• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Pompoen brood met roomkaas

Pompoen brood met roomkaas

31 augustus 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Deze pompoen brood lijkt een klein beetje op een cake, maar het is een geweldig ontbijt! Met havermout, amandelmeel, pecannoten en geroosterde pompoenpuree zet je deze in een handomdraai op tafel en die (niet zo heel zoete) roomkaastopping maakt het helemaal af!

Pompoen brood als vega ontbijt

Normaal gesproken vind je hier op een maandag een vegetarisch lunch of diner recept terug. Vandaag doen we het even een tikkeltje anders want het wordt een vega ontbijt of brunch recept! Afgelopen weekend heb ik wat oranje bolpompoenen geroosterd. Zo had ik even een voorraadje pompoenpuree om mijn pumpkin spice latte te kunnen maken. Maar ik bedacht dat een pompoenbrood eigenlijk ook wel een heel lekker recept is om hier te delen. Deze versie is niet zo heel zoet van smaak en kan ook nog als tussendoortje gegeten worden. Maar hij zit wel boordevol eiwitten en vezels, wat hem eigenlijk prima geschikt voor het ontbijt maakt. Oh en hij is ook nog eens glutenvrij! Als dit recept je bevalt heb ik hier ook nog een soortgelijke ontbijtcake met noten en peer voor je! Ik deed er alleen nog een gezoete roomkaas topping bovenop (is optioneel) en die maakt het een hele bijzondere smaakcombinatie om van te smullen. In mijn social media stories vroegen jullie massaal om het recept dus bij deze 🙂

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen
recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Nog meer overheerlijke recepten met pompoen

We kunnen deze tijd van het jaar natuurlijk niet om de pompoenen heen, maar gelukkig heb ik nog heel wat recepten met pompoen hier op de website staan! Heb je nog wat pompoenpuree over? Maak er dan bijvoorbeeld ook deze pompoen gnocchi met salie boter van! Erg smaakvol en een perfecte najaars pasta gerecht! Maar op de borrelplank doet deze pompoen hummus ook perfect dienst als groente dip! Voor de weekend brunch zijn deze kleine havermout taartjes met pompoen en chocolade een absolute aanrader! Check hier ook 20x pompoen recepten op een rijtje!


Print

Recept: Pompoen brood met roomkaas

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze pompoen brood lijkt een klein beetje op een cake, maar het is een geweldig ontbijt! Met havermout, amandelmeel, pecannoten en geroosterde pompoenpuree zet je deze in een handomdraai op tafel en die (niet zo heel zoete) roomkaastopping maakt het helemaal af!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 35 min.
  • Total Time: 40 minuten + koelen
  • Yield: 8 plakken 1x
  • Category: ontbijt
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 150 gr fijne havermout
  • 50 gr amandelmeel
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 1 tl pumpkin spice kruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl bakingsoda
  • 0.25 tl zout
  • 2 eieren
  • 100 gr bruine suiker
  • 200 – 250 gr pompoenpuree 
  • 100 gr maple siroop
  • 50 gr zonnebloemolie
  • 50 gr pecannoten

Topping:

  • 150 gram roomkaas
  • 15 gram poedersuiker
  • 0.25 tl kaneelextra pecannoten

Extra:

  • cakeblik 22–25 cm
  • bakspray
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • keukenmixer

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet het cakeblik in met bakspray en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier
  2. Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Stop de havermout, amandelmeel, lijnzaad, pumpkin spice kruiden, bakpoeder, baking soda en zout in een kom. Meng goed door elkaar.
  3. Stop de eieren en de bruine suiker in de mengkom van de keukenmixer. Mix dit met een garde gedurende 4 minuten dik en luchtig. Voeg vervolgens de pompoenpuree, maple siroop en zonnebloemolie toe en meng het geheel gedurende en extra 2 minuten.
  4. Ondertussen hak je de pecannoten grof. Voeg het bloemmengsel toe aan het eimengsel en klop het geheel kort op lage snelheid door om te vermengen. Zet de mixer uit en spatel de pecannoten er door heen.
  5. Schep het beslag in het cakeblik en bak gedurende 35 minuten in de oven. Steek er een sateprikker in: als deze er schoon uit komt dan is de cake gaar. Laat hierna 5 minuten in de vorm afkoelen. Haal uit de vorm en laat op een rooster volledig afkoelen. (Deze stappen kun je ook een dag van tevoren voorbereiden).
  6. Klop de roomkaas luchtig met behulp van de keukenmixer met garde. Voeg de poedersuiker en kaneel toe en meng tot een egaal mengsel. Spatel dit over de bovenkant van de afgekoelde cake en top af met wat extra pecannoten.

Eet smakelijk!

Notes

Decoratie tip: Je kunt ook geconfijte sinaasappel maken voor de decoratie. Vul een klein steelpannetje met 200 ml water en 100 gr fijne suiker. Breng dit aan de kook en verlaag daarna het vuur naar lage temperatuur. Snijd een sinaasappel in plakjes van 0,5 – 1 cm dikte. Voeg toe aan de siroop en laat 30 minuten rustig verwarmen. Schep daarna uit de pan en laat opdrogen op een bord (geen keukenpapier!). Leg een paar plakken bovenop de roomkaas.

Bewaartip: dek het pompoenbrood met roomkaas af met folie en bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast. Zonder topping kun je de pompoenbrood ook in plakken snijden en invriezen!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pompoen muffins met roomkaas wilt gaan maken!

Category: Bakrecepten, Ontbijt Recepten Tags: amandelmeel, Amerikaanse keuken, baking soda, bakpoeder, brood, eieren, Glutenvrij, havermout, lijnzaad, maple syrup, Nederlandse keuken, pecannoten, poedersuiker, pompoen, pompoenpuree, pumpkin spice, roomkaas, zonnebloemolie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Speltbrood met zuurdesem maken
Volgend bericht: Gevulde uien met gehakt en rijst – Uit de Bijbel van de Turkse Keuken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee