• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Pinda kip uit de slowcooker

Pinda kip uit de slowcooker

4 maart 2020 Door Betina Oostveen 13 Reacties

Jump to Recipe

Het werd weer eens hoog tijd voor een slowcooker gerecht op de site! Zeker nu tijdens mijn zwangerschapsverlof en kraamperiode draait dit apparaat overuren op het aanrecht. Onze nieuwste verslaving: pinda kip uit de slowcooker met rijst en boontjes!

Langzaam gesudderde pinda kip

Ben jij ook fan van een lekker stukje kip met pindakaas? Maak dan eens dit recept voor pinda kip uit de slowcooker. Met een kleine voorbereiding laat je de kippendijen uren smoren in de slowcooker. Deze pindakip serveer je natuurlijk met sperzieboontjes, rijst en een gekookt eitje. En… de slowcooker maakt het koken in een drukke periode alleen maar makkelijker. S’ochtends snijd ik mijn ingredienten voor en plaats ze in de cooker. Alleen nog even een timer zetten en aan het einde van de middag is een heerlijk langzaam gesudderd gerecht zoals deze pinda kip klaar. Ideaal in deze drukke kraamtijd. Ook lekker: maak een snelle atjar met komkommer en serveer deze bij de pindakip!

recept pinda kip uit de slowcooker © bettyskitchen

Nog meer Slowcooker recepten

Ben jij ook fan van recepten uit de crockpot? Uiteraard hebben we nog meer lekkere slowcooker recepten in petto voor je! Probeer bijvoorbeeld ook eens deze langzaam gegaarde Mexicaanse Chili con Carne. Maar deze Mediterrane kip in tomatensaus is ook een geliefde maaltijd bij ons thuis. Tijdens de wintermaanden staat natuurlijk de Hollandse erwtensoep regelmatig zachtjes te koken. Wist je dat een slowcooker ook uitermate geschikt is voor het maken van desserts, zoals deze kwarktaart met chocolade?


Heb je deze al in huis?

Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.


Print

Recept: Pinda kip uit de slowcooker

recept pinda kip uit de slowcooker © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Ben jij ook fan van een lekker stukje kip met pindakaas? Maak dan eens dit recept voor pinda kip uit de slowcooker. Met een kleine voorbereiding laat je de kippendijen uren smoren in de slowcooker. Deze pindakip serveer je natuurlijk met sperzieboontjes, rijst en een gekookt eitje.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 5 uur
  • Total Time: 5 uren en 10 minuten
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Indonesische keuken

Ingredients

Scale
  • 8 kippendijen
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels (sesam) olie
  • 2 uien, gesnipperd.
  • 2 eetlepels fijngesneden knoflook (4–6 teentjes),
  • 300 gram pindakaas
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels rijst azijn
  • 2 eetlepels tamari (GV sojasaus)
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel sambal (brandal)
  • sap van 1 limoen,
  • Seroendeng
  • 1–2 bosuitjes in plakjes.

Instructions

  1. Snijd de kippendijen in vieren, plaats in een kom. Roer in een kommetje de maizena los met eenzelfde hoeveelheid koud water. Roer goed door om klontjes te verwijderen en voeg dan samen met de sesamolie toe aan de kippendijen. Schep goed om en verdeel dit over de bodem van de slowcooker. Verdeel vervolgens de uien en knoflook hier overheen.
  2. Meng in een separate kom de pindakaas, ketjap, rijstazijn, sojasaus (of tamari), kokosmelk en kippenbouillon en sambal door elkaar. Roer goed los, gebruik desnoods een garde en schenk de saus over de kip in de slowcooker. Doe de deksel op de slowcooker,  zet de cooker in de lage stand en zet de timer op 5 uren.
  3. Na de bereidingstijd voeg je het sap van de limoen toe en roer zachtjes door met een houten pollepep. Serveer de pinda kip met seroendeng en de bosuitjes er overheen gestrooid.

Eet smakelijk ! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pinda kip uit de slowcooker © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pinda kip uit de slowcooker wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Gevogelte Recepten Tags: Aziatische keuken, bosuien, bouillon, Crockpot, Glutenvrij, Indonesische keuken, ketjap, Kip, kippendij, knoflook, kokosmelk, limoen, maizena, pindakaas, pindasaus, rijstazijn, sambal, seroendeng, sesamzaad, Slowcooker, sojasaus, sperziebonen, tamari, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Sbrisolona (amandel kruimel koek)
Volgend bericht: Quesadilla met pompoen »

Lees Interacties

Reacties

  1. AnneMarie Veld

    27 september 2020 om 1:08 pm

    Hej Betty.
    Ik heb geprobeerd om rijstazijn te vinden, maar kom dat hier (Zweden, platteland) niet tegen. Waardoor kan ik dit het beste vervangen??
    Bedankt alvast

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 oktober 2020 om 10:03 pm

      Hi Annemarie,
      wellicht kun je dan aan appelazijn komen en die gebruiken?
      Groetjes en eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  2. Joepie

    25 oktober 2020 om 9:16 pm

    Hallo Betina,

    Wij willen deze ook graag gaan proberen in een Crockpot slowcooker. Het resultaat ziet er heerlijk uit.
    Had nog even bij andere recepten gekeken op andere sites en het viel mij op dat jij er nog kippen bouillon bij doet, terwijl andere recepten dit niet gebruiken en zelfs ook nog minder kokosmelk gebruiken.
    Wordt de saté dan niet te vochtig? Juist jouw foto laat een stevige saus zien.
    Of komt dat juist doordat je 5 uur moet slowcooken. De andere recepten staat 3,5 uur voor. Het kan uiteraard ook door de hoeveelheid pindakaas komen dat er extra vocht nodig is :).

    Daarnaast wil ik het recept X 1,5 maken om ‘hopelijk’ voor 6 personen genoeg te hebben. Klakkeloos het vocht gedeelte ook met 1,5 te vermenigvuldigen lijkt mij wel erg veel.
    Hopelijk kun je nog een tip geven.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 oktober 2020 om 12:26 pm

      Hi Joepie,
      ik gebruik inderdaad wat meer vocht omdat het langer gaart. Je krijgt anders een vrij droge pinda kip!
      Als je het recept voor 6 personen gaat maken, voeg dan enkel iets meer kokosmelk of bouillon toe. bijv. 50 ml.
      In principe zouden alle kipstukken in vocht net ondergedompeld moeten zijn voor je de pan aan zet.
      Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  3. Shirly

    26 januari 2021 om 6:46 pm

    Wat een heerlijk recept zelfs onze meiden 10 en 14 jaar hebben heerlijk zitten smullen.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 januari 2021 om 12:33 pm

      Fantastisch! Geniet er heerlijk van!

      Beantwoorden
  4. Mieke De Lepper

    6 april 2021 om 3:59 pm

    kan ik dit recept ook in de combistoomoven maken? Zo ja op welke temperatuur en hoe lang zou dit dan moeten?

    Bedankt Mieke

    Beantwoorden
  5. Martine

    1 september 2021 om 12:02 pm

    Kan dit ook zonder maizena of bloem? Voor las je wat minder koolhydraten eet?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 september 2021 om 1:50 pm

      De bloem of maizena zorgt er alleen voor dat de pindasaus indikt, maar mag je ook achterwege laten bij keto of KHA.

      Beantwoorden
  6. Marloes

    18 augustus 2022 om 8:09 pm

    Bij het uithalen van de ‘kippendijen’ bleek ik kippendijenstukjes uit de vriezer te halen 😅
    Hopelijk werkt dat ook. Ik heb het recept al eens gemaakt maar dan wel met stukken kippendij. Het was heerlijk. Hopelijk lukt dit ook! 🤞🏻

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 augustus 2022 om 10:41 am

      Hi Marloes, dat gaat zeker ook werken. Ik vind alleen persoonlijk het vlees van kippendij malser, maar smakelijk wordt het sowiezo!

      Beantwoorden
  7. Maria Eppink

    25 januari 2024 om 8:04 pm

    Wij zijn totally in love! 😉
    Past goed in ons keto-dieet (bloem vervangen door arrowroot) door het alleen met kokos-sperziebonen te eten (zonder rijst). Dankjewel voor dit verrukkelijke recept!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      28 januari 2024 om 9:26 am

      Dit is super leuk om te horen! Dank je wel Maria voor de feedback en geniet er heerlijk van!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee