• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Romige mungbonensoep

Romige mungbonensoep

16 februari 2017 Door Nanda Appelman 4 Reacties

DVoor vandaag heb ik deze romige mungbonensoep met prei en kokosmelk op het menu staan. Een enorm gezonde en voedzame maaltijd, ideaal als lunch of licht diner. Boordevol vezels en goede vitamientjes.

Vegetarische mungbonensoep met prei maken

Even geleden kreeg ik van Betty allerlei soorten peulvruchten in mijn handen gedrukt: ‘dat komt voor jouw vegetarische gerechten vast van pas?’ Jazeker! Ik moet bekennen dat ik naast linzen en kikkererwten nog niet veel heb geëxperimenteerd met peulvruchten, dus hoog tijd! Peulvruchten zijn natuurlijk een perfecte aanvulling op mijn vegetarisch lifestyle en deze vegetarische mungbonensoep met prei past daar dan ook perfect bij!

Romige mungbonensoep

Gezonde peulvruchten

Een van de peulvruchten die ertussen zaten waren mungbonen: dat zijn de bonen waar taugé uitgroeit. Deze bonen proeven helemaal niet naar taugé, maar proeven zoals linzen en erwten. Mungbonen zijn ontzettend gezond en wel een echte superfood te noemen. Ze zitten boordevol plantaardige eiwitten, zijn rijk aan kalium en magnesium. Ze zitten vol vezels en zijn licht verteerbaar. Echt een energiebommetje! Iets wat de mensen in India maar al te goed weten, want daar staan mungbonen geregeld op het menu. Vandaar dat deze romige mungbonen soep een beetje een Indiaas tintje heeft.


Print

Recept: Romige mungbonensoep

Romige mungbonensoep
Print Recipe

★★★★★

4.5 from 2 reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: soepen
  • Cuisine: INDIASE keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram mungbonen
  • 2 witte uien
  • 1 prei
  • Verse gember (ongeveer 5 cm.)
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml. kokosmelk
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 0,5 el. kerrie
  • 1 tl. komijnzaad
  • 2 el. amandelschaafsel
  • Verse koriander (ongeveer 3 takjes)
  • Peper en zout
  • 3 el. kokosolie (om te bakken)

Benodigdheden:

  • Evt.: staafmixer, blender of keukenmachine

Instructions

  1. Breng in een flinke pan water aan de kook samen met 1 groentebouillonblokje. Voeg de mungbonen toe en kook ze in 30 minuten gaar. 
  2. Snij ondertussen de verse gember en knoflook heel fijn en de ui en prei in smalle halve ringen. Verwarm de kokosolie in een pan op zacht vuur. Voeg de knoflook, gember, kerrie en komijnzaad toe en verwarm een minuutje (dit ruikt zo lekker…). Voeg de versnipperde ui en prei toe, roer alles goed door elkaar en zet het vuur iets hoger.
  3. Als de ui en prei licht beginnen te kleuren voeg je 400 ml. water, de kokosmelk en het andere groentebouillonblokje toe. Breng alles aan de kook en laat zachtjes doorkoken. 
  4. Zodra de mungbonen gaar zijn giet je ze af en voeg je ze toe aan de pan met soep. Kook nog 5 minuten zachtjes door. 
  5. Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel (schud regelmatig zodat het niet aanbrand) en snij of knip de verse koriander alvast fijn. 
  6. Zodra de mungbonensoep klaar is, kun je hem met een staafmixer of in de blender/keukenmachine tot een egaler mengsel vermalen. Ook kun je hem als een grove soep laten zoals hij is. Ik heb de soep wel gemixt, maar niet te lang zodat er nog voldoende bite overbleef. 
  7. Proef de mungbonensoep en voeg naar smaak nog een snuf zout en/of peper toe. Serveer de soep met het amandelschaafsel en de verse koriander eroverheen gestrooid.

 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Romige mungbonensoep

Category: Soep Recepten Tags: amandelschaafsel, bouillon, gember, Indiase keuken, kerrie, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, mungbonen, Nanda Appelman, prei, superfood, uien

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Mini cheesecakes met frambozen hartjes
Volgend bericht: Solis Pro 8322 Twist & Mix Blender + WINACTIE »

Lees Interacties

Reacties

  1. Demi | StudioKOOK

    16 februari 2017 om 2:59 pm

    Heerlijk gerecht voor een koude winterdag.

    Beantwoorden
  2. Eduard

    4 juni 2020 om 7:37 pm

    De Mungbonen een nacht laten weken verkort de kooktijd aanzienlijk.

    ★★★★

    Beantwoorden
  3. Laura

    12 oktober 2022 om 6:21 pm

    Loved this recipe! It’s flavourful and warms you up in a cold day.

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      24 oktober 2022 om 9:21 am

      I am glad you enjoyed it Laura!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee