• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese

7 juni 2018 Door Betina Oostveen Reageer

In aanloop naar de zomer, staat er bij ons steeds vaker een pasta gerecht op tafel. Deze zijn vaak met weinig ingrediënten namelijk heel vlug klaar. Maar de pasta schotels worden ook een steeds groter favoriet, omdat je ze gewoonweg in de oven schuift en weer lekker buiten in het zonnetje kunt gaan zitten. Deze lasagne Bolognese moet je dan zeker ook eens proberen!

Zelf Lasagne Bolognese maken

Hoewel wij in Nederland de naam spaghetti Bolognese allemaal wel kennen, kent men deze in Italië dus echt mooi niet. Het is een verzonnen gerecht, maar wel met die typische goedgevulde pastasaus met gehakt. Deze Bolognesesaus of ragu bolognese is een heerlijke rode saus met gehakt, vaak nog zelfs pancetta, ui, wortel, bleekselderij en tomaten. Ik denk dat dit wel de bekendste saus Italiaanse saus voor ons is en het vormt dan ook de perfecte vulling voor mijn lasagne Bolognese!

recept lasagne bolognese met bechamelsaus © bettyskitchen

Nog meer lasagne recepten

Hou jij ook van ovenschotels, zoals deze lasagne Bolognese? Maak dan ook eens onze Vegetarische lasagne met courgette, geitenkaas en hazelnoten. Of ga voor deze groente lasagne waarbij de lasagne bladen zijn vervangen door plakken courgette en aubergine. Of ga voor deze Italiaanse klassieker: de Aubergine Parmigiana met parmaham, parmezaanse kaas en aubergine!

Print

Lasagne Bolognese met bechamelsaus en gehakt recept

recept lasagne bolognese met bechamelsaus © bettyskitchen
Print Recipe
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 40 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram (runder)gehakt,
  • 1 grote ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 stengels bleekselderij,
  • halve winterpeen,
  • 1 blik gepelde tomaten (ca 400 gr)
  • 1 pak of potje gezeefde tomaten pasata di pomodori  (ca 500 gr),
  • (verse) tijm, basilicum en oregano,
  • optioneel: een glaasje rode wijn,
  • 12 vellen lasagne bladen,
  • 1 maxi mozzarella (= 200 gram) , in dunne plakken,
  • 50 gram roomboter,
  • 50 gram bloem,
  • 500 ml (volle) melk,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet een ruime ovenschaal in met een beetje olijfolie en zet apart.
  2. Pel de ui en snijd in blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de bleekselderij, verwijder de draden en snijd in plakjes. Schrap de winterpeen en snijd in blokjes. 
  3. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak glazig gedurende 1-2 minuten. Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak mee gedurende 3-4 minuten. Giet het blik gepelde tomaten en pasata di pomodoro erbij, samen met de tijm, basilicum,  oregano en eventueel de wijn. En breng het geheel aan de kook gedurende 10 minuten. Breng daarna op smaak met zout & peper.
  4. Ondertussen ga je de bechamelsaus maken. Gebruik hiervoor de boter, bloem en melk. Breng op smaak met peper en zout.recept lasagne bolognese met bechamelsaus © bettyskitchen
  5. Nu ga je de lasagne bolognese stapelen: Schep 3 eetlepels Bolognesesaus in de ovenschaal en smeer uit met de bolle kant van de lepel. Verdeel hier 4 vellen lasagne bladen overheen. Schep vervolgens 1/3 van de tomatensaus hierover en verdeel hier de helft van de mozzarella overheen. Doe her en der een lepeltje bechamelsaus tussen en dek af met nogmaals 4 vellen lasagne bladen. Daarna weer 1/3 van de tomaten saus en de andere helft van de mozzarella en wat lepeltjes bechamelsaus. Vervolgens weer een laag vellen, de overgebleven 1/3 van de tomatensaus en tot slot de rest van de bechamelsaus. 
  6. Smeer de witte saus rustig uit met de bolle kant van een lepel. Hij kan inmiddels al wat stugger worden, maar dat is niet erg. Schuif daarna de ovenschaal in de oven en bak de lasagne Bolognese af gedurende 40 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept lasagne bolognese met bechamelsaus © bettyskitchen

 

 

Category: Pasta Recepten Tags: bechamelsaus, bloem, boter, Italiaanse keuken, lasagne, melk, oven, prei, roma tomaten, rundergehakt, rundvlees, tomatenpuree, uien, vlees, winterpeen, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « De Week van Nieuw Maastricht (Vlog)
Volgend bericht: Mango Limonade (video) – uit Limonade Kookboek »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in