• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Spaghetti met postelein pesto en kastanjechampignons

Spaghetti met postelein pesto en kastanjechampignons

13 maart 2017 Door Nanda Appelman 1 Reactie

Voor de Meatless Monday van vandaag heb ik deze spaghetti met postelein pesto, prei en kastanjechampignons op het menu staan. Wat een heerlijke variatie is dit weer geworden op een traditionele pasta pesto met basilicum.

Postelein pesto maken

Je pakt met dit recept behoorlijk wat verstopte groenten mee! En zet in een handomdraai een eenvoudige en heerlijke vegetarische maaltijd op tafel. Jazeker, dit is weer een alternatief recept met postelein, onze vergeten groente! Onlangs maakte ik dit heerlijke recept van omelet met postelein en kastanjechampignons. Toen beloofde ik je al dat er nog een extra recept aankwam met de gezonde groente postelein. Spaghetti met postelein, gecombineerd met prei, pecan- en walnoten, Grana Padano en olijfolie werd een heerlijke pasta pesto maaltijd.

Spaghetti met postelein pesto

Nog meer recepten met pesto

Ik vind alternatieve recepten met pesto een feestje. Naast deze spaghetti met postelein pesto hebben we nog meer recepten met pesto voor je op de site staan. Je kunt er heerlijk bergen groenten in verstoppen en het is weer eens wat anders dan een klassieke basilicumpesto uit een potje. En probeer vooral ook eens deze pasta met paprika-courgettepesto of munt pesto met pistachenoten uit.


Print

Recept: Spaghetti met postelein pesto en kastanjechampignons

Spaghetti met posteleinpesto
Print Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag heb ik deze spaghetti met postelein pesto, prei en kastanjechampignons op het menu staan. Wat een heerlijke variatie is dit weer geworden op een traditionele pasta pesto met basilicum.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 porties 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 70 gram postelein (zonder wortels)
  • 1 prei
  • Bakje kastanjechampignons (250 gram)
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram Grana Padano-kaas
  • 35 gram walnoten en 35 gram pecannoten
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • 150 ml. olijfolie (extra vierge)
  • Olijfolie (traditionele) om te bakken
  • Peper en zout naar smaak
  • Evt.: 2 tomaten en 1 bol mozzarella om ernaast te serveren

Benodigdheden:

  • Keukenmachine of staafmixer voor het maken van de pesto

Instructions

  1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de prei in dunne halve ringen en de knoflook heel fijn. Verwarm in een hapjespan de olijfolie (traditionele) en bak de prei en knoflook op middelhoog vuur. Zodra de prei licht begint te kleuren haal je de pan van het vuur. 
  3. Verkruimel de walnoten en pecannoten en rooster deze tegelijkertijd in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat de noten niet aanbranden. 
  4. Laat de prei en noten even afkoelen. Rasp ondertussen alvast de Grana Padano-kaas. Hou een beetje van de kaas apart. Snij ook alvast de kastanjechampignons in plakjes. Knip of snij de wortels van de postelein. De stengels van de postelein kun je gewoon eten, net als het blad. 
  5. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. 
  6. Pak een kom en voeg daarin de postelein, prei met knoflook, walnoten en pecannoten, olijfolie (extra vierge), tijm en geraspte Grana Padano samen. Vermaal het mengsel met de keukenmachine of staafmixer tot een egale pesto. 
  7. Proef de pesto en voeg naar smaak zout en peper toe. 
  8. Zodra de spaghetti klaar is giet je hem af en roer je de pesto erdoorheen.
  9. Serveer de spaghetti met postelein,  de kastanjechampignons en het laatste restje Grana Padano eroverheen gestrooid. Serveer er, als je dat lekker vindt, een tomaten-mozzarella-salade naast. Sprenkel wat olijfolie, tijm en balsamico-azijn over de salade.

TIP: Je kunt de spaghetti met postelein pesto nog prima een extra dag in de koelkast bewaren. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook makkelijk meenemen naar je werk en opwarmen voor de lunch. 

 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijke!

Groetjes, Nanda

Spaghetti met postelein pesto

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: grana padano, hoofdgerechten, Italiaanse keuken, kastanjechampignons, mozzarella, Nanda Appelman, olijfolie, pesto, postelein, prei, Spaghetti, tijm, tomaten, vegetarisch, winterpostelein

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Popocateptl The Mexican in Utrecht
Volgend bericht: Het verschil tussen mixer, keukenmachine, staafmixer, blender etc. »

Lees Interacties

Reacties

  1. Yvonne

    15 februari 2020 om 7:43 pm

    Prima pesto!!….euh, posto!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in