Een beetje snoepen tussendoor, kan eigenlijk heel gezond en lekker zijn. Maak bijvoorbeeld eens gedroogde appelschijfjes uit de oven! Ideaal om zo uit het vuistje te knabbelen, maar ook als topping voor over de havermout, yoghurt of zelfs decoratie voor een appelcake of appelmuffin. En je maakt ze heel eenvoudig zelf!
Fruit drogen in de oven
Het is helemaal niet moeilijk om fruit te drogen in de oven. Het duurt alleen ontzettend lang! En je kunt echt allerlei soorten fruit drogen in de oven. Alleen even in plakjes of stukjes snijden en goed laten drogen op lage temperatuur. Sommige fruitsoorten bevatten veel vocht (sommige appels ook) dus als je zit dat de ovendeur beslaat met condens, kun je de ovendeur ook op een klein kiertje zetten. Vouw bijvoorbeeld wat keukenpapier een paar keer dubbel en stop dit tussen de deur. Dan kan de stoom een beetje ontsnappen.
Recepten met gedroogde appelschijfjes uit de oven
Gedroogde appelschijfjes uit de oven zijn ideaal als snack en tussendoortje. Maar je kunt er ook je ontbijtgerechten met ‘pimpen’. Gebruikt ze bijvoorbeeld als topping voor je havermoutpap ontbijt, of snijd in stukken en week mee in je overnight oats! Je kunt de gedroogde appel ook goed toevoegen aan je eigen homemade granola. Ik gebruikte ze bijvoorbeeld ook in dit recept voor Baked Oats met appel! Ben jij groot fan van gebakken appels uit de oven? Dan is dit recept van Yvette van Boven ook vast een aanrader!
Recept: Gedroogde appelschijfjes uit de oven
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 6 uren
- Total Time: 6 uren
- Yield: 30 stuks 1x
- Category: Chocolade, Koekjes & Tussendoortjes
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 3 grote appels (bijv. Goudreinet)
- 1 citroen
- optioneel: 2 theelepels suiker
- ¼ theelepel kaneel
Extra:
- appelboor
- keukenpapier
Instructions
- Verwarm de oven voor op 70 graden Celcius (60 hete lucht). Bekleed de bakplaat met vellen keukenpapier. Gebruik liever geen bakpapier, want je wil zoveel mogelijk vocht uit het fruit halen.
- Was de appels, maar schil ze niet! Boor het klokhuis ui de appels en snijd ze overlangs in plakken van een 5 mm dikte.
- Stop de appelplakken in een kom, pers hierboven de citroen uit en hussel goed door. Dep vervolgens een beetje droog met keukenpapier en verdeel de appelschijfjes vervolgens over de bakplaat.
- Meng in een klein kommetje het suiker met de kaneel. Strooi dit lichtjes over de appelschijfjes en schuif de bakplaat in de oven. Laat de schijfjes gedurende 6 uren drogen in de oven. Halverwege dien je de gedroogde appelschijfjes alleen even te omkeren.
- Laat de gedroogde appelschijfjes uit de oven na afloop goed afkoelen op de bakplaat en bewaar in een luchtdichte doos in de voorraadkast.
Groetjes, Betty
Snoep smakelijk!
Groetjes, Betty
Geef een reactie