• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Risotto met witte asperges

Risotto met witte asperges

8 juni 2017 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Jump to Recipe

Speciaal voor diegenen die geen genoegen kunnen krijgen van ‘het witte goud’ , heb ik in deze Italiaanse maand een overheerlijk recept voor risotto met witte asperges bedacht.

Zeg maar gerust een bordje comfort food met een heerlijke romige asperge smaak. Je kunt het gerecht lekker vegetarisch houden. Of bak er een lekker stukje zalm bij en serveer deze erbij. Heerlijk zomers!

Het is weer aspergetijd!

We mogen dit jaar spreken van een mooie witte asperge oogst, dus overal duiken natuurlijk heerlijke recepten met asperges op. En of je nu liefhebber bent van romige witte aspergesoep, simpelweg gestoomde witte asperges met een kruidendressing of juist de klassieke witte asperges met ham ei en Hollandaise saus. Ik durf te wedden dat je ook als een blok zult vallen voor deze risotto met witte asperges!

recept risotto met witte asperges bettys kitchen

Wist je dat asperges super gezond zijn en zelfs kunnen helpen bij het afvallen? Check hier een heel artikel over de gezondheidsvoordelen van asperges.

Risotto met witte asperges en zalm

Risotto is echt een van mijn favorieten uit de Italiaanse keuken. Zeg maar gerust dat dit een bordje comfort food is, met een heerlijke romige asperge smaak. Je kunt het gerecht lekker vegetarisch houden, als je wilt. Of bak er juist een lekker stukje zalm bij en serveer deze mee. Risotto met witte asperges en zalm is namelijk een gouden combinatie deze vroege zomermaanden! Check hier nog eens 15x overheerlijk asperge recepten op een rijtje.


Print

Recept: Risotto met witte asperges

recept risotto met witte asperges bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Maak eens een overheerlijke risotto met asperges. Zacht van smaak en past helemaal bij dit seizoen. Serveer er bijvoorbeeld gerookte zalm uit de oven bij voor een complete lunch of diner.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Hoofgerechten met groente
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram witte asperges,
  • 1.25 liter groentebouillon,
  • 1 grote ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 stengels bleekselderij,
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 300 gram risotto rijst (rijst met een ronde korrel),
  • 125 ml droge witte wijn (Chardonnay of Sauvignon Blanc),
  • 25 gram (room)boter,
  • 75 gram geraspte Parmezaanse of Pecorino kaas,
  • versgemalen peper,
  • een klein handje gehakte verse bieslook & peterselie.

Extra:

  • kleine kookpan,
  • grote kookpan,
  • dunschiller,
  • puree stamper.

Instructions

  1. Maak als eerste de  asperges schoon: snijd 2-3 cm van de onderkant af en schil de asperge in de lengte met een dunschiller (niet het kopje!) Snijd de asperges in stukken van 3 cm en breng aan de kook in de bouillon.  Zet na 15 minuten het vuur uit en laat staan.
  2. Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook. Schil de bleekselderij met een dunschiller,(om de draden te verwijderen,) en snijd daarna in piepkleine blokjes.
  3. Verhit de olie op middelhoog vuur en bak hierin de ui, knoflook en bleekselderij in een paar minuten zacht. Voeg de rijst (zonder te wassen!) toe en bak al roerende een paar minuten mee, totdat de rijst mooi glazig en wit wordt.
  4. Voeg de wijn toe en laat deze al roerende absorberen (de alcohol verdampt uiteraard). Draai nu het vuur iets lager, en voeg één soep-opscheplepel met enkel bouillon toe. Blijf goed roeren zodat de bouillon volledig opgenomen wordt door de rijst. Voeg dáárna pas de volgende lepel met bouillon toe. Het duurt ongeveer een 15-20 minuten om alle bouillon op deze manier te verwerken.
  5. Let op! Na 10 minuten bouillon toevoegen, stamp je de overgebleven bouillon en stuken asperges grof, met behulp van een pureestamper. Voeg tevens de gehakte kruiden toe aan de bouillon.  De laatste 5-10 minuten voeg je dus bouillon met stukken asperges en kruiden toe aan te risotto.
  6. Nadat ook de laatste schep bouillon is opgenomen, haal je de pan van het vuur. Voeg de boter en Parmezaanse kaas toe en laat daarna 2-3 minuten rusten met de deksel op de pan.
  7. Roer de risotto vervolgens even goed door en schep in diepe borden. Serveer de risotto met witte asperges direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept risotto met witte asperges en zalm bettys kitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten, Vis Recepten Tags: asperges, bieslook, bleekselderij, boter, knoflook, Parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, rijst, risotto, uien, vegetarisch, Vis, wijn, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Inspiratie voor de (eetbare) buitentuin
Volgend bericht: Pizza met tonijn en ui »

Lees Interacties

Reacties

  1. Stephan van der Plas

    29 juni 2020 om 3:40 pm

    Een mooi recept, het was heerlijk. Ik heb nog wel wat rasp van een (biologische) citroen toegevoegd voor iets meer balans in de smaak.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 juli 2020 om 11:15 am

      Dat is een hele lekkere toevoeging! bedankt voor de tip!

      Beantwoorden
    • Lies

      19 oktober 2022 om 7:26 pm

      Wat een lekker recept, deze blijft zeker!!

      Beantwoorden
      • Betina Oostveen

        24 oktober 2022 om 9:20 am

        Super leuk om te horen! Bedankt Lies!

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee