• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Mexicaans stoofpotje vol groenten

Mexicaans stoofpotje vol groenten

6 maart 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Het is weer een Meatless Monday en vandaag staat dit vegetarisch Mexicaans stoofpotje bomvol groenten op het menu! Denk jij bij stoofpotjes ook meteen aan draadjesvlees? Maar wist je dat je ook heerlijke vegetarische stoofpotjes kunt maken, bijvoorbeeld dit kleurrijke Mexicaans stoofpotje vol groenten en vitaminen? Probeer het eens uit en je zult blij verrast worden!

Vegetarische recepten uit de Mexicaanse keuken

De Mexicaanse keuken staat bekend om zijn kleurrijke vleesgerechten: burrito’s, fajita’s, taco’s, ik noem maar iets… Kijk maar eens naar deze heerlijke gerechten die Betty eerder bereidde: Taco’s met gehakt en mais, Quesadillas met chorizo (mjam!) of deze Nachos met gehakt uit de oven. Maar ook is het verwerken van bonen heel gebruikelijk in de Mexicaanse en Tex Mex keuken. Dat leent zich dus ook als een prima voedzaam en vegetarisch alternatief, want bonen zijn eiwitrijk en bevatten veel vezels. Ze komen dan ook heel goed tot hun recht in dit Mexicaanse stoofpotje vol groenten om van te smullen.

Mexicaans stoofpotje vol groenten

Ik serveerde tortilla wraps bij het stoofpotje, die we in kleine stukje scheurden en in de saus doopten. Maar ne kunt ook aan de slag met het zelf maken van tortilla chips. Lekker crunchy en ideaal voor met je handen te eten:) Als je dat lekkerder vindt, of voor de variatie, kun je bijvoorbeeld ook rijst koken of stomen om bij het Mexicaans stoofpotje vol groente te serveren! En geef je toch liever de voorkeur aan een stoofpotje met vlees en bonen? Dan is deze chili con carne een absolute aanrader! Buen Provecho!


Print

Recept: Mexicaans stoofpotje vol groenten

Mexicaans stoofpotje vol groenten
Print Recipe

Het is weer een Meatless Monday en vandaag staat dit vegetarisch Mexicaans stoofpotje bomvol groenten op het menu! Denk jij bij stoofpotjes ook meteen aan draadjesvlees? Maar wist je dat je ook heerlijke vegetarische stoofpotjes kunt maken, bijvoorbeeld dit kleurrijke Mexicaans stoofpotje vol groenten en vitaminen? Probeer het eens uit en je zult blij verrast worden!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 3 porties 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram zwarte bonen
  • 150 gram mais
  • 2 wortels
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 3 mediumgrote aardappels
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el. tomatenpuree (70 gram)
  • Blik tomatenblokjes (400 ml.)
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse gember (zo’n 3 cm.)
  • 2 tl. gemalen komijnzaad
  • 2 tl. paprikapoeder
  • Chilipoeder naar wens
  • Jalapeño peper(s) naar wens
  • 3 wraps
  • Zout en peper
  • 2 el. kokosolie om te bakken

Instructions

  1. Gebruik je gedroogde zwarte bonen? Laat deze dan eerst 4 uur weken en daarna 1,5 uur gaarkoken. Ik gebruikte deze dus ‘s ochtends vroeg stond bij mij al een pannetje te weken in de keuken. Als je al gare zwarte bonen gebruikt (bv. uit pot of blik), kun je deze stap overslaan.
  2. Begin met het snijden en schillen van alle groenten. Snij de gember en knoflook heel fijn. Snij de uien en paprika fijn, de wortels in plakjes, de tomaten in blokjes, schil de aardappels en snij deze ook in blokjes.
  3. Verwarm 2 el. kokosolie op laag vuur in een hapjespan en voeg de gember en knoflook toe. Voeg ook de gemalen komijnzaad en paprikapoeder toe en roer alles goed door elkaar. Als het goed is komen er nu al heerlijke geuren uit je pan! Voeg na ongeveer een minuut de uien en paprika toe en bak tot de ui glazig wordt.
  4. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak even mee. Voeg vervolgens de fijngesneden tomaten, de tomatenblokjes, 400 ml. water, het groentebouillonblokje, de aardappels en wortels toe en breng het geheel aan de kook. Laat het stoofpotje 20 minuten zacht doorkoken.
  5. Voeg na de 20 minuten de gare zwarte bonen en mais toe en kook nog 5 minuten zachtjes mee. Verwarm ondertussen de wraps alvast volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de Jalapeño peper(s) in dunne plakjes als je deze erbij wilt serveren.
  6. Proef het stoofpotje en voeg naar smaak zout, peper en chilipoeder toe.
  7. Serveer het stoofpotje met de Jalapeño peper(s) eroverheen gestrooid en de wraps ernaast.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Notes

Het vegetarische stoofpotje is geheel glutenvrij. Maar let op: de meeste tortilla wraps zijn niet glutenvrij, dus zorg dat je de juiste in huis haalt bij een gluten intolerantie of allergie.

Keywords: stoofschotel, Mexicaans, peulvruchten, tomaten, zwarte bonen, mais, paprika

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Mexicaans stoofpotje vol groenten

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, chilipepers, Glutenvrij, hoofdgerecht, jalapeno, komijn, mais, Nanda Appelman, paprikapoeder, stoofschotel, Tex Mex keuken, tomaten, tomatenblokjes, tomatenpuree, vegetarisch, wortel, wraps, zwarte bonen

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Tropisch dessert met kokosnoten
Volgend bericht: Gedroogde appelschijfjes uit de oven »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in