• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Tostada Elote (Taco’s met mais)

Tostada Elote (Taco’s met mais)

29 juni 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Tijdens deze zomerse dagen kan ik zo intens genieten van (pittige) streetfood recepten uit eigen keuken. Deze Tostada elote zijn krokant gebakken streetfood taco’s met pittige toppings en verschillende bereidingen van mais (=elote). In Mexico is mais onmisbaar in de keukens dus dit gerecht is echt een ode aan het land! En daarnaast zijn deze knapperige taco’s ook gewoon ontzettend lekker!

Wat is Tostada Elote?

Dit gerecht at ik voor het eerst bij restaurant The Streetfood Club in Utrecht en het is ook nog eens compleet vegan en glutenvrij! Tostada zijn krokant gebakken (streetfood) taco’s. Je kunt de kleine tortilla’s frituren in olie en frituurpan. Maar je kunt ze ook aan beiden zijden bestrijken met olie en bakken op een bakplaat in de oven of op de barbecue. Neem hier maar eens een kijkje bij een eerder recept en video voor tostadas maken met pulled jackfruit. Ter variatie deel ik onderstaand vegan recept voor Tostada Elote en dan een versie voor op de barbecue.

Fan van de Mexicaanse keuken? Check hier alle echte Mexicaanse recepten en tevens gerechten uit de TexMex keuken met Texaans-Amerikaanse invloeden op een rijtje.

Recept van The Streetfood Club in Utrecht

Wij hebben een grote Campingaz gasbarbecue en dat is net een kleine buitenkeuken. Zeker omdat ik er ook een paellapan en vaste bakplaat op heb liggen. Ideaal voor het grillen van (zachte) groenten. Tijdens een zomerse dag kreeg ik dan ook spontaan het idee om hier taco’s krokant op te bakken en dat was een geslaagde missie. Als pittige topping maakte ik de bekende TSFC hummus met mais klaar en top de tostada elote ook af met gegrilde babymais, pompoenblokjes en popcorn. Ik heb immers het TSFC kookboek liggen en daar vindt je dit recept ook in terug. In onderstaand recept heb ik het dus alleen aangepast voor gebruik op een barbecue. Heb je het boek van ‘The Streetfood Club nog niet in huis? Dan kun je hem hier bestellen:


Haal de lekkerste streetfood gerechten in huis met:

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Tostada elote zijn krokant gebakken streetfood taco’s met pittige toppings en verschillende bereidingen van mais (=elote). Het is een vegan en tevens glutenvrij recept om van te smullen. Serveer als borrelhapje , voorafje of lichte avondmaal.

  • Author: Afgeleid van The Streetfood Club – The Book
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 1 uur en 30 minuten
  • Total Time: 1 uur en 45 minuten
  • Yield: 8 stuks 1x
  • Category: borrelhapjes
  • Cuisine: Mexicaanse keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale

Voor de hummus:

  • 100 gr uitgelekte maiskorrels (uit blik)
  • 100 gr uitgelekte kikkererwten (uit blik)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 el tahini
  • 1 el limoensap
  • peper & zout

Voor de tostada’s:

  • 8 kleine streetfood mais tortilla’s (bijv. La Morena)
  • plantaardige olie
  • zout
  • chilipoeder
  • bakkwastje

Toppings:

  • 200 gram pompoen blokjes
  • 1 blikje babymais (425 gr)
  • 8 el salsa verde (bijv. La Morena)
  • handje (gezouten) popcorn
  • plantaardige olie
  • zout
  • chilipoeder
  • verse koriander

Extra:

  • foodprocessor (of blender)
  • barbecue met vaste bakplaat (of gebruik een oven)
  • vuurvast pannetje of ovenschaal

Instructions

Als eerste ga je de hummus maken.

  1. Giet hiervoor de kikkererwten en mais af en laat uitlekken. Verwarm een kookpannetje op middelmatig vuur met de zonnebloem en olijfolie. Voeg gerookt paprikapoeder, komijn, kurkuma en chilipoeder toe en bak dit gedurende 1 minuut.
  2. Voeg de mais en kikkererwten toe en bak dit, onder constant roeren, mee tot het vocht loskomt. Verlaag daarna het vuur en voeg de tahin en evt. een scheutje water toe. Roer goed door en laat de 30 minuten tot 1 uur zachtjes stoven en roer regelmatig over de bodem van de pan. 
  3. Stop daarna het kikkererwten mengsel in de keukenmachine. Breng op smaak met het limoensap, zout en peper en mix het geheel tot een hummus. Zet apart om af te koelen.

Maak ondertussen de tostada’s:

  1. Verwarm de barbecue en vaste bakplaat op hoog vuur. Kwast de plaat snel in met olie en plaats hier de streetfood tacos op. Kwast ook direct de bovenzijde in met olie en bak ze krokant in een paar minuten. (dit kun je evt ook in de oven doen). 
  2. Verplaatst de tostada’s naar een stuk bakpapier en laat uitlekken. Bestrooi direct met een beetje zout en chilipoeder. Laat ze volledig afkoelen.

Voor de groenten:

  1. Leg de pompoenblokjes in een een ingevette vuurvast pannetje of ovenschaal. Bestrooi met zout en chilipeper en rooster de blokjes gedurende 12-16 minuten op de barbecue (of oven).
  2. Giet de babymais af, je hebt 1 hele babymais per tostada nodig (dus voor 8 stuks hou je 8 babymais aan). Halveer de babymais in de lengte en breng op smaak met zout & chilipoeder.
  3. Als je klaar bent met het bakken van de tostada’s, kwast je de bakplaat op de barbecue opnieuw in met olie en bak hierop de babymais in 4- 5 minuten goudbruin. 

Serveren:

  1. Verdeel de tostadas over een serveerschaal of bord. Lepel de mais hummus over de tostada’s en verdeel de pompoenblokjes er overheen.
  2. Leg 2 gegrilde babymais helften op elke tostada en schep er 1 eetlepel salsa overheen. Garneer met de popcorn en een blaadje verse koriander. Serveer met een partje limoen, die je er overheen uit knijpt.

Buen Provecho! 

Notes

Kun je niet de kleine streetfood mais taco’s verkrijgen? Gebruik dan een conventionele tortilla wrap van bloem. In deze video laat ik je zien hoe je hier zelf kleine streetfood taco’s van maakt en ze dus bakt tot tostada.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Tostada Elote van The Streetfood Club uit Utrecht!

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Kookboeken, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: BBQ Recepten, chilipepers, frituren, Glutenvrij, hoofdgerechten, hummus, kikkererwten, kookboek, koriander, kurkuma, limoen, mais, Mexicaanse keuken, paprikapoeder, pittig, pompoen, popcorn, salsa, streetfood, taco, tahin, Tex Mex keuken, The Streetfood Club, tortilla, tostada, vegan, vegetarisch, zonnebloemolie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit
Volgend bericht: Tropisch quinoa ontbijt met earl grey »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee