• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette

Naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette

25 september 2017 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Deze naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette is weer een voedzaam, vegetarisch gerecht voor de Meatless Monday!

Naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette

Super gezond en je zet ze binnen een handomdraai op tafel. Houdt alleen wel even rekening met het garen van de mungbonen, maar dit kun je prima voorbereiden.

Naanbrood met mungbonenpuree maken

Sinds ik vegetarisch eet probeer ik erop te letten om de voedingsstoffen die je normaal uit vlees haalt, wel goed te vervangen. Peulvruchten zijn daarvoor heel geschikt, want die bevatten veel eiwitten. Tegenwoordig vind je peulvruchten in allerlei soorten en maten gewoon in de supermarkt. En er is veel variatie te vinden naast de ‘standaard’ kikkererwten en linzen. Ik verbaas me er iedere keer weer over hoe vullend gerechten met peulvruchten zijn. Ik kreeg dit naanbrood met mungbonenpuree amper zelf volledig op, en mijn honger was de rest van de avond lekker gestild. Dus dat zegt genoeg!

Nog meer recepten met mungbonen

Mungbonen zijn lekker kruidig, een beetje nootachtig. Enthousiast geraakt over deze boontjes? Maak dan ook eens deze Romige mungbonensoep. Deze soep is de favoriet van mijn zus, die een grote pan kookt en in bakjes in de vriezer bewaart om nooit zonder te zitten!

Print

Recept: Naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette

Naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 1 hours 5 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Midden-Oosterse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 grote naanbroden
  • Eventueel: een handje kiemen en salade voor het serveren

Ingrediënten voor de mungbonenpuree:

  • 150 gram mungbonen
  • 50 ml. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el. gedroogde peterselie of een paar takjes verse 
  • 1 el. citroensap
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de gegrilde courgette:

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 el. balsamico
  • 2 el. olijfolie 
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Breng water met wat zout aan de kook voor de mungbonen. Laat de bonen zo’n 40 minuten zachtjes doorkoken. 
  2. Als je naanbrood hebt liggen die nog afgebakken moet worden, volg hier dan de gebruiksaanwijzing voor. 
  3. Zodra de mungbonen klaar zijn giet je ze af en laat ze een beetje afkoelen. Schil de courgettes met een fijnschiller in dunne linten. Bak een grote kom en leg de courgettelinten hierin. Giet de olijfolie en balsamico eroverheen, samen met een flinke snuf peper en zout. Schep alles goed door elkaar en zet even apart zodat de ‘marinade’ in de courgette kan trekken.
  4. Pers de verse knoflook uit in een kom en voeg hieraan de olijfolie, citroensap, peterselie en een flinke snuf peper en zout toe. Schep de mungbonen erdoorheen. Met een staafmixer of de keukenmachine mix je het mengsel tot een egale puree. Dat kan helemaal egaal of met wat bite, net wat je zelf lekkerder vindt. Proef de mungbonenpuree en voeg naar wens nog wat extra peterselie, peper en/of zout toe. 
  5. Verwarm een grillpan en leg hierin de courgettelinten. Gril de courgette aan beide kanten lichtbruin. Gril de courgette eventueel in etappes, afhankelijk van de grootte van je grillpan;)
  6. Pak de naanbroden en verdeel de mungbonenpuree eroverheen. Heb je wat puree over? Bewaar dat lekker als broodbeleg voor de dag erna!
  7. Verdeel ook de courgettelinten over de puree. Serveer de naanbrood met mungbonenpuree met de kiemen en salade eroverheen verdeeld. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: courgette, hoofdgerecht, Midden-Oosten, mungbonen, naanbrood, Nanda Appelman, peulvruchten, puree, tauge, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Een bucketlist trip naar Toscane (Villa Parrano)
Volgend bericht: Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam »

Lees Interacties

Reacties

  1. Niels Drenth

    27 september 2017 om 7:49 am

    Ziet er erg lekker uit!!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 september 2017 om 11:26 am

      Dank je wel 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in