• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Slowcooker recepten / Pinda kip uit de slowcooker

Pinda kip uit de slowcooker

4 maart 2020 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Het werd weer eens hoog tijd voor een slowcooker gerecht op de site! Zeker nu tijdens mijn zwangerschapsverlof en kraamperiode draait dit apparaat overuren op het aanrecht. Onze nieuwste verslaving: pinda kip uit de slowcooker met rijst en boontjes!

Langzaam gesudderde pinda kip

Ben jij ook fan van een lekker stukje kip met pindakaas? Maak dan eens dit recept voor pinda kip uit de slowcooker. Met een kleine voorbereiding laat je de kippendijen uren smoren in de slowcooker. Deze pindakip serveer je natuurlijk met sperzieboontjes, rijst en een gekookt eitje. En… de slowcooker maakt het koken in een drukke periode alleen maar makkelijker. S’ochtends snijd ik mijn ingredienten voor en plaats ze in de cooker. Alleen nog even een timer zetten en aan het einde van de middag is een heerlijk langzaam gesudderd gerecht zoals deze pinda kip klaar. Ideaal in deze drukke kraamtijd. Ook lekker: maak een snelle atjar met komkommer en serveer deze bij de pindakip!

recept pinda kip uit de slowcooker © bettyskitchen

Nog meer Slowcooker recepten

Ben jij ook fan van recepten uit de crockpot? Uiteraard hebben we nog meer lekkere slowcooker recepten in petto voor je! Probeer bijvoorbeeld ook eens deze langzaam gegaarde Mexicaanse Chili con Carne. Maar deze Mediterrane kip in tomatensaus is ook een geliefde maaltijd bij ons thuis. Tijdens de wintermaanden staat natuurlijk de Hollandse erwtensoep regelmatig zachtjes te koken. Wist je dat een slowcooker ook uitermate geschikt is voor het maken van desserts, zoals deze kwarktaart met chocolade?


Print

Recept: Pinda kip uit de slowcooker

recept pinda kip uit de slowcooker © bettyskitchen

★★★★★

5 from 1 reviews

Ben jij ook fan van een lekker stukje kip met pindakaas? Maak dan eens dit recept voor pinda kip uit de slowcooker. Met een kleine voorbereiding laat je de kippendijen uren smoren in de slowcooker. Deze pindakip serveer je natuurlijk met sperzieboontjes, rijst en een gekookt eitje.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4–6 personen 1x

Ingredients

Scale
  • 8 kippendijen
  • 2 eetlepels maizena,
  • 1 eetlepel water,
  • 2 eetlepels (sesam) olie,
  • 2 uien, gesnipperd.
  • 2 eetlepels fijngesneden knoflook (4–6 teentjes),
  • 300 gram pindakaas,
  • 6 eetlepels ketjap manis,
  • 4 eetlepels rijst azijn,
  • 2 eetlepels tamari (GV sojasaus),
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml kippenbouillon,
  • 1 eetlepel sambal (brandal),
  • sap van 1 limoen,
  • Seroendeng
  • 1–2 bosuitjes in plakjes.

Instructions

  1. Snijd de kippendijen in vieren, plaats in een kom. Roer in een kommetje de maizena los met het water en meng samen met de sesamolie door de kippendijen. Verdeel dit over de bodem van de slowcooker. Verdeel vervolgens de uien en knoflook hieroverheen.
  2. Meng in een separate kom de pindakaas, ketjap, rijstazijn, sojasaus (of tamari), kokosmelk en kippenbouillon en sambal door elkaar. Roer goed los, gebruik desnoods een garde en schenk de saus over de kip in de slowcooker. Doe de deksel op de slowcooker,  zet de cooker in de lage stand en zet de timer op 5 uren.
  3. Na de bereidingstijd voeg je het sap van de limoen toe en roer zachtjes door met een houten pollepep. Serveer de pinda kip met seroendeng en de bosuitjes er overheen gestrooid.

Eet smakelijk ! Groetjes, Betty

Keywords: slowcooker, kip, pindasaus, pindakaas, crockpot,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept pinda kip uit de slowcooker © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pinda kip uit de slowcooker wilt gaan maken!

Category: Gevogelte Recepten, Slowcooker recepten Tags: Aziatische keuken, bosui, bouillon, Crockpot, Glutenvrij, Indonesische keuken, ketjap, Kip, kippendij, knoflook, kokosmelk, limoen, maizena, pindakaas, pindasaus, rijst azijn, sambal, seroendeng, sesamzaad, Slowcooker, sojasaus, sperziebonen, tamari, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Enchiladas met pulled oats
Volgend bericht: Tartiflette met spek en kaas (video) »

Lees Interacties

Reacties

  1. AnneMarie Veld

    27 september 2020 om 1:08 pm

    Hej Betty.
    Ik heb geprobeerd om rijstazijn te vinden, maar kom dat hier (Zweden, platteland) niet tegen. Waardoor kan ik dit het beste vervangen??
    Bedankt alvast

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 oktober 2020 om 10:03 pm

      Hi Annemarie,
      wellicht kun je dan aan appelazijn komen en die gebruiken?
      Groetjes en eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  2. Joepie

    25 oktober 2020 om 9:16 pm

    Hallo Betina,

    Wij willen deze ook graag gaan proberen in een Crockpot slowcooker. Het resultaat ziet er heerlijk uit.
    Had nog even bij andere recepten gekeken op andere sites en het viel mij op dat jij er nog kippen bouillon bij doet, terwijl andere recepten dit niet gebruiken en zelfs ook nog minder kokosmelk gebruiken.
    Wordt de saté dan niet te vochtig? Juist jouw foto laat een stevige saus zien.
    Of komt dat juist doordat je 5 uur moet slowcooken. De andere recepten staat 3,5 uur voor. Het kan uiteraard ook door de hoeveelheid pindakaas komen dat er extra vocht nodig is :).

    Daarnaast wil ik het recept X 1,5 maken om ‘hopelijk’ voor 6 personen genoeg te hebben. Klakkeloos het vocht gedeelte ook met 1,5 te vermenigvuldigen lijkt mij wel erg veel.
    Hopelijk kun je nog een tip geven.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 oktober 2020 om 12:26 pm

      Hi Joepie,
      ik gebruik inderdaad wat meer vocht omdat het langer gaart. Je krijgt anders een vrij droge pinda kip!
      Als je het recept voor 6 personen gaat maken, voeg dan enkel iets meer kokosmelk of bouillon toe. bijv. 50 ml.
      In principe zouden alle kipstukken in vocht net ondergedompeld moeten zijn voor je de pan aan zet.
      Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  3. Shirly

    26 januari 2021 om 6:46 pm

    Wat een heerlijk recept zelfs onze meiden 10 en 14 jaar hebben heerlijk zitten smullen.

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 januari 2021 om 12:33 pm

      Fantastisch! Geniet er heerlijk van!

      Beantwoorden
  4. Mieke De Lepper

    6 april 2021 om 3:59 pm

    kan ik dit recept ook in de combistoomoven maken? Zo ja op welke temperatuur en hoe lang zou dit dan moeten?

    Bedankt Mieke

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 15x asperge recepten met asperges © bettyskitchen 20x Asperge recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • koningsdag recepten koninginne cake met amandel 12x Oranje recepten voor Koningsdag

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
CHIPOTLE BEEF TACO’S + WINACTIE * Heb je altijd CHIPOTLE BEEF TACO’S + WINACTIE *

Heb je altijd al eens een lekkere soft taco met pulled beef willen maken? Als ik er alleen al naar kijk loopt het water me in de mond! Je vindt dan ook het recept voor deze Chipotle Beef taco’s NU op de website! En je kunt hem zo lekker pittig maken als je zelf wilt!

Met een beetje hulp van @SantaMariaNL want die heeft een nieuwe productlijn ontwikkeld. Deze Next Mex serie is te herkennen aan de zwarte verpakkingen en je maakt hier echt heerlijke Next Level taco’s mee klaar! Of je nu gaat voor vlees, kip, groente, pittig, zoet, of met een zuurtje… Mix ‘n Match er met deze serie lekker op los. 

En om jullie kennis te laten maken hiermee geef ik maar liefst 3 complete pakketten weg! Surf dus even gauw naar de website voor de voorwaarden en natuurlijk het recept voor deze Next Mex beef tacos!

Wil jij hier ook je tanden in zetten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/chipotle-beef-tacos-pulled-rundvlees/

---------
#NextMex #SantamariaNL #tacos #vlees #pulledbeef #softtaco #recept #verrasmettexmex #rundvlees #stoofvlees #spicy #taqueria #avocado #picodegallo #winactie #giveaway #samenwerking #bettyskitchencollab
✨WITTE ASPERGES MET HAM EN EI✨ Elk voorjaar b ✨WITTE ASPERGES MET HAM EN EI✨

Elk voorjaar breekt het aspergeseizoen weer aan! Hoewel je asperges inmiddels heel het jaar rond kunt krijgen zijn de eerste witte asperges van Hollandse bodem toch echt het allerlekkerst! Dun of dik maakt mij niet uit, als ze maar krakend vers zijn en lekker piepen als je ze tegen elkaar aanwrijft 😀

Het eerste recept dat ik elk jaar hier dan ook steevast mee maak zijn gekookte witte asperges met krieltjes, ham en ei! Het is een soort jaarlijkse traditie geworden bij ons thuis. En daarna barst een seizoen met verschillende asperge recepten los. 

Mocht je liever geen ham willen eten dan is gerookte of in de oven gegaarde zalm ook heel erg lekker hierbij! En vergeet natuurlijk niet een kleine mosterd vinnegarette of de klassieker ‘Hollandsaise saus’ niet. 

Heb jij inmiddels het witte goud als op tafel gezet dit jaar? En wat was het eerste gerecht dat je hiermee maakte?

==> https://bettyskitchen.nl/asperge-recepten/
————————————

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
———————
#asperges #witteasperges #hollands #prouddutchie #wittegoud #vaneigenbodem #aspergerecept #krieltjes #ham #ei #seizoenstafel #lente
✨BLUEBERRY BAKED OATS✨ Happy monday lieverds! ✨BLUEBERRY BAKED OATS✨

Happy monday lieverds! Ik hoop dat jullie er een mooie nieuwe week van gaan maken? Ik sta vandaag lekker uitgebreid in de keuken om nieuwe recepten te maken voor een samenwerking! 

Maar niet voordat we lekker genieten van een goed ontbijt! De baked oats gaan momenteel massaal rond op insta en tik tok! En dat begrijp ik helemaal! deze Blueberry baked Oats, jawel met blauwe bessen dus, is echt smullen geblazen! Ga jij hem ook eens proberen?

INGREDIËNTEN 

50 gr havermout vlokken
125 ml (plantaardige) melk
1 el maple syrup
1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
0.5 tl vanille extract
0.5 tl bakpoeder
60 gr (diepvries) blauwe bessen
-stop alle ingrediënten, muv de bessen in foodprocessor of blender.
-Roer daarna de bessen er doorheen en stop in een kleine 10-12 cm bakvorm.
- bak 20-25 minuten op 180 graden (165 *)

==> https://bettyskitchen.nl/blueberry-baked-oats-ontbijttaartje/

——————————————
#bakedoats #havermout #ontbijttaartje #oats #ontbijt #breakfast #blueberry #blauwebessen #tiktokfood #foodhype #glutenvrij
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jaaa lieverds, dit is zo’ ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jaaa lieverds, dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Maar zeker een feestje op deze lazy zondag ochtend! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm, ramequin, of vuurvast kommetje gebruiken. 

Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. 

Welke Oeuf en cocotte is jouw favoriete combinatie?
==> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

————————-
bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Of ga naar IGTV voor de receptvideo van dit gerecht. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#eieren #eggs #oeuf #oeufencocotte #cocotte #ramequins #zalm #spinazie #breakfast #ontbijt #igtv #food #foodporn
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee