• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Tomatensoep met linzen en geitenkaas

Tomatensoep met linzen en geitenkaas

29 juli 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Het is weer Meatless Monday en vandaag zetten we een overheerlijke maaltijdsoep op het menu. Ideaal voor de dagen dat je lichter wilt eten, maar wel goede vitamines en mineralen wilt binnen krijgen. Deze tomatensoep met linzen is lekker kruidig van smaak!

Gezonde tomatensoep met rode linzen

Deze tomaten-linzensoep is zowel lekker en gezond. De linzen bevatten veel vezels en door bulgur toe te voegen, wordt de linzensoep extra vullend. In plaats van bulgur kun je bijvoorbeeld ook tabouleh, quinoa of rijst toevoegen als je dat lekkerder vindt of toevallig al in huis hebt. Deze gezonde tomatensoep met rode linzen is ook ideaal als balans maaltijd na een feestelijke dag.

recept tomatensoep met linzen © bettyskitchen.nl

Uiteraard hebben we nog meer lekkere vullende maaltijdsoepen om van te genieten deze zomer. Vullend genoeg als avondmaal of doorgaans een kleine(re) vegetarische maaltijd. Zoals een rodebieten soep met kokos of ga voor een lichte Italiaanse paprikasoep met tomaten. Deze zomerse avocadosoep met mais is ook lekker op een zomerse dag. Daarnaast is deze volromige paddenstoelensoep met spelt en kaas is ook een aanrader! Enjoy!


Print

Recept: Tomatensoep met linzen

recept tomatensoep met linzen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze tomatensoep met linzen is lekker hartig, vullend en kruidig van smaak. Het is een regelrechte balansmaaltijd en bevat heel veel vitamines en eiwitten. Top de soep af met wat crunchy maiskorrels en geniet!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Turkse Keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gr rode linzen *
  • Een stuk gember van ongeveer 5 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (75 gram)
  • 500 ml water
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 (groente)bouillonblokjes
  • 100 gr bulgur
  • 75 gr feta
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • optioneel: crunchy topping, zoals crispy mais korrels

Instructions

  1. Snij de gember en knoflook heel fijn. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de gember en knoflook een minuutje op laag vuur. Snij ondertussen de prei in halve ringen. Was de prei en voeg deze bij de gember en knoflook in de pan. Bak de prei 5 minuten mee op middelhoog vuur totdat hij lichtbruin begint te kleuren.
  2. Voeg de tomatenpuree en komijnzaad toe in de pan en roer alles goed door elkaar. Na 5 minuten voeg je ook de rode linzen, tomatenblokjes, het water en de bouillonblokjes toe. Roer het mengsel weer goed door elkaar en laat 5 minuten doorkoken.
  3. Voeg vervolgens ook de bulgur toe en roer alles nog eens goed door elkaar. Laat het geheel nog 10 minuten koken. Verkruimel de fetakaas alvast tot kleine brokjes.
  4. Als je wilt kun je de soep naar wens nu nog iets egaler maken met een staafmixer of in de keukenmachine. Ik hou zelf van een wat grove soep dus ik hou hem zo. Proef vervolgens de soep en voeg naar smaak zout en peper toe.
  5. Serveer de soep met de feta en eventuele crispy maiskorrels eroverheen gestrooid. Eventueel lekker met nog wat peterselie of koriander er over heen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Notes

* wij gebruiken rode linzen met een kooktijd van slechts 15 minuten. Indien je de supergedroogde variant in huis hebt, vergeet deze dan even niet voor te weken en 90 minuten (of langer) door te koken. Je voegt ze dan pas bij stap toe aan de soep.

Keywords: soep, rode linzen, tomaten, bulgur

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Recept voor tomatensoep met linzen en geitenkaas:

(Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 400 gram gedroogde rode linzen,
  • Een stuk gember van ongeveer 5 cm,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 prei,
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram),
  • 1 blikje tomatenpuree (75 gram),
  • 500 ml. water,
  • 1 theelepel komijnzaad,
  • 2 (groente)bouillonblokjes,
  • 100 gram bulgur,
  • 75 gram geitenkaas,
  • Peper en zout,
  • Olijfolie (om te bakken).

Bereidingstijd: maximaal 90 minuten koken van de linzen, daarnaast nog zo’n 30 minuten om de rest van de soep te maken.

Bereidingswijze tomatensoep met linzen:

  1. Begin met het koken van de linzen. Breng voor 400 gram rode linzen 1.5 liter water aan de kook samen met wat zout. Was de linzen goed, stop ze in de pan bij het water en breng aan de kook. Kook de linzen vervolgens 60-90 minuten zachtjes door. Proef na de 60 minuten of de structuur goed genoeg is voor jou, laat ze anders nog max. een half uur doorkoken.
  2. Snij de gember en knoflook heel fijn. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de gember en knoflook een minuutje op laag vuur. Snij ondertussen de prei in halve ringen. Was de prei en voeg deze bij de gember en knoflook in de pan. Bak de prei 5 minuten mee op middelhoog vuur totdat hij lichtbruin begint te kleuren.
  3. Voeg de tomatenpuree en komijnzaad toe in de pan en roer alles goed door elkaar. Na 5 minuten voeg je ook de tomatenblokjes, het water en de bouillonblokjes toe. Roer het mengsel weer goed door elkaar en laat 10 minuten doorkoken.
  4. Zodra de linzen verwarmd en gaar zijn roer je deze door het tomatenmengsel. Voeg vervolgens ook de bulgur toe en roer alles nog eens goed door elkaar. Laat het geheel nog 10 minuten koken. Verkruimel de geitenkaas alvast tot kleine brokjes.
  5. Als je wilt kun je de soep naar wens nu nog iets egaler maken met een staafmixer of in de keukenmachine. Ik hou zelf van een wat grove soep dus ik hou hem zo. Proef vervolgens de soep en voeg naar smaak zout en peper toe.
  6. Serveer de soep met de geitenkaas eroverheen gestrooid. Eventueel lekker met nog wat peterselie er over heen.

Bewaartip: zonder de geitenkaas kun je de tomatensoep, zodra hij is afgekoeld is, prima in de vriezer bewaren. Zo kun je makkelijk iets extra’s maken voor een later moment.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

recept tomatensoep met linzen © bettyskitchen.nl

Category: Soep Recepten Tags: bouillon, bulgur, geitenkaas, gember, hoofdgerechten, knoflook, komijn, linzen, Nanda Appelman, prei, tomaten, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Labneh yoghurt dip (video)
Volgend bericht: Top 10 beste visrestaurant »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in