• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Appelcake met custard

Appelcake met custard

15 november 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Appels en kaneel zijn voor mij onlosmakend verbonden met het najaar. Momenteel vind je ze ook regelmatig in de aanbieding, dus hoe lekker is het dan ook om een heerlijke en makkelijke appelcake met custard op het menu te zetten? Geniet er van!

Zachte appelcake met custard maken

Vier de appeloogst in de herfst met een verrukkelijke appelcake met custard. Deze cake is zo lekker zacht met een vleugje vanille, kaneel en zoete geglaceerde appeltjes bovenop. Heerlijk voor bij een kopje herfstthee! Deze appelcake is echt op zijn allerlekkerst als hij net een uurtje uit de oven is en dus nog een beetje lauwwarm van binnen. Bewaar hem net als gewone cake gewoon afgedekt op het aanrecht en hij is gerust een paar dagen goed. Maar uitdelen aan familie of buren is ook altijd een leuk en lekker idee!

recept appelcake met custard © bettyskitchen.nl

Nog meer bakrecepten met appels

Van de heerlijke najaarsoogst aan appeltjes kun je dus deze appelcake met custard van maken maar ook dit verrukkelijke kwarkbrood met appels en rozijnen. Daarnaast zijn deze ontbijtmuffins met amandel en appels ook een enorme favoriet op de website! Voor de lunch is deze appeltaart-tosti met mascapone en appels ook een aanrader! Maar voor het ontbijt is dit pindakaastaartje met stukjes appel een grote favoriet! Ook lekker: maak eens deze appel galette met de Red Love appel.


Print

Recept: Appelcake met custard maken

recept appelcake met custard © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Vier de appeloogst in de herfst met een verrukkelijke appelcake met custard. Deze cake is zo lekker zacht met een vleugje vanille en zoete geglaceerde appeltjes bovenop. Heerlijk voor bij een kopje herfstthee!Deze appelcake is echt op zijn allerlekkerst als hij net een uurtje uit de oven is en dus nog een beetje lauwwarm van binnen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minuten
  • Cook Time: 1 uur
  • Total Time: 90 minuten
  • Yield: 10 personen 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Voor het cakebeslag:

  • 200 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 3 eieren, op kamertemperatuur,
  • 2 el volle melk, op kamertemperatuur
  • 200 gr bloem
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 15 gr custardpoeder

voor de appels:

  • 2 – 3 goudreinetten
  • 1 tl kaneel
  • 2 el abrikozenjam

Extra:

  • springvorm 24 cm
  • bakpapier
  • appelboor
  • bakpray of gesmolten boter
  • bakkwast

Instructions

Voor je begint: zorg er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn! Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hetelucht). Plaats een bakje water onderin de oven. Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart.
  2. Klop de roomboter, suiker en zout in 10 minuten volledig zacht en romig met een keukenmixer.
  3. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen. Voeg tot slot de melk toe en zet de mixer uit.
  4. Roer de bloem met de kaneel, bakpoeder en custardpoeder door elkaar. Spatel de bloem in 3 delen door het cakebeslag. Niet teveel roeren dus. Schep het cakebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met de spatel.
  5. Schil de appels, verwijder het klokhuis met de appelboor en snijd de appels in dunne plakken. Leg deze plakken overlappend in een cirkel langs de buitenrand van de vorm. Plaats in het midden een halve appel in plakjes.
  6. Gebruik nu de bakspay om de bovenkant kort in te spuiten. Je kunt ook boter smelten en hier de bovenkant van de appelcake voorzichtig mee inkwasten. Bestrooi vervolgens met kaneel.
  7. Plaats de appelcake in de voorverwarmde oven en bak de cake in 1 uur gaar. Laat daarna 5 minuten in de vorm staan alvorens de rand te verwijderen.
  8. Zodra de cake uit de oven komt roer je de abrikozenjam even los – voeg desnoods 1 el gekookt water toe om losser te maken – en kwast hiermee de bovenzijde van de appelcake in. Dit geeft een mooie glans en conserveert als het ware de appels ook meteen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: Je kunt er ook voor kiezen om vooraf een kleine portie custardvla te maken. Check hiervoor de verpakking van het custardpoeder. Deze lepel je na stap 4 over het cakebeslag in de vorm en druk daarna pas de plakken appels er bovenop. Svp afbakken volgens het recept.

Keywords: Cake, appels, kaneel, boter, suiker, bloem, eieren

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept appelcake met custard © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze verrukkelijke appelcake met custard.

Category: Bakrecepten, Cake recepten Tags: abrikozen, Appels, bakpoeder, bloem, cake, custard, eieren, Herfst, jam, kaneel, Nederlandse keuken, roomboter, suiker, vanille, zoet

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gevulde hartige pannenkoeken
Volgend bericht: Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in