• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Rijstmuffins met groene groenten

Rijstmuffins met groene groenten

7 oktober 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Deze vegetarische rijstmuffins met groene groenten, olijven en kaas lijken wel kleine taartjes. En ze zijn erg gezond want je kunt er ongezien een berg groenten in verstoppen!

Rijstmuffins als diner serveren

Je kunt deze rijstmuffins serveren als diner, maak er dan een lekkere salade naast. En als je er (een aantal) over hebt, bewaar deze dan vooral om koud mee te nemen voor de lunch later in de week. Bewaar ze dan goed afgesloten, maximaal voor enkele dagen, in de koelkast.

rijstmuffins met groente groenten

Verstopte groenten muffins

Dit gerecht is ideaal voor kliekjes. Als je nog groenten hebt liggen: voeg deze dan vooral toe aan het gerecht! Ook als je andere groenten lekkerder vindt kun je deze natuurlijk vervangen.

Op Betty’s Kitchen houden we wel van vegetarische gerechten met verstopte groenten. Kende je bijvoorbeeld deze spaghetti met postelein pesto en kastanjechampignons al? Of deze bietenburger met appelstroop en geitenkaas? Beide aanraders!


Print

Recept: Rijstmuffins met groene groenten

rijstmuffins met groente groenten
Print Recipe

Deze vegetarische rijstmuffins met groene groenten, olijven en kaas lijken wel kleine taartjes. En ze zijn erg gezond want je kunt er ongezien een berg groenten in verstoppen!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 45 minuten
  • Total Time: 1 hour 45 minutes
  • Yield: 12 muffins – 3 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 100 gram zilvervliesrijst met linzen (combinatie)
  • 6 eieren
  • 75 gram verse doperwten
  • Een halve broccoli
  • 2 handen verse spinazie
  • Een flinke hand rucola
  • 2 el. geraspte Grana Padano
  • 50 gram feta kaas
  • 2 el. groene pesto
  • Boter/olie om in te vetten
  • Peper en zout
  • 10 zwarte olijven

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een muffinblik goed in met wat boter of olie, plaats er eventueel muffinvormpjes in.
  2. Breng een flinke pan met water aan de kook en kook daarin de rijst en linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg in de laatste 8 minuten van de kooktijd de verse doperwten en broccoli toe aan het kookwater. Giet de rijst en groenten af zodra het gaar is. 
  3. Tijdens de kooktijd van de rijst snij je de verse spinazie fijn, de feta in kleine blokjes en de olijven in plakjes. Kluts de eieren alvast los in een kommetje met een vork. 
  4. Roer de pesto, spinazie, feta en olijven door de rijst met groenten. Proef en voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Verdeel de rijst met groenten over de 12 muffin vormpjes. Vervolgens giet je de geklutste eieren eroverheen, verdeel dit ook over de 12 vormpjes. Schud het muffinblik een beetje zodat het ei goed rondom de rijst verdeeld wordt. Strooi de Grana Padano kaas eroverheen. 
  5. Plaats voor 20-25 minuten in het midden van de oven. Laat de rijstmuffins licht afkoelen na de oventijd en haal ze vervolgens uit het blik. Serveer met de rucola erbij. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

rijstmuffins met groente groenten

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: feta, groene groenten, hartige taart, Nanda Appelman, rijst, vegetarisch, verstopte groenten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Croissants met Oreo’s en chocolade (video)
Volgend bericht: Taco met zoete aardappel »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in