• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Havermout taartjes met pompoen en chocolade

Havermout taartjes met pompoen en chocolade

18 februari 2022 Door Nanda Appelman 8 Reacties

Jump to Recipe

Vandaag deel ik het recept van deze heerlijke vegan havermout taartjes met pompoen en chocolade met jullie. Maak deze eens lekker in het weekend, plaats ze goed afgesloten in de koelkast en je kunt een week lang ontbijten met gezonde havermout taartjes! 

Gezonder ontbijten.

Ontbijten? Jazeker, hoe lekker kun je die bruine boterham met pindakaas vervangen? Ik probeer altijd zoveel mogelijk gezonde variaties te bedenken voor mijn ontbijt zoals een smoothie, kwark met fruit, bananenbrood en havermout taartjes. Zodat ik de dag start met een bonk energie en al diverse gezonde voedingsstoffen binnen heb. Nu de winkels vol liggen met pompoen inspireerde dit me om ook hiermee voor het ontbijt havermout taartjes met pompoen en chocolade mee te maken.

Havermout taartjes met pompoen en chocolade © Bettyskitchen

Variatietip havermout taartjes met pompoen

Ik gebruikte in dit recept voor havermout taartjes met pompoen een schepje speculaas & koekkruiden, maar een nog beter alternatief is zelf pumpkin spice te maken en dat in het recept te gebruiken. Deze smaakmaker doet het altijd goed in onze recepten met pompoen.

Geduld met havermout taartjes met pompoen

Hou er rekening mee dat zelf pompoen puree maken wat tijd vraagt, maar dit kun je ook eventueel een avond van te voren doen. Bovendien moeten deze havermout taartjes met pompoen minstens 2 uur in de koelkast om de chocolade uit te laten harden. Dus eventueel doe je dat ook de avond ervoor, en dan kun je de havermout taartjes met pompoen de volgende ochtend meteen op tafel zetten.

Print

Recept: Havermout taartjes met pompoen en chocolade

vegan pompoen havermout taartjes ontbijt
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 1 hours
  • Total Time: 1 hours 15 minutes
  • Yield: 8 taartjes 1x
  • Category: ontbijt

Ingredients

Scale
  • 1 flespompoen (geschild ongeveer 325 gram)
  • 85 gram havermout
  • 15 gram gebroken lijnzaad
  • 35 gram kokosolie
  • 1.5 theelepel speculaas & koekkruiden
  • 10 pecannoten
  • 2 el. agavesiroop
  • 200 gram pure (vegan) chocola
  • Snuf zout

Benodigdheden:

  • Muffinvorm (bakblik)
  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snij de flespompoen in stukken. Verwijder de pitten en schil de pompoen. Plaats de stukken pompoen op een vel bakpapier op een ovenrooster in het midden van de oven. Rooster de pompoen zo’n 40 minuten. Prik na de oventijd met een vork in het vruchtvlees, als dit zacht is kun je de pompoen uit de oven halen. Zet de oven niet uit.
  2. Vet het bakblik alvast in met wat van de kokosolie. Als de olie niet vloeibaar is, plaats je deze kort in de oven bij de pompoen. Verkruimel ook alvast de pecannoten wat fijner.
  3. Doe de stukken pompoen in een kom, samen met de resterende kokosolie en 2 el. kraanwater. Met een staafmixer of in de keukenmachine, mix je het toch een grof, smeuïg mengsel. Schep met een lepel het havermout, de lijnzaad, pecannoten, agavesiroop, zout en koekkruiden erdoorheen. 
  4. Verdeel het ‘taartdeeg’ over de 8 muffinvormpjes. Druk met een lepel een kuiltje in het midden waar later de gesmolten chocola in gegoten wordt. Plaats de vorm voor 10 minuten in de oven. 
  5. Ondertussen smelt je in een steelpannetje de chocola op het laagste vuur. Roer regelmatig zodat de chocola niet aanbrandt. 
  6. Zodra de oventijd voorbij is, giet je de gesmolten chocola over de taartjes Laat goed afkoelen en plaats afgedekt voor minstens 2 uur in de koelkast. Met een (warm) mes kun je vervolgens heel voorzichtig de havermout taartjes met pompoen en chocolade uit de vorm halen en serveren.  

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Notes

 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Havermout taartjes met pompoen en chocolade © Bettyskitchen

x

Category: Bakrecepten, Ontbijt Recepten Tags: Glutenvrij, havermout, healthy, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, ontbijttaart, pecannoten, pompoen, pompoenpuree, pure chocola, vegan, Voedselzandloper

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Indiase kedgeree met gerookte makreel
Volgend bericht: Traybake met pasta, venkel en worst »

Lees Interacties

Reacties

  1. Larissa

    14 januari 2019 om 10:28 am

    Hmm ziet er heerlijk en gezond uit! Heb hem opgeslagen om binnenkort eens te maken 🙂

    Beantwoorden
  2. Miene

    22 januari 2019 om 8:11 am

    Ik heb ze gisteravond gemaakt en wil ze vanochtend als ontbijt eten.
    Klopt het dat de taartjes ‘zacht’ blijven ? De chocolade is goed uitgehard.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 januari 2019 om 11:57 am

      Hi Miene,
      ze worden niet zo hard als bijvoorbeeld appeltaartdeeg, maar blijven wat zachter, haast ‘smeuig’
      Maar dat is helemaal niet erg toch 😉

      Beantwoorden
  3. PrV

    19 mei 2020 om 10:32 am

    Hai,
    Lijkt me erg lekker om te maken, maar ben nogal wat “makkelijk” kun je ook van die blokjes pompoen uit de vriezer hiervoir gebruiken? Tnx!

    Beantwoorden
  4. Cynthia

    7 maart 2021 om 3:46 pm

    Hoi! Ik heb ze zojuist gemaakt met pompoen puree van 1 zakje pompoen blokjes. 11 minuutjes gekookt. Flink uit laten lekken in vergiet. Ging prima!
    Had geen honing of siroop dus 6 dadels fijn gesneden. Werkt top! Dankjewel voor het lekkere recept!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      8 maart 2021 om 12:05 pm

      Super leuk om te horen en jij bedankt voor je tips!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. De 11 beste glutenvrije blogs jan. ’19 (plus 3 recepten) | Ik ben glutenvrij schreef:
    14 februari 2019 om 10:14 am

    […] Havermouttaartjes met pompoen en chocolade van Betty’s Kitchen (wel glutenvrije havermout gebruiken natuurlijk) […]

    Beantwoorden
  2. Glutenvrije recepten te maken 2020 - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij schreef:
    21 januari 2020 om 5:56 pm

    […] Havermouttaartjes met pompoen en chocolade van Betty’s Kitchen (wel glutenvrije havermout gebruiken natuurlijk) […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee