• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Aubergine Parmigiana

Aubergine Parmigiana

26 juni 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Dit heerlijke recept uit de Parma streek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Italiaanse Maand op de Blog. Vanavond zetten jullie je tanden in Aubergine Parmigiana! Deze overheerlijke ovenschotel met aubergine als basis, is een ode aan een regio in Italie, die bekend staat om Parmaham en Parmezaanse kaas! Om je vingers bij op te eten dus!

Parmaham en Parmezaanse kaas

De regio Emilia Romagna beslaat een gebied in het noordelijk deel van Italië, en staat bekend om zijn heerlijke eten. Met steden als Bologna, Modena (waar je tevens Osteria Francescana uit ‘Chefs Table’ vindt) en natuurlijk de stad Parma! Een regio die bekend staat om natuurlijk de Parmaham, Parmezaanse kaas en laten we die overheerlijke Balsamico di Modena niet vergeten! Drie van mijn favoriete ingrediënten uit de Italiaanse keuken.

recept melanzane aubergine parmigiana met parmezaanse kaas uit de oven betty's Kitchen

Mijn ode aan de Aubergine Parmigiana

Ik heb op verschillende plekken in Italië al de zogehete ‘Melanzane Parmigiana‘ gegeten, helaas met wisselende ingredienten en resultaat. Maar ik wil graag denken dat dit de versie is, die het meeste eer doet aan de Parma streek! Dus aubergines mét parmaham en mét parmezaanse kaas! Smaakvol is deze aubergine parmigiana in ieder geval zeker! En ik serveer er hooguit nog een stukje landbrood bij, om dit heerlijke saus mee op te deppen! En voor de liefhebber: check ook eens dit recept voor groente lasagne met courgette en aubergine! Weet je wat ook lekker is? Deze goedgevulde lasagna met aubergines en worst!


Print

Recept: Aubergine Parmigiana

recept melanzane aubergine parmigiana met parmezaanse kaas uit de oven betty's Kitchen
Print Recipe

Dit heerlijke recept uit de Parma streek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Italiaanse Maand op de Blog. Vanavond zetten jullie je tanden in Aubergine Parmigiana! Deze overheerlijke ovenschotel met aubergine als basis, is een ode aan een regio in Italie, die bekend staat om Parmaham en Parmezaanse kaas! Om je vingers bij op te eten dus!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 hours
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 1 hours 45 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 2 grote aubergines,
  • 100 gram Parmaham,
  • 1 sjalotje,
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml Sugocasa tomatensaus (uit pot),
  • 10  basilicumblaadjes, 
  • 2 takjes tijm, 
  • 50 gram Parmezaanse kaas,
  • zout & peper,
  • olijfolie.

Extra:

  • vergiet,
  • kleine ovenschaal,
  • keukenpapier,
  • grote koekenpan (of hapjespan)

 

Instructions

  1. Was de aubergine, verwijder het groen en snijd overlangs in plakken van 0.5 cm dikte. Stop de plakken in een vergiet, bestrooi royaal met zout en laat uitlekken gedurende 1 uur.
  2. Verwarm vervolgens de oven voor op 175 graden (160 hete lucht) en vet een kleine ovenschaal licht in met olie. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Scheur de basilicum aan stukken en ris de tijm van de takjes.
  3. Spoel het zout van de aubergines af onder een stromende kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit een laagje olijfolie in de koekenpan en bak de plakken aubergine (in batches) rondom. Schep uit de pan en zet apart.
  4. Verhit opnieuw een scheutje olie in de koekenpan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg de sugocasa toe en bak mee gedurende 4-5 minuten. Breng op smaak met peper, zout, de basilcum en tijm.
  5. Nu ga je de Aubergine Parmigiana stapelen: Begin met een laagje gebakken aubergines in de schaal, verdeel hier wat plakken parmaham en vervolgens een paar lepels tomatensaus overheen. Dan weer een nieuwe laag aubergines, Parmaham en saus etc. Ga zo door tot je alles opgebruikt hebt. Bestrooi de schaal aubergine Parmigiana royaal met de Parmezaanse kaas. Schuif in de oven en bak gedurende 30 minuten gaar. Laat ietsjes afkoelen en serveer Aubergine Parmigiana warm/lauw-warm, met een stuk brood.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept melanzane aubergine parmigiana met parmezaanse kaas uit de oven betty's Kitchen

Category: Vlees Recepten Tags: Italiaanse keuken

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gevulde croissants met amandel
Volgend bericht: Spelt pizza met gerookte zalm en ricotta »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • recept tartiflette Franse aardappelschotel met spekjes en kaas wintersport eten Tartiflette met spek en kaas (video)
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in