• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Kip in tomatensaus (uit de slowcooker)

Kip in tomatensaus (uit de slowcooker)

30 januari 2018 Door Betina Oostveen 20 Reacties

Gisteren was het weer zo’n heerlijke druilerige en natte winterse dag en dan krijg ik alleen maar meer trek in lekker zomerse en Mediterrane gerechten. Deze kip in tomatensaus doet mij terugdenken aan zomerse dagen in Spanje. De kip stoof je namelijk letterlijk in tomaten en knoflook, waardoor je een fluweelzacht mals kipgerecht krijgt. Mocht je je Crockpot na de koude wintermaanden alweer opgeborgen hebben, dan heb je nu een excuus om deze weer tevoorschijn te halen hoor. Want deze Spaanse Kip in tomatensaus sudder je gewoonweg in de slowcooker.

 Waarom Slowcooken?

Niet alleen de langzame garing doet alle smaken in dit gerecht ten goede. Maar ook omdat we tijdens terrasjeweer het liefst zo min mogelijk in de keuken staan. Deze kip in tomatensaus zet je s’ochtends gewoon in de slowcooker en je hebt er de rest van de dag geen omkijken meer naar. En zo heb je savonds alle handen en tijd vrij hebt voor je gasten. Of gewoon voor jezelf.

Kip in tomatensaus (uit de slowcooker)

Kip in tomatensaus met courgette

Ik serveer deze kip in tomatensaus het liefst met een portie gekookte (zilvervlies)rijst. De rijst absorbeert de saus ook meteen en zorgt voor een mooie samenhang van het gerecht. Maar je kunt uiteraard ook enkel (stok)brood erbij serveren, zodat je lekker kunt deppen in de saus. Hoe dan ook, het vakantiegevoel komt zo vanzelf wel weer een stukje meer dichterbij. Check hier nog meer lekkere Slowcooker recepten!


Print

Recept: Kip in tomatensaus (uit de slowcooker)

kip in tomatensaus uit de slowcooker
Print Recipe

★★★★★

4.3 from 3 reviews

In de Crockpot maak je heerlijke winterse stoofschotels. Maar ook dit recept voor Spaanse kip in tomatensaus bereid je eenvoudig in een slowcooker. Een heerlijk en makkelijk slowcooker recept met kip!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 6 hours
  • Total Time: 6 hours 10 minutes
  • Yield: 2–4 Personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Spaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram kip(pendij)filet
  • 4 trostomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 courgette
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel zout
  • flinke snuf peper
  • 40 ml water
  • 10 groene olijven, ontpit en in plakjes
  • 1–2 eetlepels tomatenpuree

Extra:

  • slowcooker met minstens 2,3 L inhoud.

Instructions

  1. Snijd de kip(pendij)filet in stukken van 2 x 2 cm en zet apart. Was de tomaten, verwijder het groen en snijd de tomaten in plakjes. Pel de knoflook en snijd deze in dunne schijfjes. Pel de ui, verwijder de uiteinden en snijd in partjes. Was de courgette en snijd overlangs door. Snijd vervolgens in plakken (halve maan vorm).
  2. Nu gaan we de slowcooker vullen: Verdeel de plakjes tomaat over de bodem van de slowcooker pan. Leg hier vervolgens de kip(pendij)filets overheen. Vervolgens verdeel je hier de knowlook en uien ook overheen. Kip in tomatensaus (uit de slowcooker)Strooi de gedroogde oregano, tijm, zout en peper hierover en dek af met een laag courgette.
  3. Giet hier vervolgens exact 40 ml water bij en doe de deksel op de slowcooker. Zet de cooker in de lage stand en zet de timer op 6 uur.
  4. Alvorens het serveren roer je nog de tomatenpuree en de olijven door het kip in tomatensaus mengsel. Deze hoeven allen even kort mee verwarmd te worden en de puree ‘bindt’ als het ware ook de saus. Je serveert dit Spaanse stoofpotje natuurlijk warm.

Eet smakelijk !

Groetjes, Betty

Notes

TIP:  Vind je de kip in tomatensaus te ‘waterig’  (dit kan aan de gebruikte tomaten liggen), dan kun je de inhoud van je slowcooker aan het einde ook even in een hapjespan overgieten. Breng aan de kook op hoog vuur, voeg de tomatenpuree toe + olijfjes en kook de tomatensaus naar gewenste dikte. Wel goed blijven roeren om aanbranden te voorkomen.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Kip in tomatensaus (uit de slowcooker)

Category: Gevogelte Recepten Tags: courgette, Glutenvrij, Kip, kippendij, knoflook, olijven, oregano, Slowcooker, Spaanse keuken, tijm, tomaten, tomatenpuree, uien, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Mexicaanse Rode bonensoep
Volgend bericht: Weekvlog #4 »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in