• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Chili con Carne (uit de slowcooker)

Chili con Carne (uit de slowcooker)

2 mei 2019 Door Betina Oostveen 10 Reacties

In Betty’s Kitchen zijn we groot fan van Tex Mex en traditionele Mexicaanse recepten en dit vleesgerecht is een klassieker die het altijd goed doet op tafel. Chili con carne is een traditioneel stoofgerecht dat uren lang dient te sudderen. En hoe beter dan deze te bereiden in de slowcooker!

Stoofschotel met gehakt en chili peper

Dit overheerlijke gerecht uit de Tex Mex keuken heet chili con carne, vertaald uit het Spaans betekent het chili met vlees. Deze stoofpot wordt gemaakt van vlees, vaak gehakt en/of spek, en wordt op smaak gebracht met chili pepers. Er bestaan heel veel varianten van chili con carne maar dit simpele recept is mijn favoriet. Je kunt hem zowel in een gewone braadpan bereiden, maar ik maakte hem deze keer in de Crockpot. Onderaan het slowcooker recept vind je ook de aanwijzingen om dit recept in een normale braadpan te kunnen maken. Check hier in ieder geval nog veel meer lekkere slowcooker recepten.

recept chili con carne uit de slowcooker © bettyskitchen

Chili con carne uit de crockpot

Chili con carne uit de slowcooker is nog intenser van smaak, dan na een bereiding in een gewone pan. En met een minimale voorbereiding doet de crockpot het werk voor je. Je hebt er voor de rest geen omkijken meer naar. Alleen voor het serveren nog even goed doorroeren en op tafel zetten. Ik maak gekookte rijst of gekookte quinoa voor erbij. En zet kleine schaaltjes op tafel met bijvoorbeeld geraspte cheddar kaas, zure room, mais, avocado (of maak guacamole) en tortilla chips. Zo kan iedereen aan tafel zijn of haar chili con carne toppen met lekkers.


Heb je deze al in huis?

Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.

10x foodie kerstcadeau voor haar
  •  Crock-Pot Slowcooker CR507  4.7L
  •   Kleur: Zwart
  •   Prijs:  € 79.- 
  •   o.a. te koop bij Coolblue.nl

Print

Recept: Chili con Carne (uit de slowcooker)

recept chili con carne uit de slowcooker © bettyskitchen
Print Recipe

Chili con carne is een bekend Tex Mex gerecht. Deze stoofschotel met gehakt en chili’s kun je heel eenvoudig in de slowcooker bereiden. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min
  • Cook Time: 6.5 uur
  • Total Time: 59 minute
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Tex Mex keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram rundergehakt,
  • 1 grote ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 rode paprika,
  • 1 spaanse peper,
  • 1 groot blik chili bonen (ca 400 gram),
  • 1 klein blik zwarte bonen (ca 200 gram),
  • 1 blik polpa van tomaten (ca 400 ml),
  • 2 theelepels (smoked) paprikapoeder*,
  • 1 theelepel oregano*,
  • 1 theelepel gemalen komijn*,
  • verse koriander,
  • peper & zout.

*TIP: Je kan ook 1 flinke eetlepel taco kruiden uit de winkel gebruiken.

 

Extra:

  • slowcooker met minstens 2,3 L inhoud.

Instructions

  1. Verkruimel het gehakt boven de slowcooker. Laat het gewoon in de pan vallen zonder verder aan te duwen, zo verkom je dat het letterlijk als 1 dikke plak gegaard wordt in de slowcooker. Je kunt er ook voor kiezen om het gehakt vast vooraf een minuutje aan te bakken in een koekenpan. 
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika, verwijder de steel en snijd de paprika in blokjes. Spoel de bonen af en laat uitlekken. Was de Spaanse peper, verwijder de steel en eventueel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. 
  3. Verdeel de uien, knoflook, paprika en rode peper gelijkmatig over het gehakt. Strooi hier vervolgens de bonen overheen.
  4. Open het blik met polpa di pomodori en giet in een kom. Voeg hier de kruiden aan toe en breng op smaak met peper & zout. Schenk er tot slot 100 ml water bij en roer goed door. Schenk dit uit over de groenten in de crockpot.
  5. Doe de deksel op de slowcooker, zet de cooker in de lage stand en laat sudderen gedurende 6.5 uur. 
  6. Serveer de chili con carne direct. Geef er gekookte quinoa of rijst bij. En top af met geraspte cheddar, guacamole of zure room.

Notes

Heb je geen slowcooker in huis?

Bak het gehakt dan rul in een koekenpan. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak mee gedurende 3 minuten. Schenk de uitgelekte bonen, polpa, kruiden en 250 ml water in de pan en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en laat gedurende 2 uur zachtjes doorkoken. Check regelmatig of de pan niet ‘droog’ staat.

Keywords: Tex Mex, Mexicaans, vlees, peulvruchten, bonen, stoofschotel, tomaten, chili

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept chili con carne uit de slowcooker © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze chili con carne uit de slowcooker wilt maken!

Category: Vlees Recepten Tags: avocado, chilipepers, Crockpot, gehakt, hoofdgerechten, knoflook, komijn, koriander, Mexicaanse keuken, oregano, Paprika, peulvruchten, Quinoa, rundvlees, Slowcooker, spaanse peper, Tex Mex keuken, tomaten, tortilla chips, uien, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Salted Caramel Havermoutpap
Volgend bericht: Zelf banketbakkersroom maken »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 15x asperge recepten met asperges © bettyskitchen 20x Asperge recepten
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

recept voor pindakaaskoekjes met chocolade - chocolate chip peanutbutter cookies

Pindakaaskoekjes met chocolade

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in