• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Tomatensoep met linzen en geitenkaas

Tomatensoep met linzen en geitenkaas

29 juli 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Het is weer Meatless Monday en vandaag zetten we een overheerlijke maaltijdsoep op het menu. Ideaal voor de dagen dat je lichter wilt eten, maar wel goede vitamines en mineralen wilt binnen krijgen. Deze tomatensoep met linzen is lekker kruidig van smaak!

Gezonde tomatensoep met rode linzen

Deze tomaten-linzensoep is zowel lekker en gezond. De linzen bevatten veel vezels en door bulgur toe te voegen, wordt de linzensoep extra vullend. In plaats van bulgur kun je bijvoorbeeld ook tabouleh, quinoa of rijst toevoegen als je dat lekkerder vindt of toevallig al in huis hebt. Deze gezonde tomatensoep met rode linzen is ook ideaal als balans maaltijd na een feestelijke dag.

recept tomatensoep met linzen © bettyskitchen.nl

Uiteraard hebben we nog meer lekkere vullende maaltijdsoepen om van te genieten deze zomer. Vullend genoeg als avondmaal of doorgaans een kleine(re) vegetarische maaltijd. Zoals een rodebieten soep met kokos of ga voor een lichte Italiaanse paprikasoep met tomaten. Deze zomerse avocadosoep met mais is ook lekker op een zomerse dag. Enjoy!


Print

Recept: Tomatensoep met linzen

recept tomatensoep met linzen © bettyskitchen.nl

Deze tomatensoep met linzen is lekker hartig, vullend en kruidig van smaak. Het is een regelrechte balansmaaltijd en bevat heel veel vitamines en eiwitten. Top de soep af met wat crunchy maiskorrels en geniet!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Turkse Keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram rode linzen *,
  • Een stuk gember van ongeveer 5 cm,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 prei,
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram),
  • 1 blikje tomatenpuree (75 gram),
  • 500 ml. water,
  • 1 theelepel komijnzaad,
  • 2 (groente)bouillonblokjes,
  • 100 gram bulgur,
  • 75 gram feta of geitenkaas,
  • Peper en zout,
  • Olijfolie,
  • optioneel: crunchy topping, zoals crispy mais korrels.

Instructions

  1. Snij de gember en knoflook heel fijn. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de gember en knoflook een minuutje op laag vuur. Snij ondertussen de prei in halve ringen. Was de prei en voeg deze bij de gember en knoflook in de pan. Bak de prei 5 minuten mee op middelhoog vuur totdat hij lichtbruin begint te kleuren.
  2. Voeg de tomatenpuree en komijnzaad toe in de pan en roer alles goed door elkaar. Na 5 minuten voeg je ook de rode linzen, tomatenblokjes, het water en de bouillonblokjes toe. Roer het mengsel weer goed door elkaar en laat 5 minuten doorkoken.
  3. Voeg vervolgens ook de bulgur toe en roer alles nog eens goed door elkaar. Laat het geheel nog 10 minuten koken. Verkruimel de fetakaas alvast tot kleine brokjes.
  4. Als je wilt kun je de soep naar wens nu nog iets egaler maken met een staafmixer of in de keukenmachine. Ik hou zelf van een wat grove soep dus ik hou hem zo. Proef vervolgens de soep en voeg naar smaak zout en peper toe.
  5. Serveer de soep met de feta en eventuele crispy maiskorrels eroverheen gestrooid. Eventueel lekker met nog wat peterselie of koriander er over heen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Notes

* wij gebruiken rode linzen met een kooktijd van slechts 15 minuten. Indien je de supergedroogde variant in huis hebt, vergeet deze dan even niet voor te weken en 90 minuten (of langer) door te koken. Je voegt ze dan pas bij stap toe aan de soep.

Keywords: soep, rode linzen, tomaten, bulgur

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Recept voor tomatensoep met linzen en geitenkaas:

(Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram gedroogde rode linzen,
  • Een stuk gember van ongeveer 5 cm,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 prei,
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram),
  • 1 blikje tomatenpuree (75 gram),
  • 500 ml. water,
  • 1 theelepel komijnzaad,
  • 2 (groente)bouillonblokjes,
  • 100 gram bulgur,
  • 75 gram geitenkaas,
  • Peper en zout,
  • Olijfolie (om te bakken).

Bereidingstijd: maximaal 90 minuten koken van de linzen, daarnaast nog zo’n 30 minuten om de rest van de soep te maken.

Bereidingswijze tomatensoep met linzen:

  1. Begin met het koken van de linzen. Breng voor 400 gram rode linzen 1.5 liter water aan de kook samen met wat zout. Was de linzen goed, stop ze in de pan bij het water en breng aan de kook. Kook de linzen vervolgens 60-90 minuten zachtjes door. Proef na de 60 minuten of de structuur goed genoeg is voor jou, laat ze anders nog max. een half uur doorkoken.
  2. Snij de gember en knoflook heel fijn. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de gember en knoflook een minuutje op laag vuur. Snij ondertussen de prei in halve ringen. Was de prei en voeg deze bij de gember en knoflook in de pan. Bak de prei 5 minuten mee op middelhoog vuur totdat hij lichtbruin begint te kleuren.
  3. Voeg de tomatenpuree en komijnzaad toe in de pan en roer alles goed door elkaar. Na 5 minuten voeg je ook de tomatenblokjes, het water en de bouillonblokjes toe. Roer het mengsel weer goed door elkaar en laat 10 minuten doorkoken.
  4. Zodra de linzen verwarmd en gaar zijn roer je deze door het tomatenmengsel. Voeg vervolgens ook de bulgur toe en roer alles nog eens goed door elkaar. Laat het geheel nog 10 minuten koken. Verkruimel de geitenkaas alvast tot kleine brokjes.
  5. Als je wilt kun je de soep naar wens nu nog iets egaler maken met een staafmixer of in de keukenmachine. Ik hou zelf van een wat grove soep dus ik hou hem zo. Proef vervolgens de soep en voeg naar smaak zout en peper toe.
  6. Serveer de soep met de geitenkaas eroverheen gestrooid. Eventueel lekker met nog wat peterselie er over heen.

Bewaartip: zonder de geitenkaas kun je de tomatensoep, zodra hij is afgekoeld is, prima in de vriezer bewaren. Zo kun je makkelijk iets extra’s maken voor een later moment.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

recept tomatensoep met linzen © bettyskitchen.nl

Category: Soep Recepten Tags: bouillon, bulgur, geitenkaas, gember, hoofdgerecht, knoflook, komijn, linzen, Nanda Appelman, prei, tomaten, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Labneh yoghurt dip (video)
Volgend bericht: Paella met garnalen »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Kerstkrans van meringue, chocolade en kersen recept allerhande Betty's Kitchen 10 x Kerstdesserts
  • kerst beef wellington van Boers & Boers review Betty's Kitchen 10x Hoofdgerechten voor Kerst (met vlees)
  • recept hele knolselderij uit de oven © bettyskitchen.nl 10x Vegetarische Hoofdgerechten voor Kerst
  • recept vegetarische stoofvlees met aubergines en paddestoelen © bettyskitchen.nl Stoofvlees met aubergine en paddenstoelen (vegetar...
  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨ Okee we zitten nog w ✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨

Okee we zitten nog wel even in de lockdown modus, dus even wegdromen naar vakantieoorden en wintersport gebieden doen we nu vaker dan ons lief is. 

Ben jij wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Dan heb je ‘Kaiserschmarren’ ongetwijfeld al eens gegeten :-). Deze bekende Oostenrijkse gescheurde pannenkoek is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt!

Zet hem dus zeker op het menu voor dit weekend! Want met een heel klein beetje geluk valt er misschien nog wel een ❄️ naar beneden, zo koud dat het is... 

==> https://bettyskitchen.nl/kaiserschmarren-oostenrijkse-gescheurde-pannenkoek/

————————-
Bekijk de receptvideo in mijn IGTV of surf naar de website voor het uitgeschreven recept. (link in bio)Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#kaiserschmarren #recept #pannenkoek #pancakes #germanpancake #tirol #wintersport #austria #appelmoes #lunch #diner #igtv #youtube
✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨ ✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨

Vanavond eten we pancakes voor het diner! Ja je leest het goed! Want met nog wat leftover aardappel puree maak je de allerlekkerste hartige pancakes klaar! Afgetopt met een gebakken eitje, een halve avocado in plakken, feta (of geitenkaas)  en wat verse spinazie maak je zo een overheerlijke maaltijd om van te genieten!

Wie lusten er nog meer een portie hartige pancakes?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hartige-pancakes-met-aardappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en tik ‘hartige pancakes’ in in de zoekbalk. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.

——————————————————————
#leftover #aardappels #pancakes #hartigepancakes #pannenkoekjes #aardappelpuree #eieren #eggs #avocado #spinazie #feta #vegetarisch #pannenkoekjes
✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨ Gisteren hield ✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨

Gisteren hielden we een vragenrondje in mijn stories en kwam overduidelijk naar voren dat jullie graag wat meer low carb gerechten terug zien. Hoewel ik echt kan genieten van mijn zoete baksels (niet altijd even gezond) betekent dat wel dat ik ook regelmatig een balans moet zoeken met anderzijds een lekker gezond recept met wat minder koolhydraten maar meer proteïne en vetten. Deze eendenborstsalade is dan ook een heerlijk lunchgerecht om van te smullen! 

Voor de liefhebber kun je er zelfs nog een afgebakken (low carb) broodje bij serveren en serveer je de salade ook daarop. Is het meteen een wat vullende avondmaaltijd. 

Deze salade is lekker hartig door de gegrilde eendenborst en kaas, maar heeft een zoetje en frisje door de sinaasappel en komkommer. Lekker met wat walnoten voor een beetje crunch! 

Jaaaaa ik ben benieuwd of jij deze goedgevulde salade ook eens wil uitproberen? Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/eendenborst-salade-met-sinaasappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#salade #lowcarb #glutenvrij #eendenborst #duck #salad #sinaasappel #komkommer #rodebiet #walnoten #goedevoornemens #lunch #balsamico #genieten #recept
✨PINDAKAAS BROWNIES✨ Wat is dat toch met pind ✨PINDAKAAS BROWNIES✨

Wat is dat toch met pindakaas he? Als chocolade mijn ‘zoete’ guilty pleasure is, dan is pindakaas toch wel mijn ‘hartige’ guilty pleasure 🙂 Echt waar! Het liefst snack ik het zo rechtstreeks van de lepel af hoor! Maar verwerkt in deze pindakaas brownies is ook een brilliant idee. Een mooie zachte smeuige brownie met een tussenlaag van gladde en creamy pindakaas is om van te smullen! Je vind dan ook een korte receptvideo bij mijn Reels terug. En jullie weten dat ik groot fan ben van brownies en Blondies maken, dus check gerust nog veel meer lekkere recepten op de site!

Ben jij meer team chocolade 🍫, pindakaas 🥜 of ga je voor pindakaas brownies 😍?

==> https://bettyskitchen.nl/pindakaas-brownies-recept/

————————————————
#pindakaas #chocolade #chocolate #peanutbutter #brownies #homemade #recept #heelhollandbakt #pindabaas #calve #pinda #chocoholic #foodlovefollow #baking #feedfeedbaking
✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨ Al sinds mijn kinderj ✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨

Al sinds mijn kinderjaren heb ik moeite om sochtends een boterham naar binnen te werken. En een lactose intolerantie zorgde ervoor dat ik de muesli met melk of yoghurt ook liet staan. 

Toen was daar een decenia geleden ineens weer de havermoutpap die perfect te combineren was met fruit en begon plantaardige melk aan zijn opmars. Betty kreeg weer zin in ontbijten en het is nog steeds een van mijn favoriete doordeweekse ontbijtjes. 

De laatste tijd ben ik weer helemaal verslingerd aan cashewpasta en amandelboter. Een lepeltje over de pap mag helemaal niet ontbreken en zorgt meteen voor een beetje extra vetten en mijn dagelijkse portie noten. 

INGREDIËNTEN 
40-50 gr havermout
250-300 ml plantaardige melk
0,5 tl kaneel
0,5 banaan
3 halve walnoten
1 El pompoenpitten
1 tl amandelboter

Wie van jullie kan zich nog meer geen leven zonder havermoutpap meer voorstellen? 

==> https://bettyskitchen.nl/havermoutpap-maken-video/

————————-
Ga snel naar de site en bekijk het basisrecept en vele variaties via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#havermout #havermoutpap #oats #rolledoats #porridge #amandel #walnoten #amandelmelk #plantbased #vegan #glutenvrij #glutenfree
✨7x ALCOHOLVRIJE GIN-TONIC✨ In het nieuwe jaa ✨7x ALCOHOLVRIJE GIN-TONIC✨

In het nieuwe jaar focussen we ons niet alleen op goede voornemens zoals gezonder eten. Maar steeds meer en meer mensen laten deze maand ook de alcohol even achterwege. Puur om bij te komen na een zeer feestelijke maand met vaak iets teveel drank, of om het nieuwe jaar te beginnen met een detox voor lichaam en geest. Een ‘Dry January’ wordt dit ook wel genoemd. 

Toen ik twee jaar geleden besloot om zo goed als te stoppen met alcohol, waren het vooral die gin tonics op vrijdag avond die ik miste. Gelukkig zijn er inmiddels heel wat mooie alcoholvrije spirits uitgekomen en ik deel dan ook mijn 7 favoriete merken en recepten met jullie op de website!

Speciaal voor diegenen die meedoen aan Dry Januari, nog moeten rijden, een lekkere cocktail met weinig calorieën zoeken, zwanger zijn, of gewoon even geen zin hebben in alcohol 😂

==> https://bettyskitchen.nl/7x-alcoholvrije-gin-tonic/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#dryjanuary #goedevoormemens #ontwijnen #alcoholvrij #gintonic #cocktails #mocktails #friyay #weekend #recepten
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jongens wat is deze eerste ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jongens wat is deze eerste werkweek voorbijgevlogen!! Het weekend staat alweer voor de deur en het werk is ook niet eens een klein beetje af! 
Maar ik vermoed dat meer mensen hier last van hebben want het blijft toch een beetje gek hé zo’n lockdown. 

Gelukkig staat er weer een heerlijk weekend recept voor je klaar! Iets zegt me dat je dag beginnen met een overheerlijke ‘oeuf en cocotte’ een hoop goed zal maken! 

Je vind de receptvideo nu terug op het IGTV kanaal en uiteraard op de website! Gaan jullie er een mooi weekend van maken?

Liefs, Betty

=> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

—————————
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#ontbijt #breakfast #recept #oeuf #oeufencocotte #cocotte #eieren #eggs #zalm #spinazie #vegetarisch #lowcarb #glutenvrij #igtv #weekend
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee