• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Linzen stoofpot met aardappel

Linzen stoofpot met aardappel

9 januari 2023 Door Nanda Appelman Reageer

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze linzen stoofpot met aardappel, wortel, bleekselderij en tomatensaus. Als er een gerecht geschikt is voor donkere, natte winteravonden, dan is het deze vegetarische stoofpot wel. Het is echt een stevige en verwarmende maaltijd voor op de koude dagen.

LInzen als plantaardig alternatief voor vlees

Ik gebruikte voor deze linzen stoofpot (gedroogde) groene linzen, gewoon uit de supermarkt. Die blijven in tact tijdens het stoven en hebben een wat peperachtige smaak. Je hoeft deze linzen van tevoren niet te weken, dus dat scheelt weer tijd – maar check hiervoor altijd even je verpakking voor de juiste bereiding. Linzen zijn heel geschikt als plantaardig alternatief voor vlees, onder andere vanwege hun natuurlijke eiwitten, ijzergehalte, maar ook vitamine B1 en B6. Daarnaast bevatten linzen ook nog eens lekker veel vezels.. Bij Betty’s Kitchen zijn we behoorlijk fan van deze kleine, veelzijdige peulvruchten.

recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl

Recepten voor linzen stoofpot en meer

Door de struktuur van linzen en het feit dat ze echt even gekookt dienen te worden, doen ze het perfect in stoofschotels en soepen. Maar naast dit recept voor linzen stoofpot hebben we nog meer lekkers ermee gemaakt. Op deze website vindt je namelijk deze gezonde tomatensoep met (rode) linzen en geitenkaas, en ging ik zelf eerder aan de slag met deze makkelijke mujadara met bruine linzen en rijst. Maar beetgare linzen zijn ook heel geschikt om te verwerken in een salade. Denk bijvoorbeeld aan deze lekkere (groene) linzensalade met spinazie, rode bietjes en blauwe kaas of deze typisch Griekse salade met linzen voor extra eiwitten. Geniet dus heerlijk van deze peulvrucht.

Print

Recept: Linzen stoofpot met aardappel

recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze linzen stoofpot met aardappel, wortel, bleekselderij en tomatensaus is een gerecht geschikt voor donkere, natte winteravonden. Dit vegetarische stoofpotje is echt een stevige en verwarmende maaltijd voor op de koude dagen.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 35 min.
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram gedroogde groene linzen
  • 300 gram vastkokende aardappelen
  • 150 gram winterpeen
  • 150 gram bleekselderij
  • 1 witte ui
  • 4 teentjes knoflook
  • Sap van een halve limoen
  • 3 el. tomatenpuree
  • 200 ml. passata
  • 1.5 groentebouillonblokje
  • 3 takjes verse tijm
  • Peper en zout
  • 2 el. olie om te bakken

Instructions

  1. Was de linzen in een vergiet en zet nog even apart. Boen de aardappels en snij in grove stukken (met schil). Ook de wortel snij je in halve plakjes en de bleekselderij snij je fijn. Schil de ui en snij in dunne halve ringen. Pers de knoflook alvast uit.
  2. Verwarm de olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de uien totdat ze glazig worden. Voeg dan de knoflook en tomatenpurree toe en bak kort mee. Vervolgens voeg je ook de passata, groentebouillon en 1 liter water toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  3. Schep dan de linzen en takjes tijm (in z’n geheel) in de pan. Breng weer aan de kook en laat voor 10 minuten zachtjes doorkoken. Na de 10 minuten voeg je ook de wortel, aardappels en bleekselderij toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat de stoof nog eens 20 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Giet als laatste de limoensap in de pan, en proef de stoof. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Verwijder de takjes tijm voor het serveren.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze vegetarische linzen stoofpot met aardappel.

recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, bleekselderij, bouillon, Glutenvrij, hoofdgerechten, Italiaanse keuken, italiaanse kruiden, knoflook, limoen, linzen, Nanda Appelman, passata, tijm, tomatenpuree, uien, vegan, vegetarisch, Winter, winterpeen, wortels

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Tortilla met chorizo en frisse avocado
Volgend bericht: Apple Pie Pancakes »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept oreo cake balls © bettyskitchen.nl

Oreo Cake Balls met chocolade

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee