• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Lente stamppot met spekjes (video)

Lente stamppot met spekjes (video)

22 maart 2019 Door Nanda Appelman Reageer

De lente is deze week officieel begonnen, dus we gaan lekker een lente stamppot met magere spekreepjes, doperwten en tuinbonen op tafel zetten! Een heerlijke doordeweekse en makkelijke maaltijd!

Vier het voorjaar met een lente stamppot

Een lente stamppot, say what? Jazeker! In plaats van een machtige winterse stamppot, past deze lichte en frisse variant met doperwten juist perfect in het voorjaar. In dit gerecht kun je trouwens prima nog allerlei andere groenten toevoegen, net wat je nog hebt liggen. Denk bijvoorbeeld aan een bosuitje, rucola of bleekselderij. Of gebruik zoete aardappels in plaats van de standaard kruimige. Dat gaat allemaal prima samen bij dit lente stamppot!

recept lente stamppot met spekreepjes en doperwten

Nu kan ik niet zeggen dat ik moeite heb met afscheid nemen van de winter en daarom graag nog een stamppotje wil maken. Ik ben namelijk gek op het voorjaar en al helemaal op de zomer. Maar dat neemt niet weg dat ik een lente stamppot zoals deze graag op het menu heb staan. Het is lekker snel en makkelijk om te maken en de frisse smaken in combinatie met de spekjes bevallen mij prima.

Kookvideo Lente Stamppot

Nog meer variatierecepten voor stamppot

Dat er veel meer variaties zijn op stamppot dan boerenkool en andijvie wist je misschien al wel. Betty maakte eerder ook deze broccoli stamppot en snijbonenstamppot. Aan inspiratie geen gebrek, want kende je deze Italiaanse stamppot met zoete aardappel ook al? Nog zo’n heerlijke variatie van de klassieke stamppot en uitermate geschikt als lente stamppot!


Print

Recept: Lente stamppot met spekjes

recept lente stamppot met spekreepjes en doperwten
Print Recipe

Vier het voorjaar met deze lente stamppot met doperwten en spekjes. Hij is een stuk lichter en we brengen hem op smaak met roomkaas ipv roomboter!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram kruimige aardappels,
  • 150 gram biologische spekreepjes,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 300 gram mix van doperwten en tuinbonen,
  • 100 ml. halfvolle melk,
  • 2 el. zuivelspread (naturel),
  • 100 gram groene bladgroente, bijv. spinazie of sla,
  • 2 eetlepels verse kruiden, bijv. peterselie of bieslook,
  • Peper en zout naar smaak.

Benodigdheden:

  • Aardappelstamper

Instructions

  1. Breng een grote pan met water aan de kook voor de aardappels. Voeg een snuf zout toe. Schil de aardappels, snij ze in blokjes en kook ze ongeveer 10-15 minuten totdat ze gaar zijn.  
  2. Verwarm ondertussen een koekenpan en bak hierin de spekreepjes uit op middelhoog vuur. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Pel en pers de knoflook uit en bak deze in de laatste minuut mee. Zet apart.
  3. Dubbelcheck de bereidingstijd van je tuinbonen en erwten. Ingeblikt, vers of diepvries kan nogal verschillen qua kooktijd namelijk. Voeg de bonen toe aan de pan met aardappels, zodat ze tegelijk klaar zijn. Draai daarna het vuur uit en schep de doperwten en tuinbonen af met behulp van een spaan en zet apart. 
  4. Giet daarna de aardappels af en stop terug in de pan. Voeg de melk en zuivelspread toe en stamp de aardappels grof. Voeg de bladgroente toe en stamp even kort mee. Door de hitte zal het bladgroen slinken.
  5. Vervolgens voeg je de gekookte doperwten, tuinbonen, magere spekreepjes inclusief bakvocht en kruiden toe aan de aardappels. Roer alles goed door elkaar en breng eventueel nog op smaak met een snufje zout en peper. Serveer de lente stamppot direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Nanda 

 

Keywords: stamppot, aardappel, spinazie, sla, tuinbonen, erwtjes,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept lente stamppot met spekreepjes en doperwten

Category: Vlees Recepten Tags: aardappels, Glutenvrij, Hollandse keuken, hoofdgerecht, kruiden, Lente, magere spekreepjes, Nanda Appelman, stamppot, voorjaar, zuivelspread

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Carrotcake Havermoutpap
Volgend bericht: 15x Keto Ontbijt Recepten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in