen snijden, schillen en roosteren

How-to: Pompoen snijden, schillen en roosteren

16 november 2018 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Vandaag deel ik even een handig filmpje met jullie. Namelijk een How-To voor Pompoen snijden, schillen en roosteren. Erg handig voor het bereiden van je pompoen recepten dit najaar, want zelf pompoen roosteren en dus pompoenpuree maken is zeer eenvoudig.

Hoe kun je het beste pompoen snijden, schillen en roosteren?

Ik krijg dikwijls de vraag over hoe je het beste pompoen kunt snijden en schillen. Het kan nogal een werkje zijn, maar eenmaal geroosterd in de oven en afgekoeld, kun je de pompoen lang bewaren in de koelkast of zelfs invriezen. In onderstaande video laat ik je 3 vliegensvlugge manieren zien voor pompoen snijden, schillen en roosteren in de oven.

Kookvideo DIY: Pompoen roosteren

Recepten met geroosterde pompoen

En als je eenmaal klaar bent met pompoen snijden, schillen en roosteren in de oven, dan ga je er natuurlijk mee aan de slag om heerlijke recepten met pompoen te maken. Ik verzamelde maar liefst 15 x recepten met (geroosterde) pompoen voor jullie. Zodat je elk moment van de dag kunt genieten van pompoenen.

Hoeveel pompoenpuree kan ik maken?

Goed om te weten: ik gebruikte natuurlijk de oranje Hokkaido bol pompoen voor mijn pompoen snijden, schillen en roosteren demonstratie, maar je kunt bijvoorbeeld ook een flespompoen of andere pompoensoorten gebruiken en roosteren in de oven. Met 1 grote oranje bol pompoen (van ca 1 – 1.5 kilo) maak je totaal 2 cups pompoenpuree. Handig als je een Amerikaans recept wilt uitproberen. Daarnaast staat elke cup staat gelijk aan ca 200 – 250 gr pompoenpuree. Enne.. gooi de pompoen pitten niet weg hoor! Daar maak je een heerlijke gezonde pompoenpitten snack van!

Groetjes,
Betty


Vind je dit een leuke How-to video?

  • Check dan ook het filmpje voor how-to: uien snijden, 
  • en dit filmpje met how-to: paprika snijden.
  • Maar ook deze how-to: uien en paprika roosteren op het gasfornuis.

Category: How-to en tutorials Tags: basis recept, how-to, pompoen, roosteren, schillen, snijden, youtube

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Kookboeken tips 2018
Volgend bericht: Mujadara met linzen en rijst »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nicolet

    18 november 2018 om 9:32 am

    Hoi Betty, ik rooster mijn pompoen in schijven. Na ongeveer 3 kwartier (kan soms korter) is alles lekker zacht en gaat het in de soep, mét schil en al! Geen gepriegel en geklieder dus! Groet NicoletN

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 november 2018 om 2:23 pm

      Hi Nicolet,
      ja heerlijk is dat. Voor de soep gaat bij mij de schil er ook nooit meer af!

      Beantwoorden
  2. Marjan

    26 september 2019 om 1:54 pm

    Hallo
    IK laat mijn pompoen in zijn geheel enigszins zacht worden in de oven. Snijd hem dan gemakkelijk door en begin met lepelen. Eerst de draden en de pitten en als die verwijderd zijn lepel ik de rest van de inhoud van de schil af.
    Is zo gebeurd en dan maak ik van de pompoen een pittige soep.
    Succes!

    Beantwoorden
  3. Truus

    22 januari 2021 om 3:36 pm

    Hoi Betty, fijn om bij je recepten ook je stem te horen en je gezicht te zien. Ik ging eigenlijk kijken omdat ik niet wist op welke hoogte ik de bakplaat moest zetten in de oven. Dus dat was mooi meegenomen. Ik lees je recepten vaker en altijd goede informatie. Dankjewel.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 januari 2021 om 12:34 pm

      Dank je wel voor je lieve reactie Truus!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in