• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Polenta met champignons en asperges

Polenta met champignons en asperges

26 april 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Soms zijn het de simpele dingen in het leven die het hem doen. Ik had bijvoorbeeld nooit gedacht dat een simpele ‘pap’ gemaakt van maismeel ooit als ware comfortfood beschouwd kon worden. Maar dat is het zeker! Check daarom dit heerlijke recept voor vegan polenta met champignons en asperges!

Vegan Polenta met champignons maken

Omdat je in dit gerecht dus een stukje vlees mist, heb ik er gebakken champignons en geroosterde kikkererwten aan toegevoegd. Deze twee samen zorgen namelijk voor een lekkere portie eiwitten en vezels. Door lekker wat kruiden toe te voegen creëer je ook een mooie smaakcombinatie met die zachte pap van polenta. Echt een super lekkere combinatie met het maismeel dus! Vandaag is het een regelrechte “Meatless Monday” dus ga jij ook lekker aan de slag met het maken van deze vegan polenta met champignons?

  • Asperges bakken
  • kikkererwten roosteren
  • recept vegetarische polenta met champignons en asperges
    voeg alles samen in een ‘bowl’
recept vegetarische polenta met champignons en asperges

Nog meer recepten met polenta

Polenta is een traditioneel gerecht in Italie en omstreken!. Het is een stevige pap van dus maismeel, dat je prima kunt eten ter vervanging van bijvoorbeeld pasta of aardappelpuree. In sommige landen zoals Mexico wordt het zelfs gebruikt om taco’s en arepa’s mee te maken. Polenta of maismeel is dus ook een ideale vervanger voor bloem en je maakt er dus heerlijk deeg van. Probeer ook eens dit recept voor polenta ‘pap’ met Italiaanse groenten en creme fraiche! Of maak eens gebakken polenta in de oven met tomaten. Voor de zoete trek is deze glutenvrije citruscake met blauwe bessen ook een aanrader! Geniet in ieder geval heerlijk van nog meer recepten met polenta!


Print

Recept: Polenta met champignons en asperges

recept vegetarische polenta met champignons en asperges
Print Recipe

Een warme ‘pap’ gemaakt van maismeel is ware comfort food! Dit heerlijke recept voor polenta met champignons en asperges is vegan en glutenvrij. In Italie is polenta een zeer bekend gerecht om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groenten
  • Cuisine: Mediterrane keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale

Voor de geroosterde kikkererwten:

  • 150 gram kikkererwten (uit blik),
  • 1.5 eetlepels olijfolie,
  • 0,5 theelepel paprikapoeder,
  • 0,25 theelepel knoflook poeder,
  • 0,25 theelepel tijm,
  • 0,25 theelepel gemalen komijn,
  • naar smaak: peper & zout.

Voor de groenten:

  • 350 gram groene asperges
  • 250 gram kastanje champignons, in plakjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl tijm
  • halve citroen
  • olijfolie
  • peper & zout

Voor de polenta:

  • 80 gram polenta maisgries,
  • 250 ml (groente)bouillon,
  • 200 ml amandelmelk
  • optioneel: vegan geraspte kaas

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Marineer en bak de kikkererwten krokant in de oven volgens dit recept. 
  2. Ondertussen ga je vast de groenten bakken. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Was de asperges en snijd de houtige onderkant er af. Bak de asperges gedurende 4 minuten rondom aan in de olie. Breng op smaak met peper & zout en schep daarna uit de pan op een bord. Lepel hier 1 eetlepel vers citroensap overheen en laat intrekken.
  3. Verwarm opnieuw de koekenpan en bak hierin de champignons, ui en knoflook zacht gedurende 5 minuten. Breng op smaak met peper & zout, paprikapoeder, tijm en tot slot 1 tl citroensap. Dek de pan af met een deksel en zet het vuur hierna uit. 
  4. Tot slot ga je de polenta maken. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpan en voeg hier het mais meel aan toe. Bak kort aan en voeg dan de bouillon en de amandelmelk toe. Breng aan de kook, roer goed door en zet vervolgens vuur laag. Laat de polenta een half uur zachtjes 20 minuten doorkoken, maar roer elke paar minuten de pap even goed door.
  5. Schep de polenta in diepe borden of kommetjes. Verdeel hier de gebakken champignons en groene asperges overheen. Top af met de krokante kikkererwten en eventueel wat geraspte vegan kaas. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: polenta, maismeel, glutenvrij, vegetarisch, asperges, champignons, kikkererwten, vegan

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept vegetarische polenta met champignons en asperges

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf aan de slag wilt gaan met deze vegan polenta met champignons en asperges

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: amandelmelk, asperges, budda bowl, champignons, Glutenvrij, groene asperges, kikkererwten, knoflook, komijn, maismeel, paprikapoeder, peulvruchten, polenta, tijm, uien, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Chipotle Beef Taco’s
Volgend bericht: Traybake met kip, courgette en krieltjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in