• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus

Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus

28 januari 2019 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Voor deze Meatless Monday maakte ik mungbonen pannenkoekjes, geserveerd met hoisinsaus. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit de Koreaanse keuken, ook wel ‘Bindae-tteok’ genoemd. De pannenkoekjes worden ook wel eens bereid met gele spliterwten, maar ik maakte ze met die fijne mungbonen. 

Mungbonen pannenkoekjes als hoofdgerecht

Deze mungbonen pannenkoekjes bevatten alle ingrediënten en voedingsstoffen voor een volwaardig hoofdgerecht. Maar je kunt ze natuurlijk ook serveren bij de borrel of als alternatief voor de lunch. Maak er eventueel nog een extra groene salade bij van bijvoorbeeld sla, bosuitje en komkommerlinten en je pakt lekker uitgebreid uit voor een Aziatische feestmaal.

Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus

Koken met Mungbonen

Heb jij wel eens eerder gekookt met mungbonen? Je kunt ze gewoon kopen in de grotere supermarkt. Ik ben enorm fan van deze peulvruchten als vegetarisch alternatief. Mocht je wat mungbonen over hebben na het bereiden van de mungbonen pannenkoekjes? Maak er dan bijvoorbeeld deze romige mungbonensoep of deze naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette mee. Beiden een aanrader om te heerijk te koken met mungbonen!


Print

Recept: Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus

Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus

★★★

3 from 1 reviews

Deze Aziatisch getinte pannenkoekjes worden gemaakt van mungbonen en geserveerd met hoisinsaus. Een heerlijk vegetarisch gerecht.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Koreaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 75 gram gedroogde mungbonen
  • 50 gram rijst
  • Een halve rode paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 2 eieren
  • 2 el. hoisinsaus
  • 1 el. sesamzaadjes
  • 3 takjes verse munt
  • Peper en zout
  • Kokosolie om te bakken

Instructions

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg de mungbonen en rijst toe en kook in 20 minuten zacht en gaar. 
  2. Was ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika klein, net als de knoflook, en snij de bosui in dunne ringen. Knip de verse muntblaadjes alvast fijn.
  3. Zodra de rijst en mungbonen gaar zijn, giet je het water af en schep in de blender of keukenmachine. Voeg 200 ml. water en de 2 eieren toe en mix tot een vloeibaar pannenkoekenbeslag. Vermaal peper en zout naar eigen smaak boven het beslag en roer samen met de ui, paprika, knoflook en munt door het beslag.
  4. Verwarm wat kokosolie in een pan op laag vuur. Schep per pannenkoekje 1 à 2 el. beslag in de pan. De pannenkoekjes moeten niet te dik worden. Er kunnen meerdere pannenkoekjes tegelijkertijd in een ruime koekenpan worden bereid. Plaats een deksel op de pan.
  5. Keer de pannenkoekjes voorzichtig om zodra de bovenkant droog is en de randjes lichtbruin beginnen te kleuren. Herhaal dit totdat het beslag op is. Hou de pannenkoekjes die al klaar zijn warm tijdens het bereiden van de volgende ronde. Bijvoorbeeld op een bord die je op een pan met een klein laagje water erin op laag vuur plaatst. 
  6. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de zaadjes niet aanbranden. 
  7. Serveer de mungbonen pannenkoekjes met de hoisinsaus ernaast en de sesamzaadjes eroverheen gestrooid. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda 

Keywords: pannenkoekjes, diner, lunch, hoisinsaus, mungbonen, peulvruchten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Aziatische keuken, hoisinsaus, koreaanse keuken, mungbonen, Nanda Appelman, pannenkoeken, peulvruchten, rijst, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Vegan Lemon Bars (video)
Volgend bericht: 10x Winter soep recepten »

Lees Interacties

Reacties

  1. Debby

    11 juli 2020 om 10:53 am

    De ingrediënten zijn allemaal lekker, het bakken van de mix valt alleen erg tegen. Het blijft een zacht brei die zich niet tot pannenkoek lijkt te willen laten verleiden…

    ★★★

    Beantwoorden
  2. Joke

    4 oktober 2020 om 6:52 pm

    20 min koken is te weinig voor de mungbonen, op de zak staat 30 minuten.
    Dus had ik nog harde stukjes in het beslag.
    En het bakken vergt wat geduld, als je te snel wilt omdraaien valt het gemakkelijk uit elkaar

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 15x asperge recepten met asperges © bettyskitchen 20x Asperge recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨BLUEBERRY BAKED OATS✨ Happy monday lieverds! ✨BLUEBERRY BAKED OATS✨

Happy monday lieverds! Ik hoop dat jullie er een mooie nieuwe week van gaan maken? Ik sta vandaag lekker uitgebreid in de keuken om nieuwe recepten te maken voor een samenwerking! 

Maar niet voordat we lekker genieten van een goed ontbijt! De baked oats gaan momenteel massaal rond op insta en tik tok! En dat begrijp ik helemaal! deze Blueberry baked Oats, jawel met blauwe bessen dus, is echt smullen geblazen! Ga jij hem ook eens proberen?

INGREDIËNTEN 

50 gr havermout vlokken
125 ml (plantaardige) melk
1 el maple syrup
1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
0.5 tl vanille extract
0.5 tl bakpoeder
60 gr (diepvries) blauwe bessen
-stop alle ingrediënten, muv de bessen in foodprocessor of blender.
-Roer daarna de bessen er doorheen en stop in een kleine 10-12 cm bakvorm.
- bak 20-25 minuten op 180 graden (165 *)

==> https://bettyskitchen.nl/blueberry-baked-oats-ontbijttaartje/

——————————————
#bakedoats #havermout #ontbijttaartje #oats #ontbijt #breakfast #blueberry #blauwebessen #tiktokfood #foodhype #glutenvrij
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jaaa lieverds, dit is zo’ ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jaaa lieverds, dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Maar zeker een feestje op deze lazy zondag ochtend! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm, ramequin, of vuurvast kommetje gebruiken. 

Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. 

Welke Oeuf en cocotte is jouw favoriete combinatie?
==> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

————————-
bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Of ga naar IGTV voor de receptvideo van dit gerecht. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#eieren #eggs #oeuf #oeufencocotte #cocotte #ramequins #zalm #spinazie #breakfast #ontbijt #igtv #food #foodporn
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in