• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Romige mungbonensoep

Romige mungbonensoep

16 februari 2017 Door Nanda Appelman 4 Reacties

DVoor vandaag heb ik deze romige mungbonensoep met prei en kokosmelk op het menu staan. Een enorm gezonde en voedzame maaltijd, ideaal als lunch of licht diner. Boordevol vezels en goede vitamientjes.

Vegetarische mungbonensoep met prei maken

Even geleden kreeg ik van Betty allerlei soorten peulvruchten in mijn handen gedrukt: ‘dat komt voor jouw vegetarische gerechten vast van pas?’ Jazeker! Ik moet bekennen dat ik naast linzen en kikkererwten nog niet veel heb geëxperimenteerd met peulvruchten, dus hoog tijd! Peulvruchten zijn natuurlijk een perfecte aanvulling op mijn vegetarisch lifestyle en deze vegetarische mungbonensoep met prei past daar dan ook perfect bij!

Romige mungbonensoep

Gezonde peulvruchten

Een van de peulvruchten die ertussen zaten waren mungbonen: dat zijn de bonen waar taugé uitgroeit. Deze bonen proeven helemaal niet naar taugé, maar proeven zoals linzen en erwten. Mungbonen zijn ontzettend gezond en wel een echte superfood te noemen. Ze zitten boordevol plantaardige eiwitten, zijn rijk aan kalium en magnesium. Ze zitten vol vezels en zijn licht verteerbaar. Echt een energiebommetje! Iets wat de mensen in India maar al te goed weten, want daar staan mungbonen geregeld op het menu. Vandaar dat deze romige mungbonen soep een beetje een Indiaas tintje heeft.


Print

Recept: Romige mungbonensoep

Romige mungbonensoep
Print Recipe

★★★★★

4.5 from 2 reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: soepen
  • Cuisine: INDIASE keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram mungbonen
  • 2 witte uien
  • 1 prei
  • Verse gember (ongeveer 5 cm.)
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml. kokosmelk
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 0,5 el. kerrie
  • 1 tl. komijnzaad
  • 2 el. amandelschaafsel
  • Verse koriander (ongeveer 3 takjes)
  • Peper en zout
  • 3 el. kokosolie (om te bakken)

Benodigdheden:

  • Evt.: staafmixer, blender of keukenmachine

Instructions

  1. Breng in een flinke pan water aan de kook samen met 1 groentebouillonblokje. Voeg de mungbonen toe en kook ze in 30 minuten gaar. 
  2. Snij ondertussen de verse gember en knoflook heel fijn en de ui en prei in smalle halve ringen. Verwarm de kokosolie in een pan op zacht vuur. Voeg de knoflook, gember, kerrie en komijnzaad toe en verwarm een minuutje (dit ruikt zo lekker…). Voeg de versnipperde ui en prei toe, roer alles goed door elkaar en zet het vuur iets hoger.
  3. Als de ui en prei licht beginnen te kleuren voeg je 400 ml. water, de kokosmelk en het andere groentebouillonblokje toe. Breng alles aan de kook en laat zachtjes doorkoken. 
  4. Zodra de mungbonen gaar zijn giet je ze af en voeg je ze toe aan de pan met soep. Kook nog 5 minuten zachtjes door. 
  5. Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel (schud regelmatig zodat het niet aanbrand) en snij of knip de verse koriander alvast fijn. 
  6. Zodra de mungbonensoep klaar is, kun je hem met een staafmixer of in de blender/keukenmachine tot een egaler mengsel vermalen. Ook kun je hem als een grove soep laten zoals hij is. Ik heb de soep wel gemixt, maar niet te lang zodat er nog voldoende bite overbleef. 
  7. Proef de mungbonensoep en voeg naar smaak nog een snuf zout en/of peper toe. Serveer de soep met het amandelschaafsel en de verse koriander eroverheen gestrooid.

 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Romige mungbonensoep

Category: Soep Recepten Tags: amandelschaafsel, bouillon, gember, Indiase keuken, kerrie, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, mungbonen, Nanda Appelman, prei, superfood, uien

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Mini cheesecakes met frambozen hartjes
Volgend bericht: Solis Pro 8322 Twist & Mix Blender + WINACTIE »

Lees Interacties

Reacties

  1. Demi | StudioKOOK

    16 februari 2017 om 2:59 pm

    Heerlijk gerecht voor een koude winterdag.

    Beantwoorden
  2. Eduard

    4 juni 2020 om 7:37 pm

    De Mungbonen een nacht laten weken verkort de kooktijd aanzienlijk.

    ★★★★

    Beantwoorden
  3. Laura

    12 oktober 2022 om 6:21 pm

    Loved this recipe! It’s flavourful and warms you up in a cold day.

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      24 oktober 2022 om 9:21 am

      I am glad you enjoyed it Laura!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 15x asperge recepten met asperges © bettyskitchen 20x Asperge recepten
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

recept voor pindakaaskoekjes met chocolade - chocolate chip peanutbutter cookies

Pindakaaskoekjes met chocolade

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in