• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Preistamppot met drie kazen en mosterdjus

Preistamppot met drie kazen en mosterdjus

12 november 2018 Door Nanda Appelman 3 Reacties

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze preistamppot met drie kazen en mosterdjus. Het begint immers weer wat kouder te worden buiten, de dagen worden korter en daarmee natuurlijk hoog tijd voor winterse kost op tafel. 

Fan van preistamppot met drie kazen

Ik ben niet enorm fan van klassieke stamppoten, maar met een bijzondere twist begin ik ze steeds meer te waarderen. Zo werd ik ook heel blij van dit nieuwe uitprobeersel en fan van preistamppot met drie kazen en mosterdjus. Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze Italiaanse stamppot met zoete aardappel en Lentestamppot met doperwten en spekjes (die ook prima in het najaar kan 😉 ). Betty bundelde nog meer lekkere  stamppot recepten in deze 8x stamppot recepten voor de winterse dagen.

Preistamppot met drie kazen en mosterdjus

Variatietips

In de preistamppot met drie kazen kun je nog steeds heerlijk variëren naar eigen wens en voorkeur. In plaats van roomkaas kun je bijvoorbeeld cottage cheese (huttekase) gebruiken. De Hollandse, oude kaasblokjes kun je vervangen door cheddarkaas of een pittig kruidnagelkaasje. En in plaats van Grana Padano kun je er ook Parmezaanse kaas in verwerken. Eventueel kun je er nog een blauw schimmelkaas aan toevoegen en er een ‘vier kazen variant’ van maken. Voor mij waren drie kazen voldoende voor deze preistamppot, maar wie weet is jouw smaak anders.

Print

Preistamppot met 3 kazen en mosterdjus

Preistamppot met drie kazen en mosterdjus
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 1 grote prei
  • 50 gram roomkaas
  • 75 gram Hollandse, oude kaas
  • 50 gram Grana Padano kaas
  • 6 takjes verse selderij
  • 3 el. kookroom (soja)
  • 50 gram roomboter
  • 2 tl. mosterd
  • 25 gram pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snij in grove stukken. Voeg ze toe aan het water, breng aan de kook en gaar ze in 15-18 minuten. 
  2. Ondertussen snij je de prei alvast in dunne halve ringen en de oude kaas in kleine blokjes van ongeveer 0.5 bij 0.5 cm. Rasp de Grana Padano kaas grof. Haal ook alvast de blaadjes van de selderij en snij of verknip heel fijn.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat de nootjes niet aanbranden. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak daarin de prei totdat deze lichtbruin begint de kleuren.
  4. In een klein steelpannetje verwarm je de boter en klop de mosterd er met een garde doorheen.
  5. Zodra de aardappels gaar zijn, giet je ze af en laat je ze nog even in de pan. Giet de kookroom eroverheen en schep de roomkaas in de pan. Stamp de aardappels met de gebakken prei en een aardappelstamper tot een grove stamppot. 
  6. Roer de oude kaasblokjes, selderij en geroosterde pijnboompitten erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Serveer de preistamppot met drie kazen, met de mosterdjus en de Grana Padano kaas eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Preistamppot met drie kazen en mosterdjus

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, grana padano, Kaas, mosterd, najaar, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, pijnboompitten, prei, roomkaas, stamppot, vegetarisch, Winter

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Golden Milk (Kurkuma Latte)
Volgend bericht: CoffeeLab in Den Bosch »

Lees Interacties

Reacties

  1. Serpentina

    23 oktober 2020 om 5:41 am

    Er staat nergens vermeld op welk moment er iets met de gebakken prei moet gebeuren.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      24 oktober 2020 om 1:34 pm

      Dank je wel voor het doorgeven en het recept is inmiddels aangevuld!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Originele vegetarische stamppot recepten met een twist | Missie Reisgeluk schreef:
    5 januari 2021 om 5:51 pm

    […] Het volledige recept vind je op Betty’s Kitchen:Preistamppot met drie kazen en mosterdjus […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in