Print

Recept: Pompoencake met roomkaas crème

Cake is altijd lekker en speciaal voor herfstachtige dagen ga je aan de slag met een cake met pompoen. Zelf pompoen roosteren en pompoen puree maken is niet moeilijk. Gebruik het dan ook in dit recept voor pompoencake met roomkaas creme. Dit is op en top najaar in een zoete versnapering voor bij de koffie of thee!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes + afkoelen en 1 uur opstijven
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 3 uur
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Halloween

Ingredients

Scale
  • 5 eieren
  • 3 el olijfolie
  • 1 blik gecondenseerde melk (400 gram)
  • 1 blik pompoenpuree (450 gram)
  • snufje zout
  • 2 tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen gember
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda

Voor de topping:

  • 2oo gr KOUDE monchou kaas
  • 50 gr koude roomboter
  • 250 gr poedersuiker

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • springvorm 2224 cm doorsnede
  • 12 stuks mini pompoen suikerdecoratie.
  • bakspray & bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart.
  2. Klop de eieren met de olijfolie en gecondenseerde melk dik gedurende 3-4 minuten met behulp van de mixer met garde.
  3. Voeg de pompoenpuree, snufje zout, kaneel, gember en kruidnagel toe en klop kort en rustig door om alles de vermengen.
  4. Zeef de bloem, roer hier de bakpoeder en baking soda doorheen. Spatel dit in delen door het pompoenmengsel.
  5. Giet het pompoencake beslag in de springvorm en bak gedurende 45 minuten in het midden van de oven. Laat een paar minuten afkoelen in de vorm, alvorens de rand te verwijderen. Laat daarna geheel afkoelen op het aanrecht.
  6. Voor de roomkaas topping: mix de monchou kaas samen met de boter smeuïg gedurende een paar minuten. Voeg de poedersuiker in delen toe en blijf door mixen met de garde, zo’n 5 minuten in totaal. Spatel de roomkaas over de bovenkant en zijkanten van de afgekoelde taart en stop de pompoencake minstens 1 uur in de koeling om op te stijven. Verdeel de pompoen suikerdecoratie voor het serveren over de cake. Snijd in punten en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

BEWAARTIP: Je kunt deze pompoencake ook gerust 2 dagen in de koeling bewaren ivm de roomkaas. Hij is dus ook makkelijk een dag eerder te bereiden voor je Halloween feestje. Haal de cake na zo lang koelen alleen wel 20 minuten van tevoren uit de koelkast. Voeg het suikergoed echter pas op het laatste moment, voor het serveren dus toe.

Keywords: cake, pompoen, boter, suiker, eieren, Halloween, herfst, kaneel