Print

Recept: Pompoencake met roomkaas crème

  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 12 personen 1x

Ingredients

Scale
  • 4 grote eieren (L) *,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 1 blik gecondenseerde melk (400 gram),
  • 1 blik pompoenpuree (450 gram),
  • snufje zout,
  • 2 theelepels kaneel,
  • 1/2 theelepel gember
  • 1/4 theelepel kruidnagel,
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda,
  • 250 gram bloem,

Voor de topping:

  • 2 pakjes koude monchou kaas (á 100 gram),
  • 50 gram koude roomboter
  • 250 gram poedersuiker,
  • 12 stuks mini pompoen suikerdecoratie.

(* of gebruik 5 medium eieren M)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en bekleed een springvorm (22-24 cm diameter) met bakpapier.
  2. Klop de eieren, met de olijfolie en gecondenseerde melk dik gedurende 3-4 minuten.
  3. Voeg de pompoenpuree, snufje zout, kaneel, gember en kruidnagel toe en klop kort en rustig door om alles de vermengen.
  4. Zeef de bloem, roer hier de bakpoeder en baking soda doorheen. Spatel dit in delen door het pompoenmengsel.
  5. Giet het pompoencake beslag in de springvorm en bak gedurende 45 minuten in het midden van de oven. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm, alvorens de rand te verwijderen. Laat daarna geheel afkoelen op het aanrecht.
  6. Voor de roomkaas topping: mix (bischopspatel) de monchou kaas, en boter smeuïg gedurende een paar minuten. Voeg de poedersuiker in delen toe en blijf door mixen. zo’n 5 minuten in totaal. Spatel de roomkaas over de bovenkant en zijkanten van de afgekoelde taart en stop de pompoencake minstens 1 uur in de koeling om op te stijven. Verdeel de pompoendecoratie voor het serveren over de cake.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

BEWAARTIP: Je kunt deze pompoencake ook gerust 2 dagen in de koeling bewaren ivm de roomkaas. Hij is dus ook makkelijk een dag eerder te bereiden voor je Halloween feestje. Haal de cake na zo lang koelen alleen wel 20 minuten van tevoren uit de koelkast. Voeg het suikergoed echter pas op het laatste moment, voor het serveren dus toe.