• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Halloween Brookies

Halloween Brookies

21 oktober 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Speciaal voor diegenen die niet kunnen kiezen tussen koekjes of brownies ontstond er ooit een recept om die twee te combineren tot ‘Brookies’. Ja dat lees je goed, het perfecte huwelijk heeft plaatsgevonden. Omdat het binnenkort natuurlijk Halloween is deelt Anne van Annabella’s Foodblog het recept voor deze prachtige Halloween Brookies met ons.

Door Anne – Het is al weer bijna Halloween! Zelf ben ik echt dol op Halloween; griezelfilms kijken, lekker veel kaarsjes aan, pompoenen everywhere en natuurlijk super veel spooky Halloween hapjes en baksels – vooral de baksels natuurlijk 😉 Het recept van deze Halloween cookiedough brownie bars met cheesecake swirl bevat echt alles wat lekker is. In de bodem laag beginnen we met een oranje cookiedough laag met witte chocolade. Het cookiedough gaat natuurlijk wel in de oven, maar daardoor krijgt het een heerlijke chewy textuur die perfect gepaard gaat met de brownie. Dat is dan ook de 2e laag; de brownie laag. Deze laag is lekker smeuïg en bevat pure chocolade voor een intense smaak explosie. Vervolgens toppen wij deze laag af met een oranje cheesecake swirl, want de bovenkant moet er natuurlijk ook leuk uitzien. Deze kleurrijke Halloween Brookies zullen zeker de show stelen tijdens Halloween!

Ga voor meer informatie en nog meer (Halloween) recepten naar:  www.annabellas.nl


recept halloween brookies

Nog meer lekkere Halloween recepten

Hoewel brownies al ‘cookie bars’ zijn (en nee dus geen cake!), is het natuurlijk geweldig om dit te combineren met extra koekdeeg. Deze Halloween Brownies zijn een echte traktatie voor deze feestdag – en Betty’s verjaardag – en je vindt dan ook nog meer lekkere Halloween recepten op deze website. Deze Halloween Millionaires Shortbread zijn ook heel leuk om te maken, evenals deze Hazelnoot Spinnen Koekjes. Met een vleermuis uitsteekvormpje zet je ook binnen no time deze krokante vleermuizenkoekjes op tafel. En laten we ook deze griezelige monster vinger koeken niet vergeten! Muhhahahah! Happy Halloween!


Print

Recept: Halloween Brookies

recept halloween brookies
Print Recipe

Speciaal voor diegenen die niet kunnen kiezen tussen koekjes of brownies ontstond er ooit een recept om die twee te combineren tot ‘Brookies’. deze Halloween cookiedough brownie bars met cheesecake swirl bevat echt alles wat lekker is. De bodem is een oranje cookiedough laag met witte chocolade, met daarbovenop een smeuige brownie toe!

  • Author: Anne Starmans (Annabellas.nl)
  • Prep Time: 25 min. + afkoelen
  • Cook Time: 35 min.
  • Total Time: 9 uur
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Halloween

Ingredients

Scale

Voor de cookiedough laag:

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram lucht bruine basterdsuiker
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 365 gram patentbloem
  • oranje gel voedingskleurstof
  • 100 gram witte chocolade druppels
  • 1 theelepel vanille extract

Voor de brownie laag:

  • 87 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram pure chocolade
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1.5 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout
  • 42 gram cacao poeder
  • 62 gram patentbloem

Voor de cheesecake swirl:

  • 150 gram roomkaas
  • 45 gram kristalsuiker
  • 1 eigeel
  • oranje gel voedingskleurstof
  • 1 theelepel bloem of maizena

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier of vet deze in met boter.
  2. Maak als eerste de cookie dough laag: Klop de roomboter romig samen met de basterd en kristalsuiker met een elektrische mixer. Voor 1 voor een de eieren toe en mix dit goed. Voeg vervolgens het bloem, bakpoeder en het vanille extract toe. Het beslag vorm nu een stevig koek beslag.
  3. Voeg ongeveer 1 theelepel van de oranje kleurstof toe en kneed dit door het beslag heen. Blijf kleurstof toevoegen tot dat je een fel oranje beslag hebt. Voeg als laatste de witte chocolade druppels toe en kneed dit ook door het deeg heen. Stort het beslag in de bakvorm en druk dit plat tegen de bodem aan.
  4. Maak daarna de brownie laag: Doe de roomboter en 50 gram van de pure chocolade samen in een steelpan. Verwarm dit op laag voor tot dat alles gesmolten is. Voeg vervolgens hier de kristalsuiker aan toe en mix tot dit één geheel is.
  5. Doe het boter mengsel in een ruime kom en voeg één ei toe. klop dit met een garde of mixer. Zodra het ei is opgenomen kan je het andere halve ei toevoegen. Blijf kloppen tot dat je een licht bruin mengsel hebt, dit kan enkele minuten duren.
  6. Voeg nu het bloem en de cacao poeder toe met behulp van een zeef. Spatel dit samen met het zout en het vanille extract door het beslag heen. Hak de overige pure chocolade in stukjes en voeg dit ook aan het beslag toe. Stort het brownie beslag over de cookiedough laag heen en strijk dit glad met een spatel.
  7. Tot slot maak je de cheesecake swirl: meng alle ingrediënten hiervoor door elkaar heen. Blijf kleurstof toevoegen tot dat je een fel oranje beslag hebt. Druppel dit beslag over de brownielaag heen en maak een swirl met behulp van een mes of tandenstoker.
  8. Zet de bakvorm in het midden van de voorverwamde oven voor 30 – 35 minuten. Laat de Halloween Brookies geheel buiten de oven afkoelen voordat je ze gaat aansnijden. Het lieft laat je 6 uur afkoelen op het aanrecht en vervolgens nog 2 uur in de koelkast. Snijd de brookies in 12 rechthoekjes.

Eet smakelijk!

Notes

Oranje kleurstof: De oranje kleurstof speelt natuurlijk een belangrijke rol in dit recept voor Halloween Brookies. Je gebruikt het in de cookiedough laag en in de cheesecake swirl. Zorg er voor dat je dus een goede kleurstof gebruikt. Ik gebruik zelf die van Funcakes maar het kan elk ander merk ook zijn zolang je er maar voor zorgt dat het een kleurstof op gel of water basis is. Een poedervorm raad ik af, dit kan namelijk de textuur van de lagen veranderen en geven meestal ook niet genoeg kleur af.

Bakvorm: Ik gebruik voor dit recept een bakvorm van 20 bij 20 centimeter. Deze is precies goed voor dikke bars zoals op de fotol Als je een kleinere vorm gebruikt houdt er dan rekening mee dat misschien niet alle ingrediënten in de vorm passen en de baktijd kan afwijken. Dit laatste geldt ook voor een grotere vorm.

Keywords: Halloween, brownies, cheesecake, cookies, suiker, bloem, boter, chocolade

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept halloween brookies

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het recept voor deze kleurrijke Halloween Brookies!

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten Tags: Amerikaanse keuken, boter, Brookies, brownies, cheesecake, chocolade, foodbloggers, Gastblog, Halloween, kleurstof, koekjes, roomkaas, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Indiase kipspiesjes van de barbecue
Volgend bericht: Halloween havermoutpap met bananen spookjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept zelf roti plaat maken © bettyskitchen.nl Zelf Roti Plaat maken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in