• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Vegetarische lasagne met courgette

Vegetarische lasagne met courgette

2 april 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Deze Meatless Monday heb ik een heerlijke, romige lasagne met basilicum-courgettesaus op het menu staan. Deze vegetarische lasagne met courgette is een lekker alternatief op de traditionele Italiaanse lasagne met gehakt.

Vegetarische Lasagne maken

Tot mijn verbazing kwam ik erachter dat ik dus nog niet eerder een recept had geplaatst op Betty’s Kitchen voor een vegetarische lasagne. Als grote liefhebber van de Italiaanse keuken maak ik regelmatig lasagne. Meestal ook vegetarisch, bijvoorbeeld met linzen, maar ik vond het nu tijd voor een alternatief. Dat werd dus deze variant met een romige basilicum-courgettesaus. En stiekem toch ook nog een kleine scheutje tomatensaus, dat hoort er toch wel bij:)

Vegetarische lasagne met courgette

Lasagne bladeren gemaakt van linzen

Ik zie de laatste tijd steeds vaker pasta gemaakt van linzen-, boekweit- en kikkererwtenmeel in de supermarkt liggen. Dit is glutenvrij, vezel- en eiwitrijk en daarmee een gezond alternatief voor ‘gewone’ lasagnebladen. In dit gerecht gebruikte ik groene linzen lasagnebladeren en dat was bijna niet te onderscheiden van traditionele bladeren. Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze kikkererwtenpasta met paprika-courgette pesto, dat was ook een aanrader! Maar goed, met dit glutenvrije en groenterijke alternatief, is de toon wel gezet voor een vegetarische lasagne.

Print

Vegetarische lasagne met courgette

Vegetarische lasagne met courgette
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 55 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 courgettes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 witte uien
  • 12 grote lasagnebladen
  • 200 ml. crème fraîche
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram geraspte Grana Padano kaas
  • 150 ml. tomatensaus
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 groentebouillonblokje
  • Een flinke hand verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ruime ovenschaal alvast in met olijfolie. 
  2. Snij de courgettes in blokjes en versnipper de ui. Pers de knoflook alvast uit. Giet zo’n 2 el. olijfolie in een hapjespan en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de ui en courgette toe en bak de groenten totdat ze lichtbruin kleuren. Roer op het laatst ook de knoflook erdoorheen. 
  3. Meng in een kom de crème fraîche met 200 ml. koud water, de (verkruimelde) geitenkaas, de verse basilicumblaadjes, een flinke snuf peper en zout en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg de gebakken groenten toe en mix het mengel. Zorg dat er nog een beetje bite in zit, dus mix het niet helemaal tot een egale saus.  
  4. Giet een laagje (1/4) courgettesaus in de ovenschaal en plaats er 4 lasagnebladen op. Bedek dit laagje bladeren met de helft van de tomatensaus. Herhaal dit nog eens en plaats de bovenste laag lasagnebladen. Verdeel het laatste beetje courgettesaus eroverheen. Strooi de geraspte Grana Padano over de saus en als laatste de hazelnootjes. 
  5. Plaats de vegetarische lasagne voor 30 minuten in het midden van de oven. Hou de lasagne tijdens de oventijd in de gaten, als de kaas of hazelnootjes te donker gaan kleuren plaats je de lasagne iets lager.
  6. Laat de vegetarische lasagne, voordat je hem serveert, een paar minuutjes afkoelen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda  

Notes

Bewaartip: dit is een ideaal gerecht om goed afgedekt in de koelkast te bewaren en enkele dagen erna op te warmen. Ben je lekker snel klaar:)

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Vegetarische lasagne met courgette

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: basilicum, Crème fraiche, geitenkaas, Glutenvrij, hazelnoten, Italiaanse keuken, lasagne, Nanda Appelman, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Sanju Ramen in Utrecht
Volgend bericht: Weekvlog #12 »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in