• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Pompoen brood met roomkaas

Pompoen brood met roomkaas

2 november 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Deze pompoen brood lijkt een klein beetje op een cake, maar het is een geweldig ontbijt! Met havermout, amandelmeel, pecannoten en geroosterde pompoenpuree zet je deze in een handomdraai op tafel en die (niet zo heel zoete) roomkaastopping maakt het helemaal af!

Pompoen brood als vega ontbijt

Normaal gesproken vind je hier op een maandag een vegetarisch lunch of diner recept terug. Vandaag doen we het even een tikkeltje anders want het wordt een vega ontbijt of brunch recept! Afgelopen weekend heb ik wat oranje bolpompoenen geroosterd. Zo had ik even een voorraadje pompoenpuree om mijn pumpkin spice latte te kunnen maken. Maar ik bedacht dat een pompoenbrood eigenlijk ook wel een heel lekker recept is om hier te delen. Deze versie is niet zo heel zoet van smaak en kan ook nog als tussendoortje gegeten worden. Maar hij zit wel boordevol eiwitten en vezels, wat hem eigenlijk prima geschikt voor het ontbijt maakt. Oh en hij is ook nog eens glutenvrij! Als dit recept je bevalt heb ik hier ook nog een soortgelijke ontbijtcake met noten en peer voor je! Ik deed er alleen nog een gezoete roomkaas topping bovenop (is optioneel) en die maakt het een hele bijzondere smaakcombinatie om van te smullen. In mijn social media stories vroegen jullie massaal om het recept dus bij deze 🙂

  • recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen
recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Nog meer overheerlijke recepten met pompoen

We kunnen deze tijd van het jaar natuurlijk niet om de pompoenen heen, maar gelukkig heb ik nog heel wat recepten met pompoen hier op de website staan! Heb je nog wat pompoenpuree over? Maak er dan bijvoorbeeld ook deze pompoen gnocchi met salie boter van! Erg smaakvol en een perfecte najaars pasta gerecht! Maar op de borrelplank doet deze pompoen hummus ook perfect dienst als groente dip! Voor de weekend brunch zijn deze kleine havermout taartjes met pompoen en chocolade een absolute aanrader! Check hier ook 20x pompoen recepten op een rijtje!


Print

Recept: Pompoen brood met roomkaas

Deze pompoen brood lijkt een klein beetje op een cake, maar het is een geweldig ontbijt! Met havermout, amandelmeel, pecannoten en geroosterde pompoenpuree zet je deze in een handomdraai op tafel en die (niet zo heel zoete) roomkaastopping maakt het helemaal af!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 35 min.
  • Total Time: 40 minuten + koelen
  • Yield: 8 plakken 1x
  • Category: ontbijt
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 150 gr fijne havermout
  • 50 gr amandelmeel
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 1 tl pumpkin spice kruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl bakingsoda
  • 0.25 tl zout
  • 2 eieren
  • 100 gr bruine suiker
  • 200 – 250 gr pompoenpuree 
  • 100 gr maple siroop
  • 50 gr zonnebloemolie
  • 50 gr pecannoten

Topping:

  • 150 gram roomkaas
  • 15 gram poedersuiker
  • 0.25 tl kaneelextra pecannoten

Extra:

  • cakeblik 22–25 cm
  • bakspray
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • keukenmixer

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet het cakeblik in met bakspray en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier
  2. Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Stop de havermout, amandelmeel, lijnzaad, pumpkin spice kruiden, bakpoeder, baking soda en zout in een kom. Meng goed door elkaar.
  3. Stop de eieren en de bruine suiker in de mengkom van de keukenmixer. Mix dit met een garde gedurende 4 minuten dik en luchtig. Voeg vervolgens de pompoenpuree, maple siroop en zonnebloemolie toe en meng het geheel gedurende en extra 2 minuten.
  4. Ondertussen hak je de pecannoten grof. Voeg het bloemmengsel toe aan het eimengsel en klop het geheel kort op lage snelheid door om te vermengen. Zet de mixer uit en spatel de pecannoten er door heen.
  5. Schep het beslag in het cakeblik en bak gedurende 35 minuten in de oven. Steek er een sateprikker in: als deze er schoon uit komt dan is de cake gaar. Laat hierna 5 minuten in de vorm afkoelen. Haal uit de vorm en laat op een rooster volledig afkoelen. (Deze stappen kun je ook een dag van tevoren voorbereiden).
  6. Klop de roomkaas luchtig met behulp van de keukenmixer met garde. Voeg de poedersuiker en kaneel toe en meng tot een egaal mengsel. Spatel dit over de bovenkant van de afgekoelde cake en top af met wat extra pecannoten.

Eet smakelijk!

Notes

Decoratie tip: Je kunt ook geconfijte sinaasappel maken voor de decoratie. Vul een klein steelpannetje met 200 ml water en 100 gr fijne suiker. Breng dit aan de kook en verlaag daarna het vuur naar lage temperatuur. Snijd een sinaasappel in plakjes van 0,5 – 1 cm dikte. Voeg toe aan de siroop en laat 30 minuten rustig verwarmen. Schep daarna uit de pan en laat opdrogen op een bord (geen keukenpapier!). Leg een paar plakken bovenop de roomkaas.

Bewaartip: dek het pompoenbrood met roomkaas af met folie en bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast. Zonder topping kun je de pompoenbrood ook in plakken snijden en invriezen!

Keywords: brood, cake, pompoen, roomkaas, maple siroop

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pompoen muffins met roomkaas wilt gaan maken!

Category: Cake recepten, Ontbijt Recepten, Tussendoortjes Recepten Tags: amandelmeel, baking soda, bakpoeder, brood, bruine suiker, eieren, Glutenvrij, havermout, lijnzaad, maple siroop, pecannoten, poedersuiker, pompoen, pompoenpuree, pumpkin spice, roomkaas, zonnebloemolie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zebra Cake – uit Lekker & Simpel Zoet (video) + WIN
Volgend bericht: Vegan Appeltaart met room »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#REDVELVET

recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • recept kwarkbolletjes met peer en kaneel © bettyskitchen.nl Kwarkbollen met peer en kaneel
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
✨ PASTALICIOUS ✨ Vandaag is het weer knallen ✨ PASTALICIOUS ✨

Vandaag is het weer knallen geblazen met een nieuwe werkweek voor de boeg! Ik heb nog een aardige inhaalslag te plegen omdat ik vorige week dus ziek werd. Maar ik heb er wel weer zin in! Dank jullie wel voor de lieve berichtjes de afgelopen dagen en inmiddels is iedereen hier thuis weer opgeknapt! 

Maar ik wil nog even terugblikken op die prachtige dag gisteren. Want wat hebben we daarvan genoten in eigen tuin gisteren. Eind vorig jaar werd onze nieuwe tuintafel geleverd dus gisteren was de uitgelezen mogelijkheid om hem eindelijk in gebruik te nemen! 

@pastalicious_delivery verzorgde een complete pasta avond voor het gezin. Deze nieuwkomer in Utrecht bezorgd heerlijke pasta maaltijden aan huis. Niet al teveel poespas, maar goede basissauzen die uit te breiden zijn met nog meer toppings. Onze favoriet was ‘La Tagliatelle alla Bolognese di Angus’ , maar daarbij ook een Caprese-pesto salade, knoflook brood en natuurlijk Tiramisu en Amaretti-Cheesecake. 

Het ziet er naar uit dat de restaurants voorlopig nog gesloten blijven. Dus support jij ook een local met een afhaal of thuisbezorgde maaltijd? 

Groetjes Betty
——————————
#restaurants #utrecht #utrechtfood #exploreutrecht #waarutrechteet #pasta #pastalicious #Deliveroo #ubereats #basilicum #tiramisu #supportyourlocal #gekregen #bettyproeft
✨MONCHOU TAART MET KERSEN ✨
Wat een weertje hè mensen! Ben blij dat ik er vandaag toch een beetje lekker van heb kunnen genieten. Een week geleden stonden we nog in de sneeeuw of op het ijs, en nu eten we buiten met het gezin. Officieel duurt het nog een maand voor de lente begint maar dit weekend is alvast een goed voorteken. 

Wat deze foto met monchou taart er dan mee te maken heeft? niets hoor, maar die is gewoon minstens net zo lekker als dat deze dag was. Een echte luie zondag, niets moet, alles mag en gewoon opladen in de zon. Zelfs het avondeten wordt door een ander verzorgd.

Ik hoop dat jullie er ook een prachtig weekend van gemaakt hebben? En vol goede moed op naar de nieuwe week morgen!

==> https://bettyskitchen.nl/monchou-taart-met-kersen/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#weekend #sunday #taart #pie #cherrypie #cheesecake #kersen #heelhollandbakt #monchoutaart #monchou #roomkaas #bastogne
✨GROG DRANKJE TEGEN VERKOUDHEID OF GRIEP✨🤧 ✨GROG DRANKJE TEGEN VERKOUDHEID OF GRIEP✨🤧

Wat is nou weer een ‘grog’? hoor ik je denken! Een grog is een warm drankje tegen de griep of een verkoudheid met bijvoorbeeld whiskey er in. Het bestaat echt al eeuwen en er zijn mensen die zweren bij dit middeltje. Zo ook mijn echtgenoot die gisterenavond dit drankje voor me maakte tegen de hevige verkoudheid die momenteel thuis heerst! 

Dus mocht je een beetje in de lappenmand zitten na al die sneeuw en koude nachten, of hebben jouw kids ook een supervirus mee naar huis genomen.. dan kun je dit drankje eens proberen! Ps. 18+ only 🤧

==> https://bettyskitchen.nl/grog-drankje-tegen-griep/

————————————

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————————
#ziek #verkouden #griep #grog #drankje #whiskey #hottoddy #rum #cognac #citroen #lemon #gember #honing #steranijs #moai #kleenex #gezondheid #koorts
✨ BANANABREAD PANCAKES ✨ Hello prachtig weeke ✨ BANANABREAD PANCAKES ✨

Hello prachtig weekend! Mijn kop barst nog een beetje uit elkaar van de verkoudheid deze week maar als ik naar buiten kijk voel ik me al een heel stuk vrolijker! Wat een verschil met een week geleden hè! Eigenlijk te bizar voor woorden... 😉

Maar goed, wij luiden hier het weekend in met Bananabread Pancakes! Want behalve cake en poffertjes bakken met overrijpe bananen is dit bananabread recept ook uitermate geschikt om als kleine pancakes opgebakken te worden. Heb je dat nog nooit gedaan met je bananabread beslag dan is dat zeker een aanrader. Ook leuk: stop het beslag eens in een wafelijzer!!

Maar goed, zo maken wij hier thuis van de nood een deugd en gaan we lekker  lunchen in dit geval. Oh en die laag gesmolten chocolade zou moeten helpen met geluksstofjes aanmaken en sneller dat virus de deur uit te werken. Fingers crossed 

En hoe zit het met jullie? Nog mooie weekend plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/bananabread-pancakes-recept/
______________________

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#pancakes #pannenkoekjes #recept #weekend #bananabread #cappuccino #bananenbrood #monkeybread #banaan #banana #chocolade
✨5X NOTENPASTA MAKEN ✨ Je bent de afgelopen j ✨5X NOTENPASTA MAKEN ✨

Je bent de afgelopen jaren ongetwijfeld wel eens vaker de term notenpasta of notenboter tegengekomen in mijn recepten. Met name tijdens het ontbijt vind ik het heerlijk om een lepeltje pindakaas als topping te gebruiken, maar ook dikwijls amandelpasta of cashewboter. 

Ik kreeg dan ook geregeld de vraag waar ik deze pasta koop en of je hem wellicht ook zelf kan maken. In mijn IGTV heb ik dan ook een video voor jullie gemaakt waarbij ik zelf aan de slag ga met 5x notenpasta recepten! We beginnen bij de basis voor zelf pindakaas, amandelpasta, pecannoten pasta, cashewboter en macadamia pasta maken. 

Maar bij elk van deze smeerbare noten toppings kun je ook een lekkere variatie en bijvoorbeeld crunch aanbrengen waardoor je echt geweldig en gezond broodbeleg maakt voor iedere dag! Denk aan rode peper, witte chocolade, Oreo Cookies maar ook dadels en kaneel! Varieer er dus gerust op los en ik hoor graag welke noten combinatie jouw favoriete beleg of topping is?

==> https://bettyskitchen.nl/5x-notenpasta-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#notenpasta #notenboter #pindakaas #amandel #pinda #macadamia #cashew #pecannoten #broodbeleg #smeerbaar #igtv #homemade #zelfmaken
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in