• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Tussendoortjes Recepten / Zelf popcorn maken in de pan

Zelf popcorn maken in de pan

30 mei 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Ga je een avondje naar de bioscoop dan is de kans groot dat je een bak popcorn de zaal mee in neemt. Maar ook voor een filmavondje thuis is popcorn een lekkere snack. Wist je dat je ook heel eenvoudig zelf popcorn kunt maken? Ik geef je bij deze het basis recept voor zelf popcorn maken in de pan.

Popcorn maken is helemaal niet moeilijk!

Je kunt popcorn op verschillende manieren maken. Het enige dat je echt nodig hebt is een zakje pofmais en een pan met deksel. De pofmais korrels verwarm je tot 200 graden en daarna zullen deze open poffen en in het kwadraat verdubbelen zeg maar. Je hebt geen thermometer benodigd want je oren zullen het enige instrument zijn bij het maken van gepofte mais. Zodra het poffende geluid ophoudt is je popcorn namelijk klaar. Zelf popcorn maken is dus helemaal niet moeilijk! Alleen nog toppings naar keuze toevoegen en smullen maar!

recept zelf popcorn maken © bettyskitchen.nl

Heerlijke recepten met popcorn

Het is niet voor niets dat popcorn zo’n geliefde snack is. Popcorn is laag in calorieën, veganistisch en zelfs glutenvrij. Daarnaast is zelf popcorn maken dus helemaal niet moeilijk! Heb je het popcorn maken een beetje onder knie en kun je wel wat variatie recepten gebruiken dan heb ik een paar bijzondere popcorn recepten in petto voor je! Neem hier even een kijkje als je kleurrijke regenboog popcorn wilt gaan maken. Voor de liefhebber hebben we hier ook nog eens 5x zoete popcorn recepten op een rijtje gezet. Van pure chocolade en m&ms tot en met Oreo popcorn! En komen er binnenkort ook nog eens 5x zoute popcorn maken voorbij. Geniet er van!

recept zelf popcorn maken © bettyskitchen.nl
klassieke popcorn
regenboog popcorn

Zelf maken op het fornuis of liever een popcorn maker aanschaffen?


Print

Zelf popcorn maken in de pan (basis recept)

recept zelf popcorn maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Ga je een avondje naar de bioscoop dan is de kans groot dat je een bak popcorn de zaal mee in neemt. Maar ook voor een filmavondje thuis is popcorn een lekkere snack. Wist je dat je ook heel eenvoudig zelf popcorn kunt maken? Ik geef je bij deze het basis recept voor zelf popcorn maken in de pan en vervolgens als zoete of zoute popcorn kunt serveren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 min
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 6 minuten
  • Yield: 1 –2 personen 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • ½ kopje pofmais (ca 100 gram)
  • 2 el neutrale olie

Extra:

  • hoge pan met deksel (bijv. braadpan of wok)
  • geduld
  • smaakmakers (zout of suiker)

Instructions

  1. Verwarm de pan met olie op hoog vuur voor. Om te testen of de pan heet genoeg is, kun je een paar maïskorrels in de pan gooien. Als die meteen poffen is de pan heet genoeg.
  2. Voeg vervolgens slechts 1 laagje mais korrels toe aan de bodem van de pan. Afhankelijk van de grootte van de pan zal dit een ½ of 1 kopje pofmais zijn. Wil je meer maken? Bak dit dan in batches op.
  3. Plaats na de mais direct ook de deksel op de pan anders knalt de gloeiendhete popcorn uit de pan.
  4. Zodra het poffen begint verlaag je het vuur naar middelmatige temperatuur. Schud hierna de pan regelmatig heen en weer om aanbranden van de popcorn te voorkomen. Vervolgens wacht je een paar minuten tot alle mais gepoft is. Dit hoor je aan het geluid, of liever geen geluid van poffen meer 🙂
  5. Zet dan het vuur uit en laat de deksel er nog 2 minuten op zitten om echt de allerlaatste mais te poffen in de warme pan. 
  6. Schep de warme popcorn uit de pan in een serveerkom. Bestrooi met zout, suiker of andere favoriete toppings en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Popcorn vertienvoudigt in volume na het bakken (poffen). Voor een feestje van 10 personen – en dus 10 serveer bakjes – zul je dus 1 heel serveerbakje moeten vullen met pofmais en dit (in delen) opbakken voor het feestje.

Keywords: popcorn, mais, zout, zout, snack, tussendoortje

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept zelf popcorn maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met zelf popcorn maken in de pan.

Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Category: Tussendoortjes Recepten Tags: basis recept, mais, popcorn, zoet, zout

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tuna Melt – broodjes met tonijn en kaas
Volgend bericht: Mais salade met feta »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
  • 5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl 5x Kidsproof BBQ spiesjes
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept babi kecap restaurant blauw © bettyskitchen.nl

Babi Kecap – uit Restaurant BLAUW kookboek

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in