• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pompoen Gnocchi

Pompoen Gnocchi

11 februari 2019 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Heb je altijd al eens zelf gnocchi willen maken? Deze variant van pompoen gnocchi is mega lekker en wordt op smaak gebracht met een salie-roomsaus met champignons! Ga jij hem ook maken?

Zelf pompoen gnocchi maken

Gnocchi kun je heel eenvoudig ook zelf thuis maken. Met een kilo kruimige aardappels gekookt en gestampt tot puree, meng je dit met een ei, een theelepel zout en zo’n 300 gram bloem. Thats it! En dan mag het rollen beginnen. Maar wist je dat pompoen puree ook fantastisch smaakt in gnocchi? Ik ben namelijk dol op pompoen dus zo ontstond ook het idee voor zelf pompoen gnocchi maken. Ik serveer hem lekker met gebakken champignons en een salie-roomsaus… hmmmmmmmmm

recept pompoen gnocchi © bettyskitchen
recept pompoen gnocchi © bettyskitchen

Nog meer recepten met Gnocchi

Heb je de smaak te pakken na deze overheerlijke pompoen gnocchi? Dan heb ik uiteraard nog meer recepten met gnocchi voor je in petto! Probeer bijvoorbeeld eens deze gnocchi met paprikastoof. Of maak een gnocchischotel met halloumi en noten. Wist je dat gnocchi ook heel goed te bereiden is in de oven? Check deze kookvideo voor gnocchi met kip uit de oven. Of maak een ovenschotel van gnocchi en raapstelen!


Print

Recept: Pompoen Gnocchi

recept pompoen gnocchi © bettyskitchen
Print Recipe

Deze pompoen gnocchi maak je heel eenvoudig zelf. Met aardappel, bloem en pompoen. Bakken in salieboter maakt het gerecht helemaal af!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 750 gr kruimige aardappels,
  • 1 kop afgekoelde pompoen puree,
  • 1 ei,
  • 300 gr bloem,
  • 1 theelepel zout.

Voor de saus:

  • 3 eetlepels roomboter,
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst,
  • 1 sjalot, in halve ringen,
  • 100 gram champignons, in partjes,
  • 3 takjes tijm, gerist,
  • klein handje verse salieblaadjes,
  • 50 ml slagroom,
  • 1 eetlepel bloem of maizena,
  • 100 ml kookvocht van de gnocchi.

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd doormidden. Stop in een ruime pan met water en snufje zout en breng aan de kook. Prik na 15 minuten in de aardappels om te kijken of deze gaar zijn. Giet dan af en laat uitdampen.
  2. Meng in een ruime kom de afgekoelde aardappels, pompoenpuree, ei, bloem en zout door elkaar. Kneed hier met de hand een soepel deeg van. Bestuif een werkblad met ruim bloem en vorm het gnocchi deeg tot een flinke rol. 
  3. Snijd telkens een dikke plak van de rol en kneed deze kort door en rol met twee handen uit tot een lange sliert van 1-2 cm dikte. Snijd de sliert in blokken van 1-2 cm dik en druk met de tanden van een vork wat ribbels op de bovenkant. Je hebt nu al een mooie gnocchi vorm.
  4. Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Wacht tot de gnocchi boven komt drijven en laat dan nog 1-2 minuten doorkoken. Schep de gnocchi uit de pan en laat afkoelen. Schep tevens een kop van het kookvocht af en zet apart.
  5. Verwarm een ruime hapjespan of wok op medium vuur. Smelt de boter en bak vervolgens de knoflook, sjalot, champignons, tijm en salie blaadjes gedurende 3 minuten. Roer de bloem of maizena los met koude slagroom om alvast klontjes te verwijderen. Giet dit in de pan, samen met het kookvocht van de gnocchi en roer een licht gebonden saus. Laat de saus en groenten een paar minuten zachtjes doorkoken. Schep tot slot de gekookte gnocchi in de ruime pan en roer goed door om alles te verdelen.
  6. Schep de pompoen gnocchi in diepe borden en serveer direct, eventueel nog met een groene salade er bij.

Eet smakelijk! Groetjes Betty

Notes

“Je kunt stappen 1 t/m 3 ook gerust een dag van tevoren voorbereiden. Leg de gnocchi dan naast elkaar op een bord, eventueel een stuk bakpapier en daarbovenop nog een laag met gnocchi, en bewaar in de koelkast. De volgende dag volg je dan het recept verder vanaf stap 4. “

Keywords: Pasta, gnocchi, aardappel, pompoen, salie,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pompoen gnocchi © bettyskitchen

Category: Pasta Recepten Tags: aardappels, bloem, champignons, eieren, gnocchi, Italiaanse keuken, pompoen, roomboter, salie, slagroom, tijm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Blondies met roze chocolade (video)
Volgend bericht: 5 tips om te beginnen met gezonder eten »

Lees Interacties

Reacties

  1. Margreet

    11 februari 2019 om 4:00 pm

    Hallo,

    Ik heb een x op de site gekeken en wordt elke dag gespamd als ik mijn laptop opstart, dit vind ik best wel vervelend en wens dit natuurlijk niet meer. Graag zie ik hier een oplossing tegemoet want dit is ongevraagd.

    mvg

    Margreet

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 februari 2019 om 10:08 am

      Hi Margreet,
      ik stuur je even een mailtje hierover, want je kunt je namelijk op verschillende manieren abonneren en dus ook stopzetten.
      groeten, Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in