• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gele Curry met jackfruit (vegan) – uit Jackfruit kookboek

Gele Curry met jackfruit (vegan) – uit Jackfruit kookboek

27 maart 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Jackfruit is zo lekker veelzijdig in de keuken! Deze romige gele curry met jackfruit is vegan en het recept komt uit het Jackfruit Kookboek van Jessica Lek. Naast de jackfruit zijn de gele linzen onmisbaar om hier een romig en volwaardige avondmaaltijd van te maken!

Over Jackfruit – het Kookboek !

De afgelopen jaren plaatste ik al een aantal recepten met jackfruit op deze website. Deze vrucht uit o.a. Thailand vind je tegenwoordig in blikken bij de Toko of koop van het merk Fairtrade Original bij de grote supermarkten. De neutrale smaak van jackfruit en die vlezige structuur maakt hem ideaal als vervanging voor pulled chicken of pulled pork. En je kunt hem dus op heel veel manier kruiden, marineren, koken, stoven of bakken! Zoveel verschillende manier dat Jessica Lek zelfs een heus jackfruit kookboek heeft uitgebracht! Ik ging thuis aan de slag met o.a het cover recept, namelijk een overheerlijke vegan gele curry met jackfruit!

Het

Heb je deze al in huis?


Nog meer recepten met mungbonen en linzen

Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond om (veelal vegetarische) gerechten mee te maken. Krijg je geen genoegen van deze gele curry met jackfruit en gele mungbonen of linzen? Probeer dan ook zeker nog een van onze andere recepten met linzen in de hoofdrol:

  • Gele curry met jackfruit en gele linzen
  • Gepofte knoflooksoep met beluga linzen
  • Naanbrood met mungbonen puree
  • Griekse salade met linzen
  • Indiase linzenkoekjes (Dahl)
  • Pompoencurry met kokosmelk en linzen
  • Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus
  • Romige Mungbonensoep
  • Turkse rode linzensoep (mercimek çorbası)
  • Hollandse Spinaziesalade met rode biet
  • Zalm en Asperge salade

Eet smakelijk!


Print

Recept: Gele Curry met jackfruit (vegan)

recept vegan gele curry met jackfruit © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze romige gele curry met jackfruit is vegan en heeft een Indiaas tintje! De curry pasta maak je eenvoudig zelf met oa. gember en mosterdzaad. En de curry zit boordevol vezels van het jackfruit, aubergine en mungbonen. Een eiwitrijke maaltijd met een licht pittig tintje.

  • Author: Recept afgeleid van Jackfruit Het Kookboek – Jessica Lek
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Method: stoven
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 blik Jackfruit (Fairtrade Original – 550 gram)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 aubergine, in blokjes van 1 x 1 cm
  • 250 ml groenten bouillon
  • 500 ml kokosmelk
  • 150 gr gele mungbonen (of groene of gele linzen)
  • optioneel: 4-6 curry bladeren
  • 400 gr sperziebonen
  • 5 el kokosolie
  • 50 gram pistachenoten, grofgehakt
  • 4 el hennepzaad
  • 1 (kaffir) limoen

Voor de curry pasta:

  • 1 el mosterdzaad,
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm gemberwortel, geschild
  • 2 cm kurkumawortel, geschild
  • 2 limoenblaadjes
  • halve tl zout
  • halve tl crushed chili peppers
  • 4 el zonnebloemolie

Extra:

  • vijzel
  • braadpan 24 cm
  • koekenpan of wok
  • extra kookpan(en) tbv koken van groenten enof rijst

Instructions

  1. Maak als eerste de curry pasta: kneus de mosterdzaadjes in de vijzel. Voeg vervolgens de gember, kurkuma en knoflook toe en maal het geheel tot fijne pulp. Schenk er de olie bij en roer goed door.
  2. Giet het blik jackfruit af, spoel goed af en laat uitlekken. Scheur de jackfruit met je handen uit elkaar en stop in een kom. Meng hier de curry pasta doorheen en breng het geheel op smaak met het zout en de chili vlokken. 
  3. Verhit 3 eetlepel kokosolie in een ruime hapjespan en bak hierin de ui glazig gedurende 2-3 minuten. Voeg de aubergines toe en bak het geheel 5 minuten. Voeg daarna de jackfruit toe en draai het vuur naar middelhoog. Roerbak gedurende 6 minuten.
  4. Blus het geheel daarna af met bouillon en giet de kokosmelk erbij. Voeg nu direct de mungbonen en curry bladeren toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur nu laag en kook de curry zachtjes gaar gedurende 35 minuten of tot de bonen uit elkaar vallen. (Tip: voeg tussentijds eventueel extra water toe om niet geheel droog te laten koken).
  5. Ondertussen kook of blancheer je de sperziebonen. Ik gebruikte diepvries sperziebonen en kookte deze 8 minuten in water. Giet daarna af en laat goed uitlekken. Verhit vervolgens een koekenpan met 2 eetlepels kokosolie en laat goed heet worden. Voeg de uitgelekte boontjes toe en roerbak in een paar minuten op hoog vuur tot lekker knapperig zijn. 
  6. Serveer de gele curry met de sperziebonen. Ter garnering geef je er de pistachenoten, hennepzaad en  partjes limoen bij. Erg lekker met gekookte (zilvervlies) rijst en/of naanbrood.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

  • Het originele recept vraagt om 2 cm verse kurkumawortel, deze kon ik niet vinden dus heb ik vervangen door 1 eetlepel kurkuma poeder welke standaard in de kruidenla ligt. Vijzel eerst de overige ingrediënten voor de pasta en voeg daarna pas het poeder toe. Vijzel het dan nogmaals door.
  • Daarnaast heb ik dit recept ook eens met gedroogde groene linzen gemaakt in plaats van de mungbonen (want die liggen ook niet overal in de schappen) en dat is ook een aanrader.

Let op! Bij het kopen van gedroogde bonen (mung of linzen) goed op dat deze in slechts een half uurtje te bereiden zijn. Sommige merken gedroogde bonen dien je ook nog een nachtje voor te weken en dat kost je dus een extra dag bereidingstijd.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan gele curry met jackfruit gaat maken!

Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van bol. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Category: Kookboeken, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aubergines, curry, Fairtrade Original, gember, hennepzaad, Indiase keuken, jackfruit, knoflook, kookboek, kurkuma, linzen, mungbonen, pistachenoten, rijst, sperziebonen, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Cottage Cheese Bagels
Volgend bericht: Zelf Pindarotsjes maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee