Ik heb weer een heerlijk slowcooker recept voor jullie: Dit keer toverde ik een kwarktaart met chocolade uit de Crock-Pot! Want ja ook zoete baksels kun je gewoonweg in je slowcooker bereiden, want de ‘stoom’ tijdens de bereiding is ideaal voor (cheese)cakes
Taart uit de slowcooker
Wie had gedacht dat de slowcooker alleen voor het garen van vlees, kip of groente is, had het mooi mis. Doordat je een slowcooker langere tijd op lage temperaturen kunt verwarmen is hij ook ideaal om een lobbige kwarktaart met chocolade mee te stollen. Het enige item dat je voor deze kwarktaart met chocolade uit de slowcooker extra dient aan te schaffen is een kleine(re) springvorm en je ‘stoomt’ zo de meeste fantastische cheesecakes en taarten klaar in je Crock-Pot. Lees hier mijn eerdere review over dit geliefde apparaat van Crock-Pot.
Nog meer heerlijke cheesecake recepten.
Doordat ik wat keukenpapier tussen de crockpot en de deksel stop, blijft al het vocht uit de taart letterlijk in de crockpot hangen. En stoom je dus zo uren lang deze taart klaar. Serieus, deze kwarktaart met chocolade heeft nog het meeste weg van een cheesecake en hij is zo fluweel zacht. Je mes snijd ook door de taart als boter. Kortom, dit is gewoon een nieuwe ervaring die je eens moet uitproberen. Wil je eens een klassieke cheesecake maken dan moet je even naar dit klassieke recept toe. Ook lekker: Maak eens deze Basque Burnt Cheesecake op de barbecue klaar! Dat is ook zo’n onvergetelijk recept!
Heb je deze al in huis?
Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.
Recept: Kwarktaart met chocolade (uit de Slowcooker)
Deze zachte kwarktaart met chocolade bereid je heel eenvoudig in de slowcooker. Cheesecakes en traditionele cakes komen goed tot hun recht in de crockpot omdat de stoomfunctie van het apparaat je beslag zijdezacht maakt.
- Prep Time: 20 min.
- Cook Time: 3-4 uur
- Total Time: 4 uur en 20 minuten
- Yield: 8 personen 1x
- Cuisine: Slowcooker
Ingredients
Ingredienten bodem:
- 75 gram Digestive biscuitjes
- 60 gram boter
- 50 gram chocolade druppels, puur
- 30 gram walnoten
Ingredienten kwarktaart vulling:
- 350 gram volle kwark
- 125 gram suiker
- 3 eetlepels bloem
- 2 grote eieren (L)
- 1 theelepel vanille extract
- 80 gram creme fraiche
- 150 gram chocoladedruppels, puur
Extra:
- foodprocessor,
- keukenmachine (of handmixer + kom)
- Slow cooker met minstens 4 liter inhoud.
- springvorm met hoge rand, diameter 18 cm,
- bakpapier,
- 3 velletjes keukenpapier, dubbelgevouwen.
Instructions
- Maal de digestive biscuits fijn in de foodprocessor. Voeg de walnoten en 50 gram chocoladedruppels toe en maal deze ook kort fijn (niet te lang). Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje. Stop het koekkruimel mengsel bij de boter en roer goed door. Stort dit uit op de bodem van de springvorm en druk de koekbodem goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Klop in een kom de kwark langzaam glad met de suiker. Klop de bloem, eieren en vanille er zachtjes doorheen. Roer tot slot hier de creme friache doorheen en schenk de kwarktaart vulling in de springvorm.
- Smelt vervolgdens de chocolade druppels. Dit kun je gewoon in de magnetron doen, maar check elke 10 seconden om aanbranden te voorkomen. Roer de chocolade goed door om alles egaal te laten smelten. Giet vervolgens de gesmolten chocolade in een brede cirkel over de taart. Maak er vervolgens met een mes een marmerpatroon in.
- Zet de springvorm op de bodem van de slowcooker. Leg het keukenpapier op de bovenrand van de cooker en dek af met de deksel. Zo maak je de cooker een stukje meer ‘luchtdicht’ zonder helemaal af te sluiten.
- Zet de cooker op stand hoog en zet de timer op 2,5 uur.
- Schakel na afloop de slowcooker helemaal uit, maar laat de deksel nog 1 uur op de slowcooker zitten (niet tussentijds openmaken!) Zo kan de kwarktaart met chocolade nog verder stomen. Haal vervolgens de kwarktaart met chocolade uit de slowcooker en laat hem op het aanrecht helemaal afkoelen. Bewaar de taart daarna in de koelkast.
- Haal de kwarktaart ongeveer 10 minuten voor het serveren uit de koelkast en snijd in puntjes.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
(Dit recept is afgeleid uit: 500 slowcooker recepten)
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.